واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳ آبان ۱۳۹۳ (۱۲:۳۸ب.ظ)
دانش ايران در نمکزدايي از آبشور، همتراز غرب است شركتكنندگان خارجي كنگره، كارگاه و نمايشگاه بينالمللي نمكزدايي از آبهاي شور خواستار بهرهگيري از تجارب محققان ايراني در زمينه نمكزدايي از آبهاي شور شدند.
به گزارش خبرگزاري موج، دو نفر از استادان و پژوهشگراني كه از كشور چين و عمان كه در اين كنگره حضور داشتند سطح علمي اين كنگره را بالا ارزيابي كردند و خواستار همكاريهاي آموزشي و تحقيقي بيشتر جمهوري اسلامي ايران با كشورشان شدند.
گولينگ روان مهندس شيمي از موسسه نمکزدايي از آبهاي شور تيانجين در حاشيه دومين كنگره، كارگاه و نمايشگاه بينالمللي نمكزدايي از آبهاي شور كه به ميزباني سازمان پژوهش هاي علمي و صنعتي ايران برگزار شد گفت: از نظر من برگزاري اينگونه همايشها ميتواند در توسعه فناوريهاي نمکزدايي در منطقه نقش بسيار خوبي را ايفا کند.
اين پژوهشگر افزود: کشور چين جزو شرکاي گفتگوي مرکز منطقهاي انتقال علوم و فناوري کشورهاي حاشيه اقيانوس هند است و من به نمايندگي از دولت چين از طريق دعوت اين مرکز در اين همايش شرکت كردهام.
وي خاطرنشان كرد: مرکزي که من در آن کار ميکنم دولتي است و خوشبختانه روابط کشور چين و ايران بسيار خوب است و اين دو كشور ميتوانند در تبادل اطلاعات و تجارت نمکزدايي با يکديگر همکاري نزديکي داشته باشند.
گولينگ روان با بيان اينكه اين همايش به خوبي برگزار شد و مقالات ارائه شده از محتواي علمي خوبي برخوردار بودند اظهار داشت: در هر جاي دنيا عمليات نمکزدايي از آبهاي شور کار بسيار سختي است چرا که هزينههاي آن بسيار سنگين است.
مهندس شيمي موسسه نمکزدايي از آبهاي شور تيانجين تصريح كرد: بنابراين اين امر تنها با برگزاري همايشهاي مختلف علمي ميسر نخواهد شد بلکه حمايت بسياري ميبايست از طرف دولتها، مراکز تحقيقاتي و دانشگاههاي اين کشورها صورت پذيرد.
وي افزود: من دو بار پيش از اين به ايران سفر کردهام. قبل از مسافرت به ايران تصور خوبي راجع به ايران نداشتم ولي با آمدن به ايران متوجه شدم که همه تصورات من اشتباه است. مردم ايران بسيار خونگرم و مهماننواز هستند. ايران و چين مشترکات فراواني دارند. هردوي اين کشورها بيشتر توسط بخش دولتي اداره مي شوند که بر خلاف آنچه در کشورهاي غربي ميگذرد، ميباشد.
گولينگ روان خاطر نشان کرد: چين پيشرفتهاي علمي و اقتصادي بسيار خوبي در سالهاي اخير داشتهاست که خيلي سريع تر از غربيها ميباشد و اميدوارم که ايران هم بتواند هر چه سريع تر دستاوردهاي علمي و فناوري خود را در سطح کشورهاي پيشرفته برساند که البته به اين منظور بايد بتواند روابط خود را در سطح بينالملل افزايش دهد تا محققان ايراني بتوانند از تجارب دانشمندان کشورهاي ديگر بهرهمند شوند.
وي گفت: من تصور ميکنم که ساختار اين سازمان شباهتي به آکادمي علمي چين داشته باشد که فعاليتهاي بسيار زيادي در جهت گسترش فناوريهاي پيشرفته در سطح کشور انجام ميدهد و اين بسيار خوب است که اين سازمان تابع وزرات علوم و فناوري است و بسيار از طرف اين وزارتخانه حمايت مي شود.
همچنين دکتر مشتاق احمد استاد دانشگاه سلطان قابوس کشور عمان گفت: ايران از نظر علم نمكزدايي از غربيها اصلا عقب نيست.
وي كه محقق حوزههاي کيفيت آب و تحقيقات در زمينه نمکزدايي است افزود: برگزاري اين نوع همايش نقش بسيار مهمي در تبادل اطلاعات ما بين محققان ايفا مي کند.
دکتر احمد كه 19 سال تجربه تدريس و تحقيق در اين حوزه را دارد تصريح كرد: قبل از شرکت در اين همايش من با محققان ايراني آشنا نبودم ولي خوشبختانه با شرکت در اين کنفرانس با ديدگاهها و تجارب اين محققان از نزديک آشنا شدم و اميدوارم که دانشگاههاي کشور عمان بتوانند همکاريهاي علمي خود را با ايران توسعه دهند و با ارائه برگزاري اين همايشها، دانشمندان و محققين ايراني و عماني در آينده بتوانند تبادل اطلاعات کنند.
وي اين همايش را بسيار آموزنده و علمي دانست و تصريح كرد: چيزي که مرا بسيار تحت تاثير قرار داد شرکت فعال دانشجويان ايراني در اين همايش بود که در سطح بالاي علمي مقالات بسيار خوبي ارائه دادند من متوجه شدم که ايران از نظر علم نمکزدايي از غربيها اصلا عقب نميباشد، خصوصاً ايران در زمينه فناوريهاي نانو در سطح علمي بالايي قرار دارد.
اين استاد دانشگاه تصريح كرد: کشور عمان ميتواند به جاي غرب، تبادلات علمي خودش را با ايران گسترش دهد. من در عمان به دانشجوهايم در مورد سفرم به ايران و سطح علمي دانشجويان ايراني صحبت خواهم كرد و خوشحال خواهم شد که هيئتي عماني براي توسعه روابط علمي ميان محققان ايراني عماني به ايران سفر کند.
دكتر احمد در خاتمه اظهار داشت: سازمان پژوهش هاي علمي و صنعتي ايران محققان برجستهاي دارد که در زمينههاي مختلف علمي و فناوري فعال هستند و من خوشحال هستم که دانشجويان با استعداد ايراني در اين سازمان مشغول تحقيق و ادامه تحصيل ميباشند و معتقد هستم که آينده تحقيقات ايران با وجود اين محققان و دانشجويان توانمند بسيار روشن است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]