واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: افزایش افسردگی در زنان،افراد بیکار و ...
مجری طرح پیمایش ملی سلامت روان گفت: یافتههای پیمایش سلامت روان کشور نشان داد که افسردگی در زنان، شهرنشینان، بیکاران، افراد مطلقه یا کسانی که از یکدیگر جدا شده، اما هنوز به طور رسمی طلاق نگرفتهاند، افرادی که همسر خود را از دست دادهاند و عدهای که از وضعیت اجتماعی و اقتصادی پایینی برخوردارند، به طور معناداری بیش از سایرین است.
آفتاب: مجری طرح پیمایش ملی سلامت روان گفت: یافتههای پیمایش سلامت روان کشور نشان داد که افسردگی در زنان، شهرنشینان، بیکاران، افراد مطلقه یا کسانی که از یکدیگر جدا شده، اما هنوز به طور رسمی طلاق نگرفتهاند، افرادی که همسر خود را از دست دادهاند و عدهای که از وضعیت اجتماعی و اقتصادی پایینی برخوردارند، به طور معناداری بیش از سایرین است.
به گزارش ایسنا ، سی و یکمین کنگره سالیانه انجمن روانپزشکان ایران با محوریت اختلالات خلقی و با حضور جمعی از متخصصان داخل و خارج کشور صبح امروز در سالن دکتر غرضی بیمارستان میلاد آغاز به کار کرد.
دکتر رضا رادگودرزی، مجری طرح پیمایش ملی سلامت روان گفت: این مطالعه که برای اولین بار در کشور بر روی 7 هزار 886 نفر افراد 15 تا 64 ساله در سال 89 تا 90 انجام شده، نشان میدهد، اختلال افسردگی در جمعیت عمومی 12.7 درصد است.
رادگودرزی با اشاره به اینکه روش این پژوهش نمونهگیری تصادفی با ابزار CIDI است که این ابزار از سوی کنسرسیوم بهداشت روان سازمان جهانی بهداشت در امریکا و در اروپا و برخی از کشورهای آسیایی به کار گرفته شده است، افزود: متولی این طرح دفتر سلامت روان وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی تهران است و این طرح از سوی این وزارتخانه با کمک 7 مجری در کلیه استانهای کشور اجرا شده است.
وی تصریح کرد: بر اساس این مطالعه 15.4 درصد زنان اختلال افسردگی اساسی دارند. این درحالیست که 10.2 درصد مردان به این بیماری مبتلا هستند. همچنین 22 تا 24 درصد از افراد طلاق گرفته اعم از زن و مرد یا کسانی که از یکدیگر جدا شده، اما هنوز به طور رسمی طلاق نگرفتهاند و نیز عدهای که همسر خود را از دست دادهاند به افسردگی اساسی مبتلا هستند. این درحالیست که افسردگی در افراد متاهل 12.5 درصد بوده است.
مجری طرح پیمایش ملی سلامت روان اضافه کرد: درصد اختلال افسردگی در بیکاران به طور معناداری بیش از شاغلان، دانشجویان و محصلان است به طوری که میزان افسردگی در افراد بیکار 16.5 درصد و در شاغلان 11 درصد است. افسردگی اساسی در حالی 13.5 درصد از شهرنشینان را گرفتار کرده که این رقم در روستاها 11 درصد برآورد میشود.
به وی، نتایج این مطالعات بیانگر آن است که افسردگی در افرادی که از نظر وضعیت اجتماعی و اقتصادی در جایگاه پایینتری قرار دارند 14.9 درصد و در افراد با وضعیت اجتماعی و اقتصادی بالا 11.7 درصد است.
همچنین دکتر آفرین رحیمی موقر، مجری اصلی این طرح و از دیگر سخنرانان سی و یکمین کنگره سالیانه انجمن روانپزشکان ایران اظهار داشت: در میان کل بیماریها، افسردگی بیشترین بار بیماریها را بر زنان تحمیل میکند. این درحالیست که سهم افسردگی در ایجاد بار بیماریها در مردان از رتبه سوم برخوردار است. بر اساس این پژوهش انجام شده، سه چهارم افراد دارای مشکلات اعصاب و روان برای مراجعه به روانپزشک احساس نیاز میکنند و این احساس نیاز در یک چهارم بقیه وجود نداشته است.
رحیمی موقر با اشاره به اینکه تنها 40 درصد بیماران افسرده برای دریافت خدمات درمانی مراجعه میکنند، ادامه داد: متاسفانه60 درصد افراد افسرده برای درمان مراجعه نمیکنند و یک سوم این افراد به درمانهای سنتی و طب مکمل از قبیل مراجعه به عطاریها، طب سوزنی، دعا نویس و... روی آورده از درمانهای استاندارد پزشکی محروم میمانند.
وی یاد آور شد: 77 درصد کل بیماران دچار افسردگی یا اساسا درمانی را دریافت نمیکنند یا اینکه از حداقل کیفیت درمان محرومند. با توجه به طولانی بودن فرآیند درمانهای روانپزشکی به ویژه افسردگی، حتی بیمارانی هم که برای درمان مراجعه و دارو دریافت میکنند نیز درمان را رها میسازند.
تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۹۳ - ۰۸:۵۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]