محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843373894
27 ذی الحجه : اقامه نماز لشکر حر بن یزید با اقتدا به امام حسین (ع)
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: روزشمار قیام عاشورا؛
27 ذی الحجه : اقامه نماز لشکر حر بن یزید با اقتدا به امام حسین (ع)
امام حسین علیه السلام به یاران خود دستور داد تا سپاه خسته و تشنه دشمن و اسب های آنان را سیراب کند.
به گزارش خبرنگار معارف باشگاه خبرنگاران، کاروان کربلا در روز چهارشنبه مورخ 27 ذی الحجه سال 60 هجری قمری به "ذوحسم" رسید و خیمه های خود را در این منزلگاه برافراشت. لشکر حر بن یزید که برای مقابله با امام حسین علیه السلام و همراهان ایشان آمده بود نیز وارد "ذوحسم" شد.
پس از رسیدن لشکر خسته و تشنه حر، امام (ع) به یاران خود دستور دادند که سپاهیان حر و اسبانشان را سیراب کنند! یاران ایشان نیز اطاعت کردند و لشکریان دشمن، حتی اسبهای آنان را سیراب کردند.
هنگام نماز ظهر امام حسین به مؤذن خویش - حجّاج بن مسروق جعفی- دستور دادند تا اذان بگوید، او اذان گفت. چون هنگام اقامه نماز شد، امام حسین (ع) در حالی که ردائی بر دوش و پیراهنی بر تن داشت از خیمه بیرون آمد و پس از حمد و ثنای الهی خطاب به حر و سپاهیانش فرمود: «اى مردم! اين عذرى است به درگاه خداوند عزوجل و شما. من به سوی شما نیامدم تا اینکه نامه های شما به من رسید و فرستادگان شما نزد من آمدند و از من خواستند که به نزد شما آیم؛ گفتید که "ما امام نداریم، باشد که به وسیله من خدا شما را هدایت کند،" پس اگر بر سر عهد و پیمان خود هستید من به شهر شما می آیم و اگر آمدنم را ناخوش می دارید، من باز گردم.»
حر و سپاهیانش سکوت اختیار کردند و هیچ نگفتند. پس امام حسین علیه السلام به مؤذن دستور داد که اقامه نماز ظهر را گفت، سپس خطاب به حر فرمود:«می خواهى با ياران خويش نماز بگزاری؟»
حر پاسخ داد: «نه؛ تو نماز می گزارى و ما هم به تو اقتدا مى كنيم.»
پس امام حسین علیه السلام نماز ظهر را اقامه کردند و به جایگاه خود بازگشتند، حر بن یزید نیز به خیمه ای که برایش به پا کرده بودند وارد شد. جمعى از يارانش، دور او جمع شدند و بقيّه يارانش نيز هر كدام، عنان مَركب خويش را گرفته، در سايه آن نشستند. تا اینکه عصر فرا رسید. امام حسين به یارانش فرمود تا براى حركت آماده شوند. سپس از خیمه بیرون آمد و به مؤذن خویش دستور فرمودند تا اعلان نماز عصر نماید. پس از اقامه نماز عصر، امام (ع) روی به مردم کردند و پس از حمد و ثنای الهی فرمودند: «ای مردم! اگر تقوای الهی پیشه سازید و حق را برای کسانی که اهلیّت آن را دارند بشناسید، مایه خشنودی خداوند را فراهم می سازید، ما اهل بیت نسبت به مدّعیانی که ادّعای حقّی را می-کنند که مربوط به آنها نیست و رفتارشان با شما بر اساس عدالت نیست و در حقّ شما جفا روا می دارند، سزاوارتر به ولایت بر شما هستیم. اگر شما برای ما چنین حقّی را قائل نیستید و تمایلی به اطاعت از ما ندارید و نامه های شما با گفتارتان و آراءتان یکی نیست، من از همین جا باز خواهم گشت.»
حر بن یزید گفت: «من از این نامه هایی که شما فرمودید، اطلاعی ندارم!»
امام حسین (ع) به غلام خود - عقبة بن سمعان- فرمود: «آن دو خورجین که نامه های اهل کوفه در آن است بیاور.»
عقبه آن دو خورجین را که پر از نامه بود آورد و نامه ها را بیرون آورده و نزد حر گذاشت. حر گفت: «ما از جمله نویسندگان نامه ها نبودیم؛ ما مأموریت داریم به محض روبرو شدن با شما، شما را به نزد عبیدالله بن زیاد ببریم.»
امام حسین فرمود: «مرگ به تو از انجام این کار، به تو نزدیکتر است.» سپس به یارانش فرمود: «برخیزید و سوار شوید، پس آنها سوار شدند و اهل بیت (ع) نیز سوار شدند»، پس امام(ع) به همراهانش فرمود: «باز گردید!» اما چون خواستند باز گردند حر و همراهانