واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: "حسینیه ایران" عزاداری اصیل ؛ عاری از ریا و خودخواهی پایگاه اطلاع رسانی یزدی نیوز در یادداشتی با عنوان آورده "حسینیه ایران" عزاداری اصیل؛ عاری از ریا و خودخواهی است: اگر عاشقان برای واقعه ای بزرگ ، همه آبرو ، اخلاص و وصل شدن به سالار شهیدان را فرا راه خود قرار دهند می شود همانند واقعه بزرگ عاشورا در طول تاریخ حماسی و ماندنی.
در این یاداشت که به قلم محمدرضا خورشیدی پاجی مربی فعال فرهنگی است آمده: در هیاهوی امواج پر شمار کانال های تلویزیونی و رسانه ای ارتباط جمعی دنیا « یگانه شدن »« یکی شدن » یک گام ، یک صدا ، یک « نداشدن » ، کار سخت و نا شدنی ست . با همه تلاش ها ، زحمات ، کار نمود ندارد ، نگاه نمی شود ، لحظه ای زودگذر و رد شدن و تکرار. اما در این میان به یکباره سنت تکرار و خود نماشدن و خودنمایی شکسته می شود و سنت اصیل ، معنایی ، معنوی ، ساده ، بی ریا ، حسینی شدن ، به حسین باز گشتن ، توجه به گذشته خوبی ها ؛ به اصالت های فرهنگی در قالبی نو برداشته های گذشتگان منطبق و هویدا می شود .
یکی از این برداشت ها و بازگشت ها از طرف مردم فهیم یزد « حسینیه ایران » نامگذاری و با سبکی اصیل در عزاداری امام حسین(ع) الگویی موجز ، پر معنا و هدفی فراگیر را بروز و ظهور داده است .
اگر مقصد و راه « حسین » باشد و قیامش ؛ علامت های 20 و 30 و 100 و 200 شاخه و تاج و صلیب نشان ، ساز و دهل و طبل پر شمار ، این همه رنگ و نشان رنگارنگ بی مسما و توجه به من و منیت ها در کارو نان و نام نباشد ، اگر عاشقان برای واقعه ای بزرگ ، فراموش ناشدنی همۀ « آبرو »« اخلاص » ووصل شدن به سالار شهیدان را فرا راه خود قرار دهند این همان می شود همانند واقعه بزرگ عاشورا در طول تاریخ حماسی و ماندنی.
و نمونه و یگانه « یکتایی شدن » عزاداری عزاداران حسینی در یزد و حماسه آنان نقل مجالس میشود و خبر دهان به دهان ، ارتباط به ارتباط ، تکنولوژی به تکنولوژی می چرخد و استقبال می شود و بر دل ها می نشیند و شهره آفاق سرزمین دهکده جهانی می شود .
الگویی می شود برای دلها و چشم هایی که دلشان هوایی می شود برای اکسیر عزاداری اصیل و جانسوز و بی ریای عزاداران که بدون حتی ابزار پر طمطراق ، در عزاخانه و ماتمکده «ماه محرم » جان را به کربلا می برند و اشک و رشک بر انسان جاری می کنند تا جرعه ای از شراب ناب « کل یوم عاشورا و کل عرض کربلا » و« هیهات من الذله » را بر دل ها زنده و هدف و مصیبت بزرگشان را یاد آوری نمایند.
در ادامه این مطلب آمده است : پیر و جوان ، زن و مرد ، کودک و نوجوان همگی با لباس یکپارچۀ کرامت عزای حسین (ع ) بدون هیچ خود نمایی و عاری از هر گونه علامت و نشانه ی محله ای و منطقه ای ، دارا و ندار ، بالا و پایین ، بزرگ و کوچک ، مسئول و مرئوس ، پزشک و مهندس ، معلم و دانش آموز و... همه و همه فقط به عشق سالار شهیدان همچون نماز گزاران جماعت رو به معبود و جماعتی واحد سینه می زنند و به یک هدف ، بپا داشتن و یاد کردن و یاد گرفتن از « حماسه عاشورای حسینی » می نگرند و سینه زنان از حنجره بی ریای شان معرفت عاشورا را با نوحه های اصیل و پر محتوا گوشزد می کنند و ناله سر می دهند و این همان الگویی وارسته و بایسته ی عزاداری امام حسین (ع) یگانه و ماندنی می شود و این پیام را در خود هویدا می کند که ای عزادارن حسینی عالم اگر برای آن حماسه ساز بزرگ و یارانش جانسوزی می کنید ، عزاداری معنایی ، از خود گذشتگی و خود را ندیدن ؛ ایثاری بزرگ می خواهد ؛ که آن حماسه بزرگ «عاشورا » هماوردی و همانندی از حماسۀ یادآوری عزاداری بی ریا و با اخلاص می طلبد .
ذکر این نکته ضروری ست ، در همان زمانی که مردم یزد بدون پرچم و علامت و بلند گوهای متنوع و ساز و دهل و طبل و شیپور، با دست خالی در بعد ازظهرعاشورا یکدست و یکصدا و هیئت به هیئت بی نام و نشان و با نوحه های اصیل و جانسوز به نوحه و عزاداری مشغول بودند در نقطه ای دیگر ازکشور در شهری ، مشاهده شد عزاداران در دسته های مختلف با متن های بعضا ضعیف و کم محتوا و سبک ، غیر مرتبط و علامت های 50 و 100شاخه و صلیبی و سنگین و تابلو های با مشخص بودن اسامی محله و منطقه و طبل و شیپور و ساز و دهل غیر متعارف که تعداد آن از افراد سینه زن بیشتر بود ، بین دو مسئول شهری ( شهردار و ریئس پلیس )درگیری بود که یکی اصرار بر عبور و چرخاندن علامت صلیبی 130 شاخه و سنگین در شهر و دیگری برای جلوگیری از این حرکات چونه و چانه میزد ، متاسفانه بیشتر از عزاداری در این روز ، درگیری آنان توجه مردم را جلب و صحنه ای غیر متعارف ، ناهنجار ، مأیوس کننده را هویدا می کرد و شاید بیشتر از همه ، کودکان و فرزندان ، بجای اخلاص ، صداقت ، مهربانی و عزاداری اصیل ، پرخاش ، بی حرمتی به یکدیگر ، منیت و خود خواهی را شاهد و نظاره می نمودند .
اما از همین منظر و مهم می توان به اهمیت ابتکار مردم با فرهنگ یزد ومومنین دارالعباده ( همشهریان شهید والا مقام آیه ا.. صدوقی و مرحوم آیه ا.. خاتمی پدر بزرگوار سید محمد خاتمی ) پی برد که آنان وقتی خود را از همه قید ها رها کردند الگویی شدند ماندنی .
مردم یزد نشان دادند که در عزاداری حماسه حسینی باید از حجاب ریا و منیت و خود خواهی ، محله بازی و تابلو سازی خارج و گذار خود را به گداز اصیل آن حماسه منتقل کنند .
مردم یزد نمونه شدند و باید این نمونه شدن را مدیون توجه و اهمیت شان به معرفت عزاداری و اخلاص در اجرای آن بدانند .
این حماسه مدال افتخاری ست از سر ارادت و عبودیت مردم یزد به درگاه امام حسین (ع ) و خدای حسین (ع).
حماسه آیین اصیل پاسداشت عاشورا بر عاشوراییان جاودان و پایدار و مستمر باد. ک/1
1968/616
17/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]