پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1849831602
چرا خودروسازان ایرانی به شریک فرانسوی میتازند؟
واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
چرا خودروسازان ایرانی به شریک فرانسوی میتازند؟
خودروسازان ایرانی در حالی این روزها با انتقاد از عملکرد رنو به دنبال بازنگری در قرارداد خود با این شرکت فرانسوی هستند که از آن سو مذاکرات میان آنها (ایران خودرو و سایپا با رنو) نیز جریان دارد و حالا این چرایی «تناقض رفتاری» برای خیلیها محل پرسش شده است.
به این مطلب امتیاز دهید
به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز، اگر نگاهی به اظهارنظرها و مصاحبههای مدیران عامل دو خودروساز بزرگ کشور طی ماه های اخیر بیندازیم، متوجه این نکته میشویم که همه آنها نسبت به عملکرد رنو در ایران انتقاد داشته و معتقدند این شرکت فرانسوی باید رفتار خود را اصلاح کند. سطح انتقادات تا حدی پیشرفته که خودروسازان نه تنها درصدد بازنگری در قرارداد خود با رنو (قرارداد پلت فرم مشترکX90) هستند، بلکه به نوعی حتی صحبت از احتمال توقف فعالیتهای این خودروساز در «جاده مخصوص» نیز به میان آوردهاند.
اولین بار، هاشم یکهزارع مدیرعامل ایران خودرو بود که با به چالش کشاندن عملکرد رنو، از عدم سرمایهگذاری این شرکت در خودروسازی ایران صحبت به میان آورد و تاکید کرد «رنو حتی یک یورو نیز در ایران سرمایهگذاری نکرده است.»
وی همچنین با انتقاد از عملکرد رنوپارس (تامینکننده قطعات رنو در ایران)، این موضوع را مطرح کرد که رنو باید رفتارش را مطابق با سیاستهای جدید ایران خودرو تغییر بدهد و تنها در این صورت، امکان ادامه همکاری با این خودروساز فرانسوی وجود خواهد داشت. این پایان مواضع منفی مدیرعامل ایران در قبال رنو نبود، چه آنکه وی در تندترین اظهارنظر خود از احتمال حذف تندر-90 درصورت رقابت با دنا از خط تولید این شرکت خبر داد. هنوز مدت زیادی از این اظهارنظر مدیرعامل ایران خودرو نگذشته بود که سعید مدنی همتای سایپاییاش نیز به میدان آمد و صحبت از بازنگری در قرارداد پلت فرم مشترک L90 به میان آورد. مدیرعامل سایپا که البته روحیه آرامتری نسبت به همتای ایران خودروییاش دارد، به تندی یکه زارع در مورد رنو حرف نزد، اما همین که از بازنگری در قرارداد گفت، خود نشان از نارضایتی مدنی از عملکرد رنو داشت. وی تاکید کرد که «قرارداد تندر یکسری کاستیهایی دارد و قرار است در مذاکرات با رنو، اشکالات آن برطرف شود.» تمامی این انتقادات و اظهارنظرها در شرایطی صورت گرفته که ایران خودرو و سایپا در پس پرده، مذاکرات خود با رنو را نیز پیش میبرند».
