تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):فريب نماز و روزه مردم را نخوريد، زيرا آدمى گاه چنان به نماز و روزه خو مى كند كه اگر ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798418596




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

شهرهای سنتی، ازدواج بیشتر و طلاق کمتری را شاهد هستند


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
شهرهای سنتی، ازدواج بیشتر و طلاق کمتری را شاهد هستند
طلاق از پدیده‌های مدرنی است که با پیشرفت جوامع و مدرن شدن زندگی‌ها آمار آن نیز افزایش می یابد افزایش فاصله طبقاتی باعث شده محور زندگی‌ها پول و مادیات باشد و بسیاری از طلاق‌ها به همین دلیل رخ می دهد.
محمود عظیمی جامعه شناس در گفتگو با  خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران طلاق را یکی از پدیده های مدرن دانست  که در شهرهای پیشرفته اتفاق می‌افتد و اظهار داشت: رابطه مستقیمی بین پیشرفت جوامع، پیچیده شدن زندگی اجتماعی و بالا رفتن آمار طلاق وجود دارد، هر چقدر جمعیت شهری و ترکیب اجتماعی آن سنتی تر باشد طلاق کمتری اتفاق می افتد و به تناسب رشد و پیشرفت شهرها شاهد افزایش آمار طلاق خواهیم بود.
 
وی دو عامل موثر دیگر در بالا رفتن آمار طلاق را مادی گرایی و پول محوری  شدن زندگی‌ها در این افراد جامعه و همچنین فرد گرایی و اتکا به خود و مشورت نکردن با مشاوران و بزرگترهای خانواده و اقوام عنوان نمود و گفت:در دهه اخیر با افزایش فاصله طبقاتی در جامعه، مادیات و پول تبدیل به محور شده است به طوری که انسانها به یکدیگر به دید یک ابزار و شی برای پیشرفت و همینطور به عنوان رقیب و همدیگر نگاه می کنند به عنوان یک همنوع، این دید، متاسفانه در زندگی مشترک نیز شیوع پیدا کرده است و باعث بسیاری از طلاق‌ها شده است.
 
وی در توضیح عامل فرد گرایی و اتکاء به خود گفت: عدم استفاده و مشورت گرفتن از مشاوره ها، گروه دوستان، اقوام و بزرگترهای سببی و نسبی و از همه آنها مهمتر خانواده همان فردگرایی و اتکاء به خود است.
 
وی افزود: افراد شاید در خانه و در کنار خانواده زندگی به عبارتی شاید سقف مشترک داشته باشند اما زندگی مشترک ندارند آنها ارتباط چندانی با افراد پیرامون خود ندارد و نبود تعامل و ارتباط باعث می‌شود مشکلاتی که به وجود آمده باقی بماند.
 
وی با طرح دیدگاه‌های مختلف درباره طلاق گفت: اگر به موضوع طلاق به صورت سنتی و از دیدگاه فرهنگ کشورمان و از منظر عاطفی بنگریم طلاق یک آنومی و ناهنجاری اجتماعی محسوب می‌شود ولی از دیدگاه جوامع غربی طلاق امری طبیعی است، آنها معتقدند که دو نفر وقتی دیگر نمی‌توانند در کنار یکدیگر زندگی کنند به جای اینکه با مشکلات فراوان یکدیگر را تحمل کنند، می‌توانند به سادگی از هم جدا شوند و دیده می شود که حتی جشن طلاق  هم برگزار می کنند و مواردی که در کشور ما دیده می‌شود برگرفته از همین فرهنگ و دیدگاه است که البته باعث از بین رفتن قبح طلاق می شود در کشور ما به لحاظ وجود جو اجتماعی به نسبت به طلاق یک زن نمی‌تواند به راحتی طلاق بگیرد از سویی هم قادر به تحمل رفتارهای همسر و مشکلات موجود نیست در نتیجه دیده می‌شود که بعضی از زنان دست به خود کشی می زنند که این موارد در شهرهای سنتی بیشتر است، گاهی این مسائل باعث پیدایش بیماری‌های روحی، روانی و افسردگی می شود.
 
