محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1842963461
ماجرای دل پُر «یغما گلرویی»!
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
ماجرای دل پُر «یغما گلرویی»!
یغما گلرویی با انتقاد از شرایط حاکم بر ممیزی ترانه تاکید کرد که ممیزی ترانهها و اجازه ندادن به خوانده شدن ترانههای اجتماعی نوعی ترانه سطحی عاشقانه و لیلی و مجنونی را باب کرده است.
خبرگزاری ایسنا: یغما گلرویی با انتقاد از شرایط حاکم بر ممیزی ترانه تاکید کرد که ممیزی ترانهها و اجازه ندادن به خوانده شدن ترانههای اجتماعی نوعی ترانه سطحی عاشقانه و لیلی و مجنونی را باب کرده است.
او همچنین موسیقی زیرزمینی را نتیجه همین روند ممیزی خواند.
این ترانهسرا درباره وضعیت ترانه امروز گفت: در ترانههایی که این سالها به شکل مجاز در آلبومها منتشر شده، خلاقیت چندانی دیده نمیشود؛ اما این به این معنا نیست که ما ترانه پیشرو و خلاق نداریم. موضوع این است که وقتی در قالبی مینویسند که باید در شورای شعر و ترانه مجوز بگیرد، ترانهسرا دچار خودسانسوری میشود؛ منظورم از خودسانسوری حذف چیزهایی نیست که به مسائل اروتیک یا سیاسی بازمیگردد، بلکه منظورم این است که در همان چارچوب ترانههای رسمی هم ترانهسرا به خودسانسوری میافتد و نوآوری نمیکند؛ چون شورای شعر و ترانه درک درستی از ترانه ندارد و حتا اعضای آن نمیتوانند از روی بعضی از ترانهها بخوانند.
آنها کلمههای امروزی چون چَت را نشنیدهاند، بنابراین هر ترانهای که واژههایی داشته باشد که آنها با آن ناآشنا باشند، مجوز نمیگیرد. بنابراین ترانه امروز وارد فضاهای امروزی و شهری نمیشود. ترانههایی که از فیلتر ممیزی میگذرند و منتشر میشوند، اتفاق خاصی درشان نیفتاده و در فرم و متن نوآوری ندارند؛ همین سبب شده که در ترانه مجاز این سالها هیچ نوآوریای رخ ندهد.
گلرویی درباره ترانههایی که خوانده نمیشوند و در فضای مجازی به صورت متن منتشر میشوند هم گفت: متن ترانههایی که در فیسبوک، سایتها و وبلاگها منتشر میشود، نشان میدهد که ما با ترانهای بسیار پیشرو و خلاق روبهرو هستیم. اما فضای مجازی گسسته است و این امکان را به ترانهسرا نمیدهد که آثارش از سوی خوانندهها دیده و اجرا شود و این سبب میشود این نوع ترانه به اجرا نرسد و در متن جامعه ترانههایی سطحی که مجوز گرفته شنیده میشوند.
او همچنین درباره وضعیت ممیزی ترانهها گفت: مسأله شورای شعر و ترانه این است که اعضای آن با ترانه امروز ناآشنا هستند و نمیدانند چه اتفاقی در حال رخ دادن در آن است. مسأله اصلی لحن ترانه است که آنها با آن مشکل دارند. آنها از زبان ترانه امروز آگاهی ندارند و ترانه هنوز برایشان «به رهی دیدم برگ خزان» است و در جدیدترین شکلش «جان مریم چشماتو وا کن» را میشناسند. ترانه شهری را قبول ندارند و من بعید میدانم اعضای این شورا به فضای مجازی دسترسی داشته باشند.
موضوع دیگر این است که آنها موسیقی مصرفی را دوست دارند و میخواهند که این نوع موسیقی باشد. متولیان فرهنگی سال 77 این دستگاه عریض و طویل را راه انداختند تا موسیقی پاپ آزاد شود، اما منظورشان موسیقی مترقی و اجتماعی و پیشرو نبود. نوع مصرفی آن بود برای خالی نبودن عریضه و برپایی کنسرت و اینکه جوانان را از گوش دادن به موسیقی لسآنجلسی دور کنند و پز بدهند که ما هم موسیقی مردمی داریم.