به عبارت بهتر، انتقادها از رنو در حالی مطرح میشود که مذاکرات خودروسازان ایرانی با این شرکت فرانسوی در جریان بوده و همین همزمانی و به اصطلاح «تناقض رفتاری»، برای افکار عمومی محل پرسش شده است. افکار عمومی میپرسند، اگر رنو عملکرد خوبی در ایران نداشته، پس چرا مذاکرات برای ماندن این شرکت در ایران برقرار است؟ از طرفی، چرا خودروسازان ایرانی به جای آنکه انتقادات خود را در جلسات خصوصی با نمایندگان رنو مطرح کنند، مشکلات و مسائل فیمابین را رسانهای کرده و علنا و به اصطلاح در ملاء عام، شریک فرانسوی خود را به باد انتقاد گرفتهاند؟ آیا آنها به دنبال راندن رنو از ایران هستند؟ اگر اینگونه است، پس مذاکرات با رنوییها چه معنایی دارد؟ و اگر میل به ماندن رنو در «جاده مخصوص» است، پس چرا خودروسازان شمشیر را از رو بستهاند؟
امتیازگیری از رنو
اما این پرسشها را با کارشناسان و فعالان صنعت خودرو کشور در میان گذاشتیم و اگرچه آنها نیز از علت دقیق رفتار متناقض خودروسازان در قبال رنو ابراز بیخبری کردند، اما حدس مشترک شان این بود که «جاده مخصوصیها» به دنبال گرفتن امتیاز از رنو هستند. به گفته آنها، چون فضای بینالمللی علیه ایران تلطیف شده و امید زیادی به لغو تحریمها میرود و در نتیجه امکان حضور بزرگان خودروسازی دنیا در «جاده مخصوص» وجود دارد، خودروسازان میخواهند به این واسطه رنو را تحت فشار گذاشته و امتیاز بگیرند. در این مورد، ساسان قربانی عضو شورای سیاستگذاری خودرو میگوید: به نظر من، خودروسازان میخواهند با توجه به فضای به وجود آمده برای حضور شرکتهای معتبر دنیا در ایران، تنور مذاکرات با رنو و سایر خودروسازان خارجی را گرم نگه داشته و از این راه، امتیازاتی به دست بیاورند. به گفته وی، اگر مذاکرات هسته ای به سرانجام مثبتی برسد، راه برای آمدن خودروسازان بزرگ دنیا به ایران باز خواهد شد و از همین رو ایران خودرو و سایپا میخواهند با استفاده از فضای به وجود آمده، کاری کنند که شراکت با رنو، در مسیر بهتری ادامه پیدا کند. قربانی در ادامه تاکید میکند: دلیل دیگر انتقادها از رنو، بلاتکلیفی سرمایهگذاریهای انجام شده در «جاده مخصوص» و تعیین تکلیف خطوط تولید محصولات این شرکت فرانسوی در ایران، است، چه آنکه آنها (خودروسازان) نمیخواهند رنو چندی دیگر رفتار گذشتهاش (عمل نکردن به برخی تعهدات و تعلیق فعالیتها در ایران) را دوباره تکرار کند. گفتههای عضو شورای سیاستگذاری خودرو را سعید لیلاز کارشناس اقتصادی کشور نیز به نوعی تایید کرده و میگوید: شرایط کشور در حال تغییر است و دست خودروسازان برای انتخاب شرکای خارجی بازتر شده، بنابراین خودروسازان ایرانی نمیخواهند مانند گذشته قرارداد بسته و امتیاز به خارجیها بدهند. وی با تاکید بر اینکه خودروسازی ایران قبلا به دلیل محدودیتها، امتیازاتی را به شرکتهای خارجی داده، میافزاید:حالا که شرایط در حال تغییر است، دیگر نباید مثل گذشته رفتار کنیم و خودروسازان هم به نوعی میخواهند امتیازاتی را که در گذشته دادهاند، در شراکتها و قراردادهای جدید خود تکرار نکنند.
امتیازگیری به چه قیمتی؟
اما اگر دلیل رفتار متناقض خودروسازان کشور در قبال رنو را «امتیازگیری» بدانیم، این پرسش به وجود میآید که آیا روش انتخابی برای این کار، درست و منطقی است؟ آیا اینکه خودروسازان انتقادها از رنو و کم و کاستیهای این شریک چند ساله خود را رسانهای کنند تا امتیاز بگیرند، اقدامی حرفهای به حساب میآید؟ و اینکه بهتر نیست مسائل و مشکلات میان خودروسازان ایرانی و رنو، در جلسات خصوصی و به دور از حواشی مطرح و حل شود؟
پاسخ بیشتر کارشناسان به این پرسشها، انتقاد از رفتار خودروسازان را به همراه دارد، چه آنکه آنها معتقدند ایران خودرو و سایپا نباید کاستیهای رنو را رسانهای میکردند و از این راه به دنبال گرفتن امتیاز از شریکشان میرفتند.
یکی از مدیران صنعت خودرو کشور در این مورد به «دنیای اقتصاد» میگوید: وقتی فضای کسبوکار سیاسی باشد، طبعا رفتار مدیران نیز رنگوبوی سیاسی به خود میگیرد و رفتار این روزهای خودروسازان در قبال رنو نیز از همین فضا سرچشمه میگیرد. وی با بیان اینکه اینگونه رفتار با رنو یا هر خودروساز خارجی دیگری، اشتباه است، میافزاید: مساله خیلی ساده است؛ ما یا میخواهیم با رنو کار کنیم یا نمیخواهیم؛ اگر میخواهیم، پسنیازی به این همه انتقاد و گله و شکایت علنی نیست و اگر هم قصد ادامه همکاری با رنو را نداریم، میتوانیم قراردادمان با این شرکت را تمدید نکنیم. این مدیر خودروسازی کشور تاکید میکند: به فرض آنکه میخواهیم از رنو امتیاز بگیریم؛ بنابراین میتوانیم این موضوع را در جلسات خصوصی با نمایندگان رنو مطرح کنیم، چه دلیلی دارد با انتقاد و شکایت و ایجاد هیاهوی رسانهای، کار را پیش ببریم؟ به گفته وی، این نوع برخوردها، که روند مذاکرات خودروسازان با رنو را مخدوش میکند و در آینده به روابط طرفین ضربه خواهد زد، فقط مصرف داخلی دارد و در نهایت سبب خشنودی برخی مخالفان رنو در ایران میشود و هیچ سودی را در پی نخواهد داشت. اظهارات این مدیر خودروسازی کشور در شرایطی است که بیوک علیمرادلو امضاکننده وقت قرارداد پلت مشترک X90، نیز معتقد است رفتار فعلی خودروسازان در قبال رنو حرفهای و مطابق با اصول مذاکرات نیست.
وی میگوید: به فرض آنکه خطا و اشتباهی هم در قرارداد X90 و نحوه اجرای آن شکل گرفته باشد، هر دو طرف (خودروسازان ایران و رنو) مقصر بودهاند. این مسوول پیشین سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران با تاکید بر اینکه مسائل و مشکلات میان خودروسازان ایرانی و رنو باید در جلسات خصوصی حل شود، میافزاید: نهایت این است که به دلیل برخی مشکلات، نخواهیم با رنو شراکت کنیم؛ بنابراین خیلی راحت این موضوع را با مسوولان رنو در میان میگذاریم و آنها یا به دنبال حل مشکلات میروند و یا به قطع ارتباط با صنعت خودرو ایران رضایت میدهند؛ بنابراین دیگر چه نیازی است به این همه انتقاد در رسانهها؟
به گفته علیمرادلو، اینگونه رفتارها که اتفاقا وزیر «صنعت، معدن و تجارت» نیز موافق شان نیست، فقط راه توافق با رنو یا هر خودروساز خارجی دیگری را سخت خواهد کرد و نوعی فرصتسوزی در شراکت با خارجیها به حساب میآید./، دنیای اقتصاد/110
۰۶/۰۸/۱۳۹۳ - ۱۸:۳۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
یک دیپلمات فرانسوی: ایرانیان به معنای واقع مذاکره میکنند
جمعه ۲ آبان ۱۳۹۳ - ۱۲ ۲۱ سرپرست پیشین هیأت فرانسوی در مذاکرات هستهای با ایران گفت پیشنهاد ایران مبنی بر حفظ سانتریفیوژهای کنونیاش غیرقابل است به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از سایت شبکه خبری بلومبرگ گرارد آرود سفیر فرانسه در آمریکا درباره روند مذاکرات هستهدلایل کاهش تولید محصولات رنو در ایران/ جلسه فرانسویها با قطعهسازان ایرانی
اقتصادی صنعت و تجارت و کشاورزی دلایل کاهش تولید محصولات رنو در ایران جلسه فرانسویها با قطعهسازان ایرانی سخنگوی شورای سیاستگذاری خودرو با تشریح دلایل کاهش و توقف تولید برخی محصولات تولیدی رنو در ایران گفت مشکلاتی همچون نقدینگی و انتقال پول سبب شده تا رنو تولید برخی محصولاتگزارشی از برنامه های جدید خودروسازان برای بازار/ ردپای شریک آمریکایی در بازار ایران
گزارشی از برنامه های جدید خودروسازان برای بازار ردپای شریک آمریکایی در بازار ایران اقتصاد > اقتصاد کلان - محصولات جدید خودروسازان بزودی واردبازار می شود ولی هنوز اطلاعات دقیقی در مورد قیمت آنها وجود ندارد بهاره چراغی هجدهمین نمایشگاه بین المللی خودرو در حالی در تبچرا ایرانیان باستان مهرگان را جشن میگرفتند؟
چرا ایرانیان باستان مهرگان را جشن میگرفتند استاد تاریخ دانشگاه فردوسی دلایل برگزاری جشن باستانی مهرگان در ایران باستان را تشریح کرد به گزارش نامه نیوز دکتر فاطمه جهانپور در خصوص فلسفه جشن مهرگان در ایران باستان اظهار کرد در گذشته ایرانیان دو فصل داشتند یک فصل تابستان کچرا ایرانیان باستان "مهرگان" را جشن میگرفتند؟
یکشنبه ۲۰ مهر ۱۳۹۳ - ۱۰ ۴۴ استاد تاریخ دانشگاه فردوسی دلایل برگزاری جشن باستانی مهرگان در ایران باستان را تشریح کرد دکتر فاطمه جهانپور در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه خراسان در خصوص فلسفه جشن مهرگان در ایران باستان اظهار کرد در گذشته ایرانیان دو فصچرا ایرانیها خیلی زیاد ام. اس میگیرند؟
چرا ایرانیها خیلی زیاد ام اس میگیرند دکتر حمیدرضا ترابی روز پنجشنبه در یازدهمین کنگره بین المللی ام اس افزود طبق آمار رسمی 40 هزار نفر در ایران مبتلا به ام اس هستند عضو کمیته علمی انجمن ام اس گفت با توجه به قرار گرفتن ایران در مدار 32 درجه شمالی عرض جغرافیایی بایروایتی تازه از جشنهای ۲۵۰۰ ساله؛ چرا غذای ایرانی ندادند؟+تصویر
روایتی تازه از جشنهای ۲۵۰۰ ساله چرا غذای ایرانی ندادند تصویر در اکتبر ۱۹۷۱ ۲۰ مهر ۱۳۵۰ محمدرضا پهلوی ضیافتی ترتیب داد که از تمام میهمانیها برتر بود او از تمام رهبران جهان دعوت کرد البته همه نیامدند همه چیز جشن را هم از پاریس آورده بودند در دشت خاکی خشک و مرتفع تختچرا پیوند اعضا از اهدا کننده ایرانی به دریافت کننده خارجی ممنوع است؟
چرا پیوند اعضا از اهدا کننده ایرانی به دریافت کننده خارجی ممنوع است مدیرکل خدمات بالینی وزارت بهداشت گفت با ممنوعیت پیوند اعضا برای خارجیها در بیمارستانهای خصوصی از سودجویی برخی پزشکان و مراکز درمانی غیردولتی جلوگیری میشود به گزارش نامه نیوز دکتر احمد تارا در بیستمین نشستچرا ایرانیان از امام حسین (ع) دفاع نکردند؟
چرا ایرانیان از امام حسین ع دفاع نکردند وبلاگ > جعفریان رسول - چرا حسین کوفه را برگزید چرا ایرانیان از ایشان دفاع نکردند دسته بندی های سیاسی و مذهبی در کوفه چگونه بود و چند پرسش دیگر - چرا امام حسين ع كوفه را انتخاب كرد آيا شيعیان جاي ديگري وجود نداشتندچرا ایرانی گل ها نمی خرند؟
