محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830197648
چرا ما ایرانی ها اشتباهاتمان را انکار می کنیم؟
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: دیوارهایی که پشت به پشت ایستاده اند
چرا ما ایرانی ها اشتباهاتمان را انکار می کنیم؟
هر آدمی که باشیم، با هر شخصیتی، گلیم خود را از آب بیرون می کشیم و اوضاع هم بر وفق مراد است اما از آنجایی که توی یکی از راه ها، مانعی بیفتد، سنگی، کلوخی و گاهی از بدشانسی؛ صخره ای حتی، ما دیگر خودمان نیستیم.
هفته نامه چلچراغ - نازنین متین نیا: شنیده اید؟! شاعری می گوید: «برای تو و خویش چشمانی آرزو می کنم که چراغ ها و نشانه ها را/ در ظلمات ببیند/ گوشی که صداها و شناسه ها را/ در بی هوشی مان بشنود/ برای تو و خویش، روحی که این همه را در خود گیرد و پذیرد/ و زبانی که در صداقت خود/ ما را از خاموشی خویش بیرون کشد/ و بگذارد از آن چیزهایی که در بندمان کشیده است/ سخن بگوییم».
وقتی شعر را می خوانی، شاعر را می بینی که دست به آسمان ها برده؛ که انگار واژه هایش دعایی است متبرک و گم شده از دورانی قدیم. شاعر، واژه به واژه تمام آن چیزهایی را آرزو کرده که روزی روزگاری در زندگی ما گم می شوند و افسانه؛ دیدن، شنیدن و گفتن، نه در معنای ساده یک فعل، که در معنای حقیقی و واقعی زندگی.
شاعر زنی است از جایی دیگر، زنی به نام مارگوت بیگل که احمد شاملو شعرش را برای ما ترجمه کرده. اما شعر را که می خوانی، هیچ کم ندارد از روزگار آدمی که در عصری دیگر در خاورمیانه زندگی می کند.
چه فرقی می کند؛ آدمی باشی در اروپای دهه 70 میلیادی یا آدمی در پاییز 93 تهران، واژه ها مالکیت شان جهانی شده و همین جهان انسانی است که از ما می پرسد؛ کجا یاد گرفتیم نبینیم، نشنویم و نگوییم.
ما تا یک جایی در زندگی می دانیم که چه کنیم/ تا آنجایی که قوانین مشخص درس خواندن، کار پیدا کردن، دوستیابی، همسریابی و چی چی یابی های دگر، همان قوانین مشخص زندگی اجتماعی یک انسان به کارمان می آید تا جایی که همه چیز مشخص است، ما هم در تعریف اجتماعی خود، مشخصیم.
هر آدمی که باشیم، با هر شخصیتی، گلیم خود را از آب بیرون می کشیم و اوضاع هم بر وفق مراد است اما از آنجایی که توی یکی از راه ها، مانعی بیفتد، سنگی، کلوخی و گاهی از بدشانسی؛ صخره ای حتی، ما دیگر خودمان نیستیم. قوانین مشخص، دیگر به کارمان نمی آید و ما تازه با پدیده ای روبرو می شویم که خیلی ها در کل فلسفی و فیلسوف طور به آن زندگی می گویند، خیلی های دیگر نامش را بدشانسی می گذارند، خیلی ها از شکست حرف می زنند و در این میانه خیلی ها هم کلا راه مسیر را عوض می کنند و آدم دیگری می شوند و دقیقا از همین جاست که قصه ما آدم ها شروع می شود.
مکانیسم دفاعی، واژه آشنایی برای روانشناسان است. آنها کلا معتقدند که آدمیزاد، از همان لحظه ای که از شکم مادرش بیرون می آید، مشغول به امر خطیر مکانیسم دفاعی است و اوایل این مکانیسم فیزیکی است و بعد با رشد شخصیت و روان، مکانیسم های دفاعی روانی هم شروع می شود.
کلا انگار ما موجوداتی هستیم که واکنش داریم و کنش هم یک جوری واکنش اند. مثلا اگر ما روزی که حال خوشی نداریم، بگوییم خوبیم، مکانیسم دفاعی انکار را پیش گرفتیم. اگر در شرایطی که اوضاع خراب است، حواس خود را پرت کنیم، فرافکن شده ایم و ... این وسط تنها مکانیسم دفاعی درست و حسابی، والایش است. یعنی اوضاع خانواده خراب است، درس بخوانی که آینده خوبی داشته باشی و مثال هایی از این دست. از نظر روانشناسان، ما آدم ها درگیر و بند این مکانیسم های دفاعی، مدام و مدام به کنش های زندگی واکنش نشان می دهیم و همین واکنش ها ما را می سازد.