یعنی غرض متولیان از آغاز دوباره موسیقی مردمی، بودن نوعی موسیقی به شکل گلخانهیی در محصور و در چهارچوب بود و حاصل همین فاجعه میشود. آنها راه خلاقیت و نوآوری را در ترانههای اجتماعی بستهاند و به ترانههای سطحی پر و بال دادهاند. اما هنر در محدودیت به بالیدن نمیرسد.
یغما گلرویی درباره دلیل باب شدن ترانههای عاشقانه سطحی هم گفت: ترانه اجتماعی که اکنون اجازه انتشار ندارد و به طور کامل حذف میشود. من ترانهای اجتماعی کار کردم با نام «مش رمضون» درباره روستاییهایی که به شهر آمده بودند. بخشی از آن میگفت «کوپنفروش خسته میدون انقلاب شدیم» این عبارت حذف شد یا اینکه میگفتند عبارت «زندگیمون همین شده خنده کم و گریه زیاد» باید حذف شود. در ترانهای هم آورده بودم «همیشه برق افتخار سر میزنه از یه چپر» و بدون هیچ منطقی میگفتند باید واژه «چپر» حذف شود، چون آقایی که در شورای موسیقی بود از این واژه خوشش نمیآمد. در واقع ممیزی ترانه آنقدر سلیقهیی است که نمیشود درباره آن حرف زد.
بنابراین در 10 سال اخیر هیچ ترانه اجتماعی نشنیدهام، حتی ترانههایی درباره اعتیاد، کودکآزاری و... هم منتشر نمیشود چون مجوز نمیگیرد. یعنی در کل موضوع ترانه شده عشقهای سطحی و لیلی و مجنونی که آن هم البته با هزار باید و نباید رخصت انتشار پیدا میکند. وقتی ترانههای اجتماعی شانس انتشار ندارند باید به یک ترانه عاشقانه سطحی که گاهی رگههای مذهبی هم دارد که معلوم نباشد مخاطبش کیست، مجوز انتشار داد. یعنی حتا عشق زمینی را طوری مینویسند که بشود به آسمان نسبتش داد و از سد ممیزی گذشت. در نتیجه در غیاب ترانه مترقی و ترانه اجتماعی این عاشقانههای سطحی بازار پیدا میکنند، مخاطب مییابند و حتا در کنسرتها گل میکنند.
او در ادامه درباره داغ شدن بازار موسیقی زیرزمینی در سالهای اخیر گفت: وقتی ترانههایی با استعارههای اجتماعی مجال انتشار پیدا نمیکنند، بنابراین در موسیقی زیرزمینی به سمت رادیکال شدن میروند. اگر به همه کسانی که در حوزه موسیقی از روی زمین به زیر زمین رفتند نگاه کنید میبینید که خیلی حرفها در ترانهسرا مثل عقده و بغض شده و به شکلی پرخاشگر در آثار آنها خودش را نشان داده است.
وقتی دهن کسی را ببندید و بعد از مدتی باز کنید او داد میزند و گاهی هم فحش میدهد. از نظر من موسیقی زیرزمینی که در 10 سال اخیر بستر به وجود آمدن مترقیترین نوع ترانه بوده دستپخت ندانمکاری همین دوستان شورای شعر و ترانه است. چه کسی دوست دارد ترانهاش را بدون هیچگونه برگشت مالی منتشر کند یا مجبور شود به خاطر هنرش از این سرزمین برود؟ آیا خوانندهای هست که دوست نداشته باشد در مملکتش کنسرت داشته باشد؟
کارورزان موسیقی زیرزمینی پیه همه چیز را - از خطر دستگیری و دیده نشدن و حتا برگشت مادی نداشتن - به خودشان میمالند که حرفشان را بزنند. این ترانهسراها و خوانندهها هم میتوانستند مانند برخی کسانی که با ترانه بیدار و اجتماعی شروع کردند و بعد فهمیدند گاهی پول و شهرت از شرافت مهمتر است، خودشان را با معیارهای شورای شعر و ترانه مطابقت بدهند و حتی مثل کارمند از شورای شعر و ترانه سفارش بگیرند و درباره موضوعات دلخواه آنها ترانه بنویسند و اجرا کنند.