چرا ایرانی گل ها نمی خرند اقتصاد > اقتصاد کلان - سایت صدای اقتصاد نوشت ایران در بین 10 تولید کننده عمده گل و گیاهان تزئینی جهان جایگاه هفتم را دارد اما در پله 107 ام کشورهای صادر کننده این محصول قرار دارد از طرف دیگر هم بازار داخلی بی رونق است و گویا ایرانی ها زیاخودروسازان چینی راهگشای صنعت خودروی ایران نیستند/ شریک جدید ما شرکتی غیر آسیایی و غیراروپایی است
یکه زارع در پاسخ به باشگاه خبرنگاران خودروسازان چینی راهگشای صنعت خودروی ایران نیستند شریک جدید ما شرکتی غیر آسیایی و غیراروپایی است مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو گفت شرکتهای خودروساز چینی تحت عنوان شریک تجاری نمیتوانند راهگشای صنعت خودروی ایران باشند به گزارش خبرنگار اقتچرا ما ایرانی ها تعاریف را به سخره می گیریم؟
خلاف جهت عقربه های ساعت چرا ما ایرانی ها تعاریف را به سخره می گیریم علوم پایه نه فقط در تعاریف پزشکی که در تمام رشته های دانشگاهی که ما خوانده ایم کاربرد دارد و به همین خاطر است که پیش از آنکه اسم کارشناس روی ما بگذارند و پیش از آنکه رویمان شود رویای لیسانس در سر داشته باشیم یاخودروسازان رویکرد مشتریمدارانه داشته باشند
خودروسازان رویکرد مشتریمدارانه داشته باشند خبرگزاری پانا یکی از دغدغههای جدی ما در حوزه خودرو نحوه فروش و خدمات پس از فروش است چراکه این حوزه به دلیل نقصهایی که دارد باید مورد اصلاحات جدی قرار بگیرد ۱۳۹۳ شنبه ۲۶ مهر ساعت 11 00 باشگاه خبرنگاران نوشت رضا رحمانی رئیس کمچرا زیبا کلام به مسئولان نامه می نویسد
چرا زیبا کلام به مسئولان نامه می نویسد وبلاگ > موسوی سیدعبدالجواد - سلسله نامه های زیباکلام خواندنی اند و تاثیرگذار پرسش های او همیشه بی پاسخند یعنی تا به امروز ندیدم که کسی از مسئولان به پرسش های او پاسخ دهد و این خودش نشان دهنده این که ما برخلاف ادعاهایمان تا چهگاو برنزی برای لژیونر ایرانی نایمخن/ جهانبخش بهترین بازیکن نیم فصل دسته دوم لیگ هلند شد
گاو برنزی برای لژیونر ایرانی نایمخن جهانبخش بهترین بازیکن نیم فصل دسته دوم لیگ هلند شد ورزش > فوتبال جهان - فارس نوشت بازیکن ایرانی تیم فوتبال ان ایی سی نایمخن هلند به عنوان بازیکن برتر لیگ دسته دوم در پایان نیم فصل برگزیده شد بعد از گذشت چند روز از انتخاب علیرضا جواکنش تند ترکیه به اظهارات مقامات ایرانی
واکنش تند ترکیه به اظهارات مقامات ایرانی سخنگوی وزارت امور خارجه ترکیه به سخنان اخیر مقامات ایرانی درباره نقش منفی آنکارا در بحران سوریه واکنش تندی نشان داد به گزارش تسنیم به نقل از القدس العربی تانگو بیلگیج در واکنش به سخنان اخیر مقامات ایرانی درباره نقش ترکیه در تحولات اخیرشکست خانگي الاهلي در حضور ايرانيها
شکست خانگي الاهلي در حضور ايرانيها تيم فوتبال الاهلي قطر که سيد جلال حسيني و مجتبي جباري را در اختيار دارد در چارچوب هفته هفتم مسابقات ليگ ستارگان قطر با نتيجه 2-1 در استاديوم حمد الکبير دوحه زمين خانگي اين تيم برابر تيم رده اولي السد شکست خورد به گزارش "ورزش سه" ن-