سنگ اول که سر راه ما سبز می شود، دقیقا همان لحظه انتخاب ماست. همانجایی که یا باید تن بدهیم به یکی از انواع و اقسام مکانیسم های دفاعی یا نه. ما یاد می گیریم که در کنار آسیب های فیزیکی، از آسیب های روانی هم از خودمان محافظت کنیم.
اصلا بدن مان هم گوش به زنگ است که در موقع بحران روانی، هورمون ها را بالا و پایین کند تا کمترین آسیب برسد اما امان از لحظه ای که وسط آن همه بلبشو و بحران، دست به انتخاب اشتباه بزنیم. همانجاست که راه ما، مسیر ما و سرنوشت ما شکل دیگری می گیرد. از میان انواع و اقسام سپرها، اگر دست به بدترین سپر ببریم و انتخابش کنیم، راه برگشت خیلی خیلی سخت می شود و این ما هستیم که بعد از آن سنگ، صخره می بینیم و بعد کوه و بعد سلسله کوه های سخت و سفت پشت سر هم.
همین انتخاب هاست که کمی بعد، گوش ما را کر می کند، چشم ما را کور و زبان را هم می بندد. روح خسته افسرده، از انتخاب های اشتباه ما خودش را به مرگ می زند. درست شبیه بدن که آستانه تحملی دارد و از آستانه که بگذرد، دیگر حتی نشانه های دردش هم واقعی نمی شود. یک انتخاب اشتباه، کافی است تا سال های سال در خاموشی بمانیم، فقط یک انتخاب اشتباه.
می دانید اشتباه ترین انتخاب کدام است؟! انکار. وقتی دست به انکار می زنیم، همه راه ها را برای خود می بندیم. انکار همان ندیدن و نشنیدن و نگفتن ماست. برای فرار از ترس از پیش آمدها، انکار واقعی ترین و ساده ترین انتخاب ماست.
ما انکار می کنیم، چون حجم واقعه بزرگتر از ماست، چون بعد از آن اتفاق هایی را می بینیم که دوست نداریم و همین دل ساده معصوم ما، گولمان می زند که نبینیم، نشنویم و نگوییم. ما منکر می شویم و می گذریم. انگار که سنگ را می بینیم اما برنمی داریم. برای همین است که از یک جایی به بعد گنگ خواب زده می شویم دیدن و شنیدن و گفتن و ... تبدیل به افعال روزمره ساده ای می شوند که فقط می خواهند در مقطع های کوتاه زندگی ما را بگذرانند.
راه های خروج از انکار، سخت ترین راه هاست. باید چیزهایی را در مورد خودت، ببینی و بشنوی که دوست نداری. باید بیدار شوی و همیشه بیدار شدن سخت است و البته هزینه دارد. گاهی این هزینه به قیمت از دست دادن آدم ها تمام می شود، گاهی از دست دادن شغلی و گاهی هم تنها شدن.
اما واقعیتش این است که بعد از تمام اینها، جسارتی ستودنی در خودت می بینی؛ جسارتی که عزت نفس می دهد و آگاهی، که با هیچ چیز دیگری در دنیا نمی خواهی عوضش کنی. آگاهی که در شعر شاعر ما صداقت نام می گیرد و برای آنهایی که اهل انکار نیستند، دوست داشتنی ترین واژه ها را می سازد. روح ما، به دیده شدن نیازمند است و انکار، آنرا پشت دیوارهای سخت و سفت می اندازد و یک تلنگر برای ریختن دیوارها کافی است.
تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۳۹۳ - ۰۹:۲۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]
صفحات پیشنهادی
چرا ایرانیها خیلی زیاد ام. اس میگیرند؟
چرا ایرانیها خیلی زیاد ام اس میگیرند دکتر حمیدرضا ترابی روز پنجشنبه در یازدهمین کنگره بین المللی ام اس افزود طبق آمار رسمی 40 هزار نفر در ایران مبتلا به ام اس هستند عضو کمیته علمی انجمن ام اس گفت با توجه به قرار گرفتن ایران در مدار 32 درجه شمالی عرض جغرافیایی بایچرا ما ایرانی ها تعاریف را به سخره می گیریم؟
خلاف جهت عقربه های ساعت چرا ما ایرانی ها تعاریف را به سخره می گیریم علوم پایه نه فقط در تعاریف پزشکی که در تمام رشته های دانشگاهی که ما خوانده ایم کاربرد دارد و به همین خاطر است که پیش از آنکه اسم کارشناس روی ما بگذارند و پیش از آنکه رویمان شود رویای لیسانس در سر داشته باشیم یاچرا ایرانیان از امام حسین (ع) دفاع نکردند؟
چرا ایرانیان از امام حسین ع دفاع نکردند وبلاگ > جعفریان رسول - چرا حسین کوفه را برگزید چرا ایرانیان از ایشان دفاع نکردند دسته بندی های سیاسی و مذهبی در کوفه چگونه بود و چند پرسش دیگر - چرا امام حسين ع كوفه را انتخاب كرد آيا شيعیان جاي ديگري وجود نداشتندعراق مشتری خدمات آب و برق ایران شد/ پیمانکاران ایرانی جانشین اروپاییها شدند
عراق مشتری خدمات آب و برق ایران شد پیمانکاران ایرانی جانشین اروپاییها شدند جمهوری اسلامی ایران و عراق به منظور توسعه همکاریها در حوزه صنایع آب و برق از سطح یک میلیارد و ۳۲۰ میلیون دلاری فعلی به توافق جدیدی دست یافتند و قرار شد پیمانکاران ایرانی در طرحها کالاهای ساخت داخل را جزیان برخی پیمانکاران ایرانی از بحران عراق/ استمداد از دولت برای معوقههای بانکی
اقتصادی راه و مسکن زیان برخی پیمانکاران ایرانی از بحران عراق استمداد از دولت برای معوقههای بانکی مدیرعامل یک شرکت ساختمانی با اشاره به مشکلاتی که توقف پروژه در کشور عراق به دلیل بحرانهای این کشور بهوجود آورده است گفت علاوه برعدم توانایی در بازپرداخت بدهیهای خود با مشکلاچرا ایرانی گل ها نمی خرند؟
چرا ایرانی گل ها نمی خرند اقتصاد > اقتصاد کلان - سایت صدای اقتصاد نوشت ایران در بین 10 تولید کننده عمده گل و گیاهان تزئینی جهان جایگاه هفتم را دارد اما در پله 107 ام کشورهای صادر کننده این محصول قرار دارد از طرف دیگر هم بازار داخلی بی رونق است و گویا ایرانی ها زیاچرا خودروسازان ایرانی به شریک فرانسوی میتازند؟
چرا خودروسازان ایرانی به شریک فرانسوی میتازند خودروسازان ایرانی در حالی این روزها با انتقاد از عملکرد رنو به دنبال بازنگری در قرارداد خود با این شرکت فرانسوی هستند که از آن سو مذاکرات میان آنها ایران خودرو و سایپا با رنو نیز جریان دارد و حالا این چرایی تناقض رفتاری برای خیلچرا ایرانیان از سید الشهداء حمایت نکردند؟
چرا ایرانیان از سید الشهداء حمایت نکردند چرا حسین کوفه را برگزید چرا ایرانیان از ایشان دفاع نکردند دسته بندی های سیاسی و مذهبی در کوفه چگونه بود به این مطلب امتیاز دهید امام علي - عليه السّلام - فرمود آب باران بياشاميد زيرا كه پاك كننده بدن از امراض و ناراحتي ها استحادثه تروریستی در کربلا/ زائران ایرانی در سلامت
حادثه تروریستی در کربلا زائران ایرانی در سلامت مدیرکل عتبات عالیات سازمان حج و زیارت گفت انفجارهای امروز کربلا در مسیر و در محل اسکان زائران ایرانی نبوده است و تمام زائران ایرانی در سلامت کامل هستند به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی حج &zدکتر پرتوی، فیزیکدان ایرانی دانشگاه ایالتی کالیفرنیا درگذشت
دوشنبه ۲۸ مهر ۱۳۹۳ - ۱۶ ۱۷ دکتر حسین پرتوی از استادان فیزیک دانشگاه صنعتی شریف در نخستین سالهای فعالیت این دانشگاه بامداد شنبه ۲۶ مهر ماه به دلیل عوارض ناشی از بیماری سرطان لوزالمعده درگذشت به گزارش سرویس علمی ایسنا مرحوم دکتر پرتوی در سالهای اولیه شکل گیری دانشکده فیزیک دانشزائران ایرانی در حادثهی تروریستی کربلا آسیبی ندیدند
زائران ایرانی در حادثهی تروریستی کربلا آسیبی ندیدند مدیرکل عتبات عالیات سازمان حج و زیارت گفت انفجارهای امروز کربلا در مسیر و در محل اسکان زائران ایرانی نبوده و تمام زائران ایرانی در سلامت کامل هستند آفتاب به گزارش پایگاه اطلاعرسانی سازمان حج محسن نظافتی اظهار کرد طی حادثهچرا این فیلم 10 سال پیش به نمایش درنیامد؟!