گلرویی درباره عملکرد صداوسیما در این حوزه هم گفت: رسانه ملی قرار است بازتابدهنده مردم باشد اما مرکز موسیقی آن در ماه 100 قطعه موسیقی تولید میکند که آرشیو میشود و کسی آنها را نمیشنود، مگر اینکه در مناسبتی پخش شوند. کسی چهره پاپی را نمیشناسد که از تلویزیون به مردم معرفی شده باشد. آنها باید بعد از این همه مدت فهمیده باشند که چرا کارهای آنها بین مردم نمیگیرد و مردم آنها را گوش نمیدهند.
در طول این 20 سال صداوسیما درهایش را بسته است. آلبومهایی هم در صداوسیما ضبط کردهاند که به قول خودشان با پول بیتالمال تهیه شده، اما این آثار در خود تلویزیون هم پخش نمیشوند، چون مخاطب ندارند و خوانندههای مطرحی هم که از نظر خودشان مجاز هستند به تلویزیون نمیروند، بنابراین همه چیز در همین دایره بسته باقی میماند. البته موسیقی صداوسیما به بخشهای دیگرش میآید. وقتی هنوز در صداوسیما ساز نشان نمیدهند و جلوی نوازنده گلدان میگذارند که دیده نشود، دیگر حرفی نمیماند و خوانندهای که در تلویزیون میخواند اول به خودش بعد به مخاطبش توهین میکند و من در شگفتم آن نوازنده که پشت گلدان نشسته و ساز میزند چرا اجازه چنین توهینی را میدهد؟!
یغما گلرویی همچنین درباره تأثیر مناسبات مالی در ترانه اظهار کرد: من مشکلی نمیبینم که جوانها آمدهاند و ترانهسرایی میکنند؛ مشکل این است که کسانی که قبلا ترانه را پست میشمردند دیدند که ترانهسراها دارند از شاعرها معروفتر میشوند و پول هم درمیآورند، بنابراین به سمت ترانهسرایی آمدند. البته این بد نیست چون هر کسی در هر سنی فکر کند اشتباه کرده اشکال ندارد، اما کاش آنها ترانههای خوبی منتشر میکردند؛ ترانههای آنها در حد مشق ترانهسراهای جوان است.
اگر کسی از شعر به ترانه بیاید خیلی هم خوب است چون اصول شعر را میداند، اما وقتی آنها با این روش به سمت ترانه آمدند میفهمیم که فقط پول مهم بوده و به خاطر بازار و کاسبی به سمت ترانه کشیده شدهاند. مشکل این است. با ترانه میشود کاسبی کرد اما پشت کردن به این کسب و ترانه ماندگار و پیشرو نوشتن و پای عواقب این نوشتن ایستادن است که مهم است. من که به شخصه نزدیک به هشت سال است که از چرخه چرکِ موسیقی مجاز خود را کنار کشیدهام و با تمام عواقب این کار ساختهام تا ترانهام را از به سمت سطحی شدن رفتن نجات بدهم.
بیشتر به انتشار ترانههایم به شکل کتاب مشغولم تا انتشار مجاز اجراهای آن، چرا که سالها ترانهسرایی این را به من آموخته که ترانه تنها بر روی کاغذ میتواند متعهد باشد. به تازگی مجموعه «من رؤیایی دارم» من که گزیدهای از 15 سال ترانهسرایی من است توسط انتشارات نگاه منتشر شده است که مخاطبانم میتوانند با مطالعه آن خط سیری از مسیری را که آمدهام رصد کنند. بالأخره یک روز تمام این ترانهها اجرا خواهند شد. مطمئنم.
تاریخ انتشار: ۰۵ آبان ۱۳۹۳ - ۱۰:۳۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]
صفحات پیشنهادی
واکنش لاله اسکندری به ماجرای اسیدپاشی و متهم کردن متدینین
واکنش لاله اسکندری به ماجرای اسیدپاشی و متهم کردن متدینین لاله اسکندری بازیگر سینما و تلویزیون گفت واکنش مسئولان به ماجرای اسیدپاشی در اصفهان باید خیلی محکم باشد به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس فرهنگی جام نیوز «لاله اسکندری» درباره اسیدپاشیهای اخیر گفماجرای بی انگیزگی یک بازیگر پیشکسوت
ماجرای بی انگیزگی یک بازیگر پیشکسوت مجید مظفری که به گفته خودش سریال سفره ایرونی اش چندین سال است بلاتکلیف مانده از عدم رسیدگی به این پروژه گله کرد و گفت حداقل بگویند پولمان را نمیدهند تا تکلیفمان با خودمان روشن شود خبرگزاری ایسنا مجید مظفری که به گفته خودش سریال سفواکنش هما روستا به ماجرای اسیدپاشی
واکنش هما روستا به ماجرای اسیدپاشی هما روستا اسیدپاشیهای اخیر در اصفهان را زنگ خطری مهم برای جامعه توصیف کرد و از مجامع قانونی و نیروی انتظامی خواست به جای از دست دادن زمان هر چه زودتر عاملان این جنایت را دادگاهی کنند خبرگزاری ایسنا هما روستا اسیدپاشیهای اخیر در اصفهاناز شبکه مستند پخش میشود ماجرای اسلام آوردن بانوی فرانسوی در «طلوعی از مغرب»
از شبکه مستند پخش میشودماجرای اسلام آوردن بانوی فرانسوی در طلوعی از مغربمستند طلوعی از مغرب ساخته محمد حسامپور سهشنبه 29 مهر ماه ساعت 23 در قالب برنامه فانوس از شبکه مستند پخش میشود محمد هوشمند تهیه کننده برنامه فانوس ضمن اعلام این خبر در گفتوگو افزود این مستند دربواکنش بهاره رهنما به ماجرای اسیدپاشی به زنان در اصفهان +عکس
واکنش بهاره رهنما به ماجرای اسیدپاشی به زنان در اصفهان عکس واکنش بهاره رهنما به ماجرای اسیدپاشی به زنان به گزارش آخرین نیوز بهاره رهنما بازیگر سینما و تلویزیون در واکنش به اتفاقات اخیر در اصفهان با انتشار عکس زیر نوشت دیشب گزارش ایسنارو از زنان و دختران قربانی اسید پاشی این اواکنش کارگردان خانه پدری به ماجرای اسیدپاشی اخیر
واکنش کارگردان خانه پدری به ماجرای اسیدپاشی اخیرفیلم من خشن تر است یا این ماجرای اسید پاشی کیانوش عیاری که فیلم خانه پدریاش به دلیل نمایش صحنه خشن هنوز مجوز اکران نگرفته است گفت اگر یک صحنه فیلم من خشن است پس اسیدپاشیهایی که در اصفهان رخ میدهدکنکاش ماجرای اسیدپاشی در جامعه(6) رسانههای خارجی چطور پیش از دستگیری عاملان اسیدپاشی ذهنخوانی کردند؟/ اطلاع
کنکاش ماجرای اسیدپاشی در جامعه 6 رسانههای خارجی چطور پیش از دستگیری عاملان اسیدپاشی ذهنخوانی کردند اطلاعرسانی با خیالبافی فرق داردمدیرمسئول روزنامه جامجم با بیان اینکه فاصله ادعاهای رسانههای بیگانه با حقیقت زیاد است گفت سؤال اینجاست که مسئولان رسانههای غربی بر چه اساسیخاطرات صوتی منتشرنشده آیتالله مهدوی کنی/۴ ماجرای کاندیداتوری صوری در انتخابات ریاست جمهوری و یک استعفا+صوت
خاطرات صوتی منتشرنشده آیتالله مهدوی کنی ۴ماجرای کاندیداتوری صوری در انتخابات ریاست جمهوری و یک استعفا صوتاز برادران نهضت آزادی مهندس بازرگان و صباغیان آمدند و گفتند اگر شما جداً نامزد هستید ما آمادهایم برای شما تبلیغ کنیم من گفتم اولاً نامزدی من صوری است و جدّی نیست و ثانیاًواکنش فیلمسازان به ماجرای اسید پاشی/ ریاست سازمان سینمایی حق خانمها است