وی در ادامه گفت: در شهرهای بزرگتر این مسئله به  سمت اعتیاد پیش می‌رود، اینجاست که می‌بینیم آمار زنان معتاد رو به افزایش است، همچنان باید عنوان کرد که در جامعه متاسفانه و به غلط زن مطلقه به نوعی دیگر نگاه می کنند و زن مطلقه فشار اجتماعی زیادی را تحمل میکند که این فشار روی آقایان کمتر است و طبیعی است که طلاق باعث افزایش آمار اعتیاد زنان و زمینه ساز گرایش به سایر پدیده‌های ناهنجار می‌شود و این آسیب‌ها باعث آسیب‌های دیگر در زمینه انواع امراض صعب‌العلاج می شود.
 
وی از معضلات دیگر طلاق را فرزندان طلاق دانست و اظهار داشت: افرادی که ثمره یک زندگی ناموفق هستند وارد جامعه می شوند این اشخاص به طور طبیعی جامعه پذیر نخواهند شد و بسیاری از آنها دچار انواع ناهنجاری‌ها و نابسامانی‌ها خواهند شد.
 
 وی با بیان این موضوع که طلاق زمینه ساز و سبب بسیاری از مشکلات و معضلات در جامعه و برای افراد است گفت:نتیجه می‌گیریم که آنگونه که جوامع خوبی می گویند طلاق یک امر عادی نیست و یک ناهنجاری به حساب می آید.
 
وی در ادامه سه کارگزار فرهنگی را موثرترین و مهمترین کارگزاری در بحث کاهش آمار طلاق دانست و گفت: با تقویت این سه کارگزار می‌توانیم آمار طلاق را کاهش دهیم.
 
وی افزود: اولین کارگزار خانواده است که باید به آن توجه ویژه ای شود، در بحث اشتغال و آموزش خانواده باید فعالیت‌های جدی صورت بگیرد، قدرت باز اندیشی والدین باید بالا برود. کارگزار دوم نهادهای آموزشی هستند، آموزش و پرورش و آموزش عالی به عنوان نهادهای ثانویه ی فرهنگ آموزی افراد در جامعه نهادهای مهمی هستند، آموزش و پرورش  باید ارتباط  خود را با خانواده‌ها افزایش دهد و همچنین کیفیت تحصیلی و فارغ‌التحصیلی دانش‌آموزان باید بررسی شود، افت تحصیلی دانش آموزان علت یابی شود و اگر مدارس و مراکز آموزش می‌توانند کلاسهای مشاوره‌ای را برای والدین برگزار کنند در بحث رسانه باید بگویم، رسانه‌های بی‌رغیب نیستند شبکه‌های مختلفی هستند مه در قالب رسان فعالند، به طور کلی منبرها، مساجد، مدارس، دانشگاه‌ها، جراید و نشریات، صدا و سیما، تبلیغات سمعی و بصری در سطح شهر و انواع بازیها تماما نقش رسانه را ایفا می‌کنند، اگر آموزش و پرورش و نهادهای آموزشی بتوانند اشخاص فرهیخته‌ای را به جامعه تحویل دهند آنها به خودی خود می توانند تشخیص دهند که کدام رسانه ارزش ارتباط و استفاده را دارد و کدام برنامه با دارا بودن نقاط مثبت قابلیت صرف زمان برای استفاده را دارد، رسانه نیز باید برنامه‌های تولید خود را کارشناسی کند، در بحث فرد گرایی و اتکا به خود که از عوامل افزایش طلاق نام بردیم رسانه باید ارتباط و تعامل افراد با گروه‌های پیرامون خود را ترویج و تبلیغ کند با استفاده از فیلم‌ها، سریال‌ها ، برنامه‌های مستند و مسابقه‌های گروهی و همینطور رسانه‌های نوشتاری مانند کتاب‌های رمان مجلات و جراید این تعامل‌ها را بیشتر کند و افراد را با گروه‌ها پیوند دهد و زندگی فردی و مجردی را تقبیح کند در ضمن اینکه رسانه باید برنامه‌های تولیدی خود را بومی سازی کند و از متدها و الگوهای غربی تقلید محض نکند.
 
وی در پایان با اشاره به اینکه ما به عنوان کارشناسی و جامعه  شناس عوامل بالا رفتن آمار طلاق، آسیب‌ها و راهکارهای مبارزه با آن را تبیین می‌کنیم، خاطر نشان کرد: انتظار داریم مسئولین و رسانه‌های مختلف به این مطالب توجه کنند و از آنها استفاده کنند.
 
انتهای پیام/








تاریخ انتشار: ۲۱ مهر ۱۳۹۳ - ۱۴:۰۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن