واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۲ مهر ۱۳۹۳ (۲۱:۱۷ب.ظ)
افسردگي در زنان، شهرنشينان، بيکاران و افراد طلاق گرفته بيش از سايرين است سي و يکمين کنگره ساليانه انجمن روانپزشکان ايران با محوريت اختلالات خلقي و با حضور جمعي از متخصصان داخل و خارج کشور صبح روز سه شنبه، 22 مهر، در سالن دکتر غرضي بيمارستان ميلاد آغاز به کار کرد.
به گزارش خبرگزاري موج، مجري طرح پيمايش ملي سلامت روان گفت: يافته هاي اين پيمايش انجام گرفته در کشور نشان داد: افسردگي در زنان، شهرنشينان، بيکاران، افراد
طلاق گرفته يا کساني که از يکديگر جدا شده، اما؛ هنوز به طور رسمي طلاق نگرفته اند، افرادي که همسر خود را از دست داده اند و عده اي که از وضعيت اجتماعي و اقتصادي پاييني برخوردارند به طور معناداري بيش از سايرين است.
دکتر رضا راد گودرزي روز سه شنبه در "سي و يکمين کنگره ساليانه انجمن روانپزشکان ايران" با اعلام اين خبر افزود: اين مطالعه که براي اولين بار در کشور روي 7 هزار 886 نفر افراد 15 تا 64 ساله در سال 89 تا 90 انجام شده، نشان مي دهد، اختلال افسردگي در جمعيت عمومي 7/12 درصد است.
وي با اشاره به اينکه روش اين پژوهش نمونه گيري تصادفي با ابزار CIDI است که اين ابزار از سوي کنسرسيوم بهداشت روان سازمان جهاني بهداشت در امريکا و در اروپا و برخي از کشورهاي آسيايي به کار گرفته شده است، افزود: متولي اين طرح دفتر سلامت روان وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکي تهران است و اين طرح از سوي اين وزارتخانه با کمک 7 مجري در کليه استان هاي کشور اجرا شده است.
دکتر راد گودرزي تصريح کرد: بر اساس اين مطالعه 4/15 درصد خانم ها اختلال افسردگي اساسي دارند، اين در حاليست که 2/10 درصد آقايان به اين بيماري مبتلا هستند.
وي گفت: همچنين 22 تا 24 درصد از افراد طلاق گرفته، اعم از زن و مرد يا کساني که از يکديگر جدا شده، اما؛ هنوز به طور رسمي طلاق نگرفته اند و نيز عده اي که همسر خود را از دست داده اند به افسردگي اساسي مبتلا هستند. اين درحاليست که افسردگي در افراد متأهل 5/12 درصد بوده است.
مجري طرح پيمايش ملي سلامت روان اضافه کرد: درصد اختلال افسردگي در بيکاران به طور معناداري بيش از شاغلان، دانشجويان و محصلان است به طوري که ميزان افسردگي در افراد بيکار 5/16 درصد و در شاغلان 11 درصد است.
وي اظهار داشت: افسردگي اساسي در حالي5/13 درصد از شهرنشينان را گرفتار کرده که اين رقم در روستاها 11 درصد برآورد مي شود.
به گفته دکتر راد گودرزي، نتايج اين مطالعات بيانگر آن است که افسردگي در افرادي که از نظر وضعيت اجتماعي و اقتصادي در جايگاه پايين تري قرار دارند 9/14 درصد و در افراد با وضعيت اجتماعي و اقتصادي بالا 7/11 درصد است.
دکتر آفرين رحيمي موقر، مجري اصلي اين طرح و از ديگر سخنرانان سي و يکمين کنگره ساليانه انجمن روانپزشکان ايران، نيز اظهار داشت: در ميان کل بيماري ها، افسردگي بيشترين بار بيماري ها را بر زنان تحميل مي کند. اين در حاليست که سهم افسردگي در ايجاد بار بيماري ها در مردان از رتبه سوم برخوردار است.
وي گفت: بر اساس اين پژوهش انجام شده، سه چهارم افراد داراي مشکلات اعصاب و روان براي مراجعه به روانپزشک احساس نياز مي کنند و اين احساس نياز در يک چهارم بقيه وجود نداشته است.
دکتر رحيمي موقر با اشاره به اينکه تنها 40 درصد بيماران افسرده براي دريافت خدمات درماني مراجعه مي کنند، ادامه داد: متأسفانه 60 درصد افراد افسرده براي درمان مراجعه نمي کنند و يک سوم اين افراد به درمان هاي سنتي و طب مکمل از قبيل مراجعه به عطاري ها، طب سوزني، دعا نويس و... روي آورده از درمان هاي استاندارد پزشکي محروم مي مانند.
وي يادآور شد: 77 درصد کل بيماران دچار افسردگي يا اساسا درماني را دريافت نمي کنند يا اينکه از حداقل کيفيت درمان محرومند.
دکتر رحيمي موقر خاطر نشان ساخت: با توجه به طولاني بودن فرايند درمان هاي روانپزشکي؛ به ويژه افسردگي، حتي بيماراني هم که براي درمان مراجعه و دارو دريافت مي کنند نيز درمان را رها مي سازند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 71]