دوشنبه ۲۸ مهر ۱۳۹۳ - ۱۶ ۲۰ مراسم گفتوگو و دیدار با عوامل یک شب ساخته نیکی کریمی 27 مهر ماه در سینما آزادی برگزار شد به گزارش ایسنا در این مراسم که احمدی طالبینژاد نوید محمدزاده هایده صفییاری حسین جعفریان امیر عابدی و حضور داشتند شاهین امین منتقد سینما به عنوان مجربهنوش بختیاری:چرا فکر می کنید همه جام عملیه!!!+تصاویر دیدنی
بهنوش بختیاری چرا فکر می کنید همه جام عملیه تصاویر دیدنی بهنوش بختیاری چرا فکر می کنید همه جام عملیه بهنوش بختیاری در صفحه شخصی اش نوشت روزی روزگاری در نوجوانی من اشتباه بزرگی کردم و دلیلش احساس خود کم بینی و نداشتن اعتماد به نفس بود بینی نمیگم فوق العاده ولی متناسبم رو عملسه فرنگی کار ایرانی راهی مصر می شوند
برای حضور در جام ابراهیم مصطفی سه فرنگی کار ایرانی راهی مصر می شوند تیم منتخب کشتی ایران برای حضور در مسابقات بین المللی کشتی فرنگی جام ابراهیم مصطفی راهی مصر می شود به گزراش خبرنگار ورزشی باشگاه خبرنگاران رقابت های بین المللی کشتی فرنگی جام ابراهیم مصطفی روزهای 8 تا 10 آبان مخلع ید و محرومیت درانتظار پیمانکاران متخلف/ تشویق دو دستگاه اجرایی و یک پیمانکار متعهد
استانها جنوب کهگیلویه و بویراحمد در کهگیلویه و بویراحمد خلع ید و محرومیت درانتظار پیمانکاران متخلف تشویق دو دستگاه اجرایی و یک پیمانکار متعهد یاسوج – خبرگزاری مهر معاون عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد از خلع ید و محرومیت یکساله پیمانکاران متخلف از فعالیت عمرانی در اینرئیس سابق مؤسسه اقتصاد کشاورزی: ایرانیها در یکسال گذشته مصرف کننده مطلق کالای چینی بودهاند
رئیس سابق مؤسسه اقتصاد کشاورزی ایرانیها در یکسال گذشته مصرف کننده مطلق کالای چینی بودهاندمحسن صمدی با بیان اینکه واردات گسترده کالا از چین اقتصاد این کشور را رونق بخشیده است گفت ایرانیها در یکسال گذشته مصرف کننده مطلق کالای چینی بودهاند محسن صمدی رئیس سابق مؤسسه پژوهشهایحجت الاسلام ذوعلم در نشست «هویت انقلابی»: «انقلابی بودن» همعرض ایرانیبودن و مسلمانی نیست
حجت الاسلام ذوعلم در نشست هویت انقلابی انقلابی بودن همعرض ایرانیبودن و مسلمانی نیسترئیس پژوهشکده فرهنگ و مطالعات اجتماعی انقلابی بودن را همعرض ایرانیبودن و مسلمانی ندانست و گفت در داخل کشور جریاناتی فعال است که خود را ایرانی یا شیعه اصیل میدانند درحالی که هیچ نسبتی با اسل-
سبک زندگی
پربازدیدترینها