تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام جواد (ع):سه چیز است که هر کس آن را مراعات کند ، پشمیان نگردد : 1 - اجتناب از عجله ، 2 - مشورت ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830121892




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ماجرای نقاشی کشیدن پشت دیوار سفارت آمریکا/ گالری «آرت سنتر 2» افتتاح شد


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:


فرهنگ و هنر > موسیقی و هنرهای تجسمی
ماجرای نقاشی کشیدن پشت دیوار سفارت آمریکا/ گالری «آرت سنتر 2» افتتاح شد
گالری «آرت سنتر دزاشیب» با گشایش نمایشگاه آثار هانیبال الخاص و با حضور علی مرادخانی معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افتتاح شد که در این مراسم پرویز کلانتری خاطره ای از نقاشی کشیدن الخاص پشت دیوارهای سفارت آمریکا در روزهای ابتدایی انقلاب تعریف کرد.



به گزارش خبرگزاری مهر، مراسم افتتاحیه گالری «آرت سنتر دزاشیب» با گشایش نمایشگاه آثار هانیبال الخاص و با حضور معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، عصر جمعه 18 مهرماه در باغ انجمن خوشنویسان ایران برگزار شد. در نمایشگاه مروری بر آثار هانیبال الخاص در مجموع بیش از 70 اثر پرتره، فیگوراتیو، طراحی و حجم از زنده یاد الخاص به نمایش در آمد. آثار این نمایشگاه بین 3 تا 190 میلیون تومان قیمت گذاری شده است و بسیاری از این آثار برای نخستین بار است که در معرض نمایش عموم قرار گرفته ­اند. رونق هنرهای تجسمی با نزدیک شدن به مقوله اقتصاد هنر علی مرادخانی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم با اشاره به افتتاح مركز دوم آرت سنتر با بزرگداشت و برگزاری نمایشگاه  الخاص گفت: هانیبال الخاص از بزرگان و پیشکسوتان هنر نوگرا محسوب می شود و شاگردان زیادی دارد. نقش معلمی و آموزشی الخاص بسیار مهم و پررنگ است و تعداد زیادی از نقاشان امروز از شاگردان او بوده اند. وی ادامه داد: الخاص به حوزه ادبیات نیز توجه جدی داشت و تاثیر و رد شعر فارسی را در مجموعه آثارش می تواند دید. در واقع الخاص فردی چند وجهی است و فقط از یک منظر نمی­ توان درباره الخاص صحبت کرد. جای او در این روزها که هنرهای تجسمی فضای تازه ­ای را تجربه می­ کند، خالی است. امیدوارم شاگردان الخاص که امروز از بزرگان حوزه تجسمی ما هستند بتوانند این راه را ادامه بدهند.

مرادخانی سپس با اشاره به فعالیت­های معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: حوزه تجسمی اگر بتواند خود را به مقوله اقتصاد هنر نزدیک­تر کند، روز به روز بر رونق­ اش افزوده می­ شود. راه اندازی مراكزی مانند آرت سنتر یا مجموعه­ های دیگری که به این حوزه اضافه می­ شوند، به ما نوید می­ دهند که افق روشنی را می­ توانیم برای خودمان تصور کنیم و افرادی به این حوزه وارد می شوند و فعالیت می كنند می­ توانند تضمینی باشند که هنر تجسمی ما در زمینه­ های مختلف­ اش بتواند از پشتوانه­ های اقتصادی خوبی برخوردار باشد.

وی با اشاره به نقش دولت در حمایت از بخش خصوصی گفت: در بحث اقتصاد هنر، دولت بر حضور فعال بخش خصوصی تاكید دارد تا بخش خصوصی فعالیت كند. دولت هم از همه فعالیت­های این بخش حمایت می­ کند و امکاناتی را که لازم باشد در نقاط مختلف کشور در اختیار آنها قرار می­ دهد. مساله مهم ما این است که همه چیز در تهران و مركز متمركز نشود. مرادخانی یادآور شد: اگر بتوانیم یک فضای عمومی ایجاد کنیم و فرهنگ سازی کنیم که هنر در سبد هزینه­ های مردم قرار بگیرد، رونق چشم­گیری در اقتصاد هنرهای تجسمی در کشور خواهیم داشت. البته اکنون هنرهای تجسمی در فضای بین ­المللی جایگاه خوبی دارد اما مهم است که در داخل کشور هم بتوانیم سرمایه ­ها را در این حوزه جذب کنیم.

معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: امیدوارم این اتفاقات برای هنر ما فرخنده باشد چون حوزه ­های مختلف هنر به هم مرتبط هستند و اگر یک در یک بخش اتفاق خوبی صورت بگیرد تاثیر خودش را بر حوزه­ های دیگر چه موسیقی باشد چه تئاتر و هر حوزه دیگری خواهد گذاشت. باید از شرایط مناسبی که در حال حاضر وجود دارد استفاده کرد، ما هم ترجیح می­ دهیم جشنواره ها و دو سالانه­ های هنری را به بخش خصوصی واگذار کنیم و تلاش می کنیم تا حدی که امکان دارد اجرای فعالیت ها و رویدادها توسط بخش خصوصی صورت گیرد که این به عنوان یک توفیق برای ما ثبت شود. ماجرای نقاشی های الخاص روی دیوار سفارت آمریکا پرویز كلانتری هنرمند نقاش نیز که در این مراسم حضور داشت، گفت: امشب شب هانیبال الخاص است، بنابراین ما درباره او حرف می­ زنیم. الخاص از هنرستان هنرهای زیبا آمد و به یک دانشکده هنر در سانفرانسیسکو رفت و در آنجا تحصیل کرد. سپس به ایران برگشت و استادیار دانشکده هنرهای زیبای تهران شد. او با جلال آل احمد دوستی داشت و مثل او یک عدالتخواه بود. در قالب هنر به شیوه­ای امروزی تحت تاثیر نقاشی مکزیک بود، این در حالی بود که چپ­ ها که طرفدار رئالیسم روسیه بودند حرف­های دیگری می­ زدند. زمانی که انقلاب اسلامی ایران اتفاق افتاد او بی­ طرف نبود و در ماجرای سفارت آمریکا به همراه گروهش پشت دیوار سفارت به شیوه نقاشی دیواری های انقلابی مکزیک، شروع به کشیدن نقاشی کردند و بعد تمام در و دیوار شهر را نقاشی کردند.

كلانتری ادامه داد: در نمایشگاهی که با آثار الخاص و هنرمندان دیگر در بازگشایی موزه هنرهای معاصر برگزار شد، ایده­ های انقلابی در قالب آرمان­های اسلامی روی دیوار رفت اما از نظر من مهم­ترین اتفاق در جریان هنر معاصر، نمایشگاهی بود که هانیبال الخاص و گروهش در همان روزهای اول انقلاب در حسینیه ارشاد برگزار کردند. وی یاداور شد: این یک اتفاق عجیب و غریب بود. چون اولا برگزاری یک نمایشگاه در یک حسینیه غیر متعارف بود و دوم اینکه گروه بازدید کنندگان یک صف طولانی از مردم عادی بودند که برای اولین بار می­ خواستند یک نمایشگاه نقاشی ببینند. این اتفاق منحصر به فرد بود. الخاص را در تاریخ هنر معاصر ایران نمی­ شود نادیده گرفت. از مجموعه آرت سنتر باید تشکر کرد که این همت را به خرج داده و این آثار را جمع آوری کرده و علاقمندان می توانند اینها را ببینند.

 وحید ملک موسس «آرت سنتر» نیز در این مراسم ضمن خیر مقدم به میهمانان گفت: امیدوارم که ما بتوانیم همیشه اتفاقاتی ایجاد کنیم که شما با حمایت فرهنگی خودتان به ما افتخار بدهید و در کنارمان باشید. از همه کسانی که ما را در این راه همیشه یاری کرده­ اند سپاسگزارم.

اكبر عالمی هم در افتتاحیه نمایشگاه هانیبال الخاص گفت: حضور مخاطبان و علاقمندان اصل موضوع برگزاری این نمایشگاه است و هیچ هنری بدون مخاطب معنا ندارد. اصلا هنر به جامعه ­شناسی، زبانشناسی، روانشناسی و خیلی از حوزه ­های دیگر گره خورده و در علم هرمونوتیک، مخاطب نیمی از مفهوم هنر است. به طوری که نیمی از معنای هر اثر هنری نزد مخاطب است. در هر هنر، نیمی از سهم خلق آن، با خالق و نیمی دیگر از آن مخاطب است.

عالمی درباره هانیبال الخاص توضیح داد: الخاص به دنیا آمده بود که یک معلم باشد. بعضی از انسان ها اصلا به دنیا می­ آیند که معلم باشند، معلم به معنای ارسطو و فارابی، معلم آن­گونه که هانیبال الخاص بود. او 60 سال نقاشی کرد، صاحب سبک بود و در نقاشی مدرن اروپا بسیار مطالعه داشت اما هرگز دچار خودباختگی نشد و هنر مستقل خود را با پایمردی ادامه داد تا رسید به سن 80 سالگی و سرطان سراغش آمد. او مجبور بود برای معالجه به کالیفرنیا برود و وقتی که رفت دیگر ایران عزیز را ندید. او از اقلیت­های آشوری عزیز ایران بود. می­ دانم که هانیبال الخاص در دل همه عاشقان هنر مدرن زنده است. او در سال 1959 اولین گالری هنر مدرن را در ایران با نام گیل گمش پایه­ گذاری کرد.

در این مراسم فیلم کوتاهی درباره هانیبال الخاص پخش شد که در آن حسین محجوبی، رضا بانگیز، احمد وکیلی و بهرام دبیری از خصوصیات و تاثیرات الخاص و آثارش در هنر معاصر ایران سخن گفتند که قسمت­هایی از فیلم نیز به تصاویری از آثار هنرمند و آخرین اثر نقاشی الخاص اختصاص داشت.

در مراسم افتتاحیه «آرت سنتر دزاشیب» و نمایشگاه هانیبال الخاص هنرمندانی از جمله آیدین آغداشلو، پرویز كلانتری، كامران عدل، عباس مشهدی زاده، حسین محجوبی، سروش صحت، بهاره رهنما، رضا بانگیز، سهراب هادی، احمد محمدپور، بهرام حنفی و ... حضور داشتند.

 

 


۱۳۹۳/۷/۱۹ - ۱۳:۱۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن