واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
بهتر نبود اگر همه اشخاصی که از ادب دور هستند را به مکانی دور می فرستادند تا دیگر ناچارا بقیه افراد از دست آنها در آرامش باشند؟ و لی عجله نکنید شیوه های مفید و هوشمندانه تری برای همراهی با این اشخاص وجود دارد که اکنون بیان میکنیم:
1. یادتان باشد، خیلی وقتها آن فرد گستاخ خود شما هستید.
شاید این بار نه ولی بارها شده است که خودتان هم گستاخی کردهاید. و البته این به آن معنی نیست که آدم بدی هستید. پس دفعه بعد که کسی با گستاخی با شما رفتار کرد، یادتان باشد که او هم درست مثل شما انسان است و بیادبی او به این معنی نیست که آدم بدی است.
2. به خودتان نگیرید.
وقتی کسی بیادبی میکند- مخصوصاً وقتی نظر شخصی درمورد شما میدهد –خیلی راحت ممکن است موجب ناراحتیتان شود. اما دست خودتان است که چطور واکنش دهید. اگر رفتار بیادبانه آن فرد را مشکل خودش نه مشکل خودتان ببینید، قدرت در دستان شما خواهد بود.
3. ببینید چرا.
آدمها دلایل خاص خودشان را برای بیادبی دارند. شاید روز بدی را گذرانده باشند. یا اینکه عجله دارند و تصور میکند وقتی برای رفتار مودبانه و احترام گذاشتن ندارند. شاید هم اصلاً متوجه رفتار بیادبانه خود نشده باشند. تاوقتیکه از آنها نپرسید دلیل رفتار آنها را نخواهید فهمید. آرامش خودتان را حفظ کنید و از او سوال کنید، “من فکر میکنم رفتار شما غیرمحترمانه است. چرا چنین رفتاری با من داری؟”
4. کمی انتقادی برخورد کرده و آن گستاخی را بررسی کنید.
کسی با شما بدرفتاری و بیادبی کرده است. دقیقاً چه کرده یا چه گفته است؟ آیا واقعاً منظوری داشته است؟ اگر منتقدانه به موقعیت نگاه کنید، متوجه خواهید شد که بیشتر گستاخیهای افراد بیمنظور است و به همین دلیل میتوانید با خونسردی از آنها بگذرید. در موارد بسیار نادر فرد برای بیادبی خود دلیل و هدفی دارد و باز هم برخورد انتقادی کمکتان میکند ریشه رفتار آن فرد را بررسی کرده و متوجه دلیل کارش شوید.
5. خودتان وارد این داستان نشوید.
دلتان میخواهد سر این فرد گستاخ داد بکشید؟ به هیچ وجه اینکار را نکنید. چنین کاری وضعیت را بهتر نخواهد کرد. چه آن فرد این رفتار را عمدی یا غیرعمدی نشان داده باشد، شما باید احترام خودتان را حفظ کنید و اجازه ندهید آن رفتار گستاخانه شما را تحریک کند.
6. دور شوید.
گستاخی و بیادبی رفتاری بسیار آزاردهنده است اما خارج کردن خودتان از آن موقعیت سریعترین و ممطئنترین راه برای جلوگیری از رفتارهای بیادبانه دیگران است. حتی اگر هنوز مشغول حرف زدن با شما بود، دور شوید. اگر این فرد غریبه بود، که مجبور نیستید باز هم در آینده او را ببینید اما اگر از دوستان یا همکارانتان بود، خیلی زود خواهند فهمید که بیادبی کردنشان با شما به هیچ کجا نخواهد رسید و دفعه بعد سعی خواهند کرد که مودبتر باشند.
7. پیشنهاد کمک دهید.
بعضی از گستاخیها بخاطر بدرفتاری است. اما خیلی وقتها فردی که به شما بیادبی و گستاخی میکند به این دلیل است که از چیزی خسته و درمانده است. و اگر در توانتان باشد که مشکل آن فرد را حل کنید، خواهید توانست بیادبی او را به قدرشناسی تبدیل کنید. اما یک هشدار: فقط زمانی پیشنهاد کمک دهید که بتوانید این کار را فوراً انجام دهید چون وعده کمک کردن بر درماندگی آنها اضافه میکند.
8. گستاخی را یک عادت بدانید.
بعضیها به این دلیل بیادب هستند که همیشه همینطور بودهاند. وقتی بیادبی و گستاخی به شکل یک عادت دربیاید، ترک کردن آن خیلی سخت خواهد شد حتی اگر فرد واقعاً تصمیم به تغییر بگیرد. هیچوقت نباید عادتهای گستاخی دیگران را به خودتان بگیرید.
9. سعی نکنید تغییرشان دهید.
اگر کسی بخواهد بیادب باشد شما نمیتوانید او را مجبور به مودب بودن کنید. درواقع، اینکه سعی کنید در رفتار او تغییر ایجاد کنید باعث بدتر شدن رفتارش خواهد شد. گاهی وقتها بهترین انتخاب شما این است که قبول کنید بیادبی و گستاخی آنها تقصیر شما نیست و اجازه دهید خودشان متوجه اشتباهشان شوند.
10. با مهربانی با گستاخی بجنگید.
اجازه ندهید که گستاخی دیگران باعث شود شما هم به همان روش پاسخ دهید. بهترین راه برای مقابله با گستاخی این است که رابطه دوستانه و محبتآمیز خود را حفظ کرده و به آن فرد فرصت دهید کمی آرام شده و رفتارش را با شما تعدیل کند.
منبع- مردمان
30 مهر 1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دکتر سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]