تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 2 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):دلى كه در آن حكمتى نيست، مانند خانه ويران است، پس بياموزيد و آموزش دهيد، بفهميد...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842658649




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چرا جشنواره چیروک کوردی برگزار نشد؟


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: چرا جشنواره "چیروک کوردی" برگزار نشد؟ سنندج - تارنمای شارنیوز که اخبار شهرستان سقز را منتشر می کند امروز پنجشنبه در گزارشی با عنوان " چرا جشنواره چیروک کوردی برگزار نشد؟ گفت و گویی را با اعضای هیات اجرایی برگزاری جشنواره داستان کردی انجام داده است.


در ادامه این گزارش امده است: جشنوارۀ داستان کُردی که قرار بود با همت و ابتکار جمعی از دوستداران فرهنگ و ادبیات کُردی برگزار شود اگرچه در ابتدا با استقبال گرم اعضای شورا و شهرداری سقز روبرو شد، اما در ادامه با مخالفت هایی که به وجود آمد به مرحله اجرا نرسید و امیدی چندانی هم به برگزاری آن وجود ندارد.
برای روشن تر شدن ابعاد مختلف موضوع با "بریا کاکه سوری، طاهر قادرزاده، خالد عبدالهی" اعضای هیات اجرایی برگزاری جشنواره داستان کردی به گفتگو نشستیم و چند و چون کار را از آنها جویا شدیم که جمع بندی گفته های آنها در قالب پرسش و پاسخ زیر آمده است:
ابتدا توضیحی مختصردر مورد جشنواره و اینکه چگونه ایدۀ آن به ذهن شما رسید ارائه فرمایید؟
در زمستان سال 92 همراه با نویسندگان شهر بوکان بعد از یک ئێواره چیرۆک، به این نتیجه رسیدیم که می توان این کار را در دیگر شهرها نیز انجام داد تا بتوانیم هم کسانی را که قبلاً در این زمینه کار کرده اند و هم افرادی که به تازگی در این راه قدم گذاشته اند را دور هم جمع کنیم و با این کار توانسته باشیم تأثیر مثبتی بر روی ادبیات داستانی کردستان ایران بگذاریم. پس ایده را با دوستانمان در بوکان و سقز مطرح کردیم و در نهایت این کار را با اعضای شورای شهر درمیان گذاشتیم.
هدف شما از برپایی چنین جشنواره ای چیست؟
ادبیات کردی خواسته یا ناخواسته با ادبیات فارسی مقایسه خواهد شد، به عنوان مثال صادق هدایت شما در کردستان کیست؟ بهرام صادقی در ادبیات کردی چه کسی می تواند باشد؟ کتاب های داستان شما کدامند؟ چه کسی آنها را خوانده و چگونه خوانده شده اند؟ و این خوانش در کجا تأثیر گذار بوده است؟ جای خالی جمالزاده، هدایت، صادق چوبک و… به عنوان کسی که سال ها قبل در فرانسه تحصیل کرده و تأثیر ادبیات اروپا را بر ادبیات فارسی پیاده کرده باشد در کردستان و ادبیات داستانی کردستان خالی است. این افراد موجب تربیت کسانی شدند که توانایی خلق آثار ماندگار را داشته اند، این نوشته ها به میان مردم رفته و بین نویسنده و خواننده پیوند ایجاد کرده است. متأسفانه همۀ این موارد در ادبیات داستانی کُردی غایب هستند. در حالی که برای شعر اینگونه نبوده و مدام برای آن کار شده است. و از سوی دیگر فرصتی که برای شعر در مطبوعات فراهم شده برای داستان نبوده، روزنامه یا مجله ای نبوده که موجب مطرح کردن و تربیت نویسندگان تازه کار شود. پس بطور کلّی می توان گفت در داستان کُردی هیچوقت مسیری درست نشد که طبق بتوان در راستای غنی شدن ادبیات داستانی گام برداشت و جشنواره داستان کُردی میرفت تا در چنین مسیری گام نهد.
به نظر شما برگزاری چنین جشنواره ای موازی کاری با جشنوارۀ داستان بانه نبود؟
در این جا لازم است از دوستانی که در بانه توانسته اند سیزده دوره جشنواره داستانی را برگزار کنند تشکر و قدردانی کنم. اما باید بگویم که هدف ما به هیچ عنوان ضربه زدن به کار دوستان نبوده بلعکس سعی براین بوده که چنین کاری در سقز پشتیبانی باشد برای کار دوستان در بانه و بلعکس کار آنان پشتیبانی باشد برای ما. اما باید اقرار کرد که داستان کُردی تا بحال تحول اساسی به خود ندیده است که بخواهیم ضربه ای به آن وارد کنیم و جشنوارۀ بانه نتوانسته است تأثیر کافی بر داستان نویسی کُردی بگذارد واز سویی نیز جشنوارۀ داستان بانه هم کُردی بود و هم فارسی.
شارنیوز: برپایی چنین جشنواره ای همّت و خِرَد جمعی رامی طلبد، آیا شما این مورد را در نظر گرفتید یا فقط با جمع دوستان نزدیک به خود در این راه تلاش کردید؟