فرهنگ و هنر سینمای ایران اختتامیه جشنواره پروین اعتصامی واکنش فیلمسازان به ماجرای اسید پاشی ریاست سازمان سینمایی حق خانمها است آیین اختتامیه هشتمین جشنواره فیلم پروین اعتصامی در حالی برگزار شد که اعتراض به فاجعه اسیدپاشی در اصفهان از سوی فیلمسازان جوان و برخی از میهمان های حاماجرای انفجار دفتر نخست وزیری، بازجویی بهزاد نبوی و گلایه خانواده شهید باهنر از آیت الله مهدوی کنی
ماجرای انفجار دفتر نخست وزیری بازجویی بهزاد نبوی و گلایه خانواده شهید باهنر از آیت الله مهدوی کنی فرهنگ > کتاب - من تا حدی به یاد دارم که آقای بهزاد نبوی را برای بازجویی بردند آقای تهرانی را هم بازجویی کردند و مدتی هم زندان و منفصل بود ولی من در آن زمان با توجه بماجرای اولین دستگیری و مخالفت آیت الله مهدوی کنی با «بسم رب الشهداء والصدیقین»
ماجرای اولین دستگیری و مخالفت آیت الله مهدوی کنی با بسم رب الشهداء والصدیقین فرهنگ > کتاب - در فصل سوم به بیان فعالیتهای سیاسی و اجتماعی آیت الله مهدوی کنی در قبل از انقلاب بخصوص دهه چهل و وقایع مهم سال 1342 ش و همچنین اوایل دهه پنجاه پرداخته است به گزارش خبرآنلایبا سفرهای پرماجرای داری و نادی به دیدار حافظ و عبید زاکانی بروید
تازههای نشر با سفرهای پرماجرای داری و نادی به دیدار حافظ و عبید زاکانی بروید مجموعه سفرهای پرماجرای داری و نادی به قلم ابوالقاسم فیضآبادی در آینده نزدیک ما را به دیدار حافظ عبید زاکانی رودکی و فارابی میبرند ابوالقاسم فیضآبادی نویسنده در گفتگو با خبرنگار ادبیات باشگواکنش هما روستا به ماجرای اسیدپاشی اصفهان
سهشنبه ۲۹ مهر ۱۳۹۳ - ۰۱ ۰۷ هما روستا اسیدپاشیهای اخیر در اصفهان را زنگ خطری مهم برای جامعه توصیف کرد و از مجامع قانونی و نیروی انتظامی خواست به جای از دست دادن زمان هر چه زودتر عاملان این جنایت را دادگاهی کنند این هنرمند تئاتر و سینما در گفتوگو با خبرنگار تئاتر ایسنا با ابرواکنش کارگردان زن به ماجرای این روزهای اصفهان
واکنش کارگردان زن به ماجرای این روزهای اصفهان تهمینه میلانی با ابراز تاسف شدید از اسیدپاشیهایی که اخیرا در اصفهان رخ داده است گفت مسئولان ارشد نظام باید هرچه سریعتر نسبت به این اتفاق واکنش نشان دهند در حالی که من هنوز چیزی از آنها ندیدهام به این مطلب امتیاز دهید بهسلوکی از ماجرای خواستگاری در برنامه اش گفت
سلوکی از ماجرای خواستگاری در برنامه اش گفتسلوکی از حاشیه خواستگاری در برنامه زنده میگوید محمد سلوکی که اغلب اجرای برنامههای گفتوگو محور را عهدهدار است درباره ضرورت تولید و پخش تاکشوهای جذاب در تلویزیون و اینکه مدتی است از حجم چنینماجرای تخریب مقبره رضاشاه از زبان صادق خلخالی+تصویر
ماجرای تخریب مقبره رضاشاه از زبان صادق خلخالی تصویرسرانجام ما مجبور شدیم که با دینامیت مقبره را خراب کنیم آیت الله صادق خلخالی در خاطرات خود شرح کاملی از دلایل و چگونگی تخریب مقبره رضا شاه ارائه می دهد در این خاطره آمده است ما به دفتر امام رفتیم و طبق معمول از هر دری سماجرای نقاشی کشیدن پشت دیوار سفارت آمریکا/ گالری «آرت سنتر 2» افتتاح شد
فرهنگ و هنر موسیقی و هنرهای تجسمی ماجرای نقاشی کشیدن پشت دیوار سفارت آمریکا گالری آرت سنتر 2 افتتاح شد گالری آرت سنتر دزاشیب با گشایش نمایشگاه آثار هانیبال الخاص و با حضور علی مرادخانی معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افتتاح شد که در این مراسم پرویز کلانتری خاطره-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها