واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۵ آبان ۱۳۹۳ (۰:۰ق.ظ)
ضرورت هوشياري رسانه اي دکتر محمودرضا اميني
گاهي حوادثي در عرصه جامعه رخ مي دهد که بسيار ناگوار و البته گاهي نيز اثرگذار است و بايد ابعاد آن کاملاً سنجيده شود و خصوصا رسانه ها با راهبرد هوشمندانه با آن برخورد کنند.
گاهي تصميم گيران رسانه اي تصور مي کنند اگر از انعکاس يک خبر ناهنجار يا جهت دار و لب تيز، عقب بيافتد، اعتبار رسانه اي آن ها مخدوش خواهد شد.
گاهي خبرنگاران و همکاران رسانه اي دچار بي توجهي مي شوند و موضوعي را که بايد انديشمندانه به آن پرداخته شود، عجولانه در معرض افکار عمومي قرار مي دهند. البته ما تصور نمي کنيم که قصد و غرض خاصي در ميان باشد، فقط بايد دقت داشته باشيم که اين عمل هوشمندانه و مدبرانه نيست.
گاهي مسؤولين، تصميم گيران و تصميم سازان نيز در اين چرخه به غيرهوشمندي و بي دقت خبري دامن زده و به علت عدم اطلاع کافي از آثار و برد رسانه اي، خبري را منتشر مي کنند.
البته ممکن است گاهي انتشار يک ناهنجاري و موضوع خاصي از طريق گروه، جناح، اشخاص و حتي رسانه اي عامدانه باشد تا حساسيت هاي سياسي مورد نظر را ايجاد کند، که قطعاً اين دسته نيز نسبت به منافع ملي دقيق هستند.
گاهي سازمان هاي ناظر، اطلاعاتي و امنيتي، موضوعي را از پيش به خوبي تحليل و ترسيم مي کنند که در اين صورت، ضرورت دارد که هشدارها و يا آگاهي هاي لازم را به رسانه ها بدهند، اما؛ از اين امر غفلت مي ورزند.
همه و همۀ اين موارد منجر به ايجاد يک جريان خبري فوق العاده با اهميت مي شود و مي رود تا زمينه تهديد را براي منافع ملي، امنيت کشور و افکار عمومي و امثالهم، ايجاد کند.
موضوع اسيد پاشي که در اخبار مشاهده شد، يک مسأله ناهنجار اجتماعي بود که قاعدتاً مسرولين اطلاعاتي، امنيتي و قضايي بايد با سرعت و دقت آن را ريشه يابي کرده و با عوامل آن برخورد کنند. يا موضوعي مانند بورسيه ها و يا امثالهم.
اين موضوعات از آن دسته هستند که هرچند به آن پرداخته شود بازتاب و ناهنجارهاي اجتماعي منفي بيشتري را ايجاد مي کنند. و همان طور که ملاحظه شد به بهانه اي براي سوء استفاده بيگانگان تبديل مي شود که متأسفانه حرف نزدن به موقع، حرف زدن بي جا يا نشر بي موقع وقايع حادثه آفرين خواهد شد.
ماجرا يک خبر است. خبري نگران کننده که توسعه آن نگراني را در جامعه افزايش مي دهد و افزايش نگراني منجر به افزايش نا امني، و افزايش ناامني خسارت هاي مادي و معنوي زيادي را ايجاد مي کند.
انتظار مي رود؛ همکاران رسانه اي من و خصوصاً همه مديران و مسؤولين رسانه اي و تصميم گيران و تصميم سازان دولتي و اثرگذاران ميکروفني جريان ها را به خوبي تحليل کرده و بدانند گاهي عقب افتادن از انتشار يک خبر يا نگفتن موضوع بهتر از عجول بودن و رقابت گيشه اي است.
هيچ کس ناهنجاري اجتماعي، فرهنگي، سياسي، اقتصادي، امنيتي و مديريتي را امري مورد پسند نمي داند، اما؛ قرار نيست ما به عنوان رسانه و گويندگان و اثرگذاران بر افکار عمومي، هر آنچه را زشت و نامناسب است بگوييم، بنويسيم و منتشر کنيم. اگر چنين شود جلوه زشتي ها فضاي جامعه را زشت خواهد کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]