هیچوقت به تنهایی قدم در چنین راهی نگذاشته ایم چرا که لازمۀ کار فرهنگی چنین است و در این میان کسانی بوده اند که از ما جسورتر فعالیت داشته اند. پشتیبان چنین کاری گروه « خؤر» بود و تعداد زیادی از فعالین سقزی در این کار نقش داشتند. به طور کلی می توان گفت بیش از بیست نفر درگیر این کار بودند و کسانی نیز در پشت صحنه پیگیر کار و ادامۀ برگزاری آن بودند.
شارنیوز: روند برگزاری جشنواره تا کجا پیشرفته است؟
بعد از مطرح شدن ایده، جلسه ای با کمیسیون فرهنگی شورا برگزار شد. در تاریخ هشتم تیرماه شورا موافقت خود را اعلام و مبلغ بیست میلیون تومان اعتبار در نظر گرفت. در تاریخ 22 تیرماه طرح توجیهی به ادارۀ فرهنگ و ارشاد تحویل داده شد و در اول مردادماه اداره کل فرهنگ و ارشاد موافقت خود را اعلام کرد. بنا به خواست شورا دوباره در تاریخ نوزدهم مرداد درخواست برگزاری جشنواره مطرح شد قرار شد تفاهم نامه مالی صورت منعقد شود. در هفته اول شهریور طی جلسه ای با کمیسیون مربوطه آقایان (احمد عزیزی، بریا کاکه سوری و طاهر قادرزاده) دبیر اجرایی معرفی ومتن فراخوان تنظیم و تحویل داده شد تا شورا نظر نهایی خود را اعلام کند. بعد از انتخاب هیأت رئیسۀ جدیدشورا جلسات متعددی با ریاست و مسئول جدید کمیسیون فرهنگی برگزار شد. در نهایت درتاریخ 27شهریور موضوع به تصویب شورا رسید و به ما اعلام شد که احمد عزیزی را به عنوان دبیر اجرایی معرفی کنید.
کار همچنان پیش می رفت تا اینکه رئیس ادارۀ فرهنگ و ارشاد اعلام کرد که آقایان بریا کاکه سوری و طاهر قادرزاده نباید به هیچ عنوان در هیأت اجرایی حضور داشته باشند بنابراین طی نامه ای آقای احمد عزیزی را به عنوان دبیر اجرایی و رحیم عبدالرحیم زاده به عنوان دبیر علمی معرفی گردید. اما تا این تاریخ هیچ جوابی به ما داده نشده است.
کدام نهاد بیشترین مانع را برای اجرای کار ایجاد کرده است؟
ما در ابتدا با دوستان به جایی رفتیم ( شورای شهر) که احساس میکردیم متعلق به خودمان است و افرادی در آنجا حضور دارند که روشنفکر، دلسوز و اهل تعامل اند تا بتوانیم باهم قدمی در راه فرهنگ و داستان کُردی برداریم و در ابتدا نیز همراهی و همدلی شورا ما را نسبت به ادامۀ کار دلگرم تر می کرد. برای این کار فراخوان آماده و حتی چاپ شد، شهرداری مکان موردنظر را به عنوان دبیرخانه در اختیار ما قرار داد و کار تا جایی پیشرفت که خط تلفن و فاکس به مکان مورد نظر اختصاص داده شد. مشکلی پیش آمده و ما قصد متهم کردن کسی را نداریم. شهرداری به ما اعلام کرده که جهت برگزاری جشنواره و برای جلوگیری از اعمال نظر مخالفین، نهادی دولتی اجرای آن را برعهده گیرد و ما نیز اعلام کردیم هر کسی را که صلاح دید شماست به عنوان مسئول کمیته مالی و مسئول بولتن علمی اعلام کنید. اما امیدواریم شورا و شهرداری هرچه زودتر مشکلات را برطرف کنند و تا اعلام نظر نهایی مبنی بر برگزار نشدن جشنواره کسی را متهم نخواهیم کرد که البته امیدواریم کار به آنجا نکشد و جشنواره برگزلر شود.
آیا شما همچنان پیگیر اجرای جشنواره هستید؟
هیچ بن بستی را احساس نمی کنیم و این کار را که یک کار فرهنگی است ادامه می دهیم. حتی حاضریم شهرداری و شورا افرادی را که مخالف این کار هستند به ما معرفی کند تا با آنان به بحث نشسته و نهایتاً کار به سرانجام برسد.
در آخر، سخن شما با کسانی که سعی در ممانعت از برگزاری جشنواره را دارند چیست؟
این کار باعث شد پُلی میان روشنفکران شهر با اعضای شورا برقرار شود. شورا باید از این فرصت به بهترین شکل بهره ببرد تا در مقاطع بعدی بتواند امور مورد نظر خود را با کمک روشنفکران و فرهیختگان شهر به پیش ببرد چرا که فردایی وجود دارد و آنان در برابر رأی مردم مسئول خواهند بود. از سوی شورا به ما اعلام شد که کسانی در بیرون به این کار معترض اند و در کمیتۀ انطباق اظهار کرده اند که طرح به مناقصه گذاشته شود!!! اما باید درنظر داشت که این کار پیمانکاری نیست که به مناقصه گذاشته شود، قضیه تخصصی است و هرکسی نمی تواند داخل در بحث شود چرا که بیش از پنجاه نفر متخصص در این راه تلاش کرده اند و این مورد در همۀ نشست ها عنوان شده است. در نهایت باید گفت که در صورت برگزار نشدن جشنواره شورا باید در تاریخ پاسخگو باشد که با اظهار نظر غیر کارشناسانه و غیرمسئولانۀ عده ای (کمیتۀ انطباق و یا هرجای دیگری) جلو چنین کار بزرگی گرفته خواهد شد.ک/1
533


15/08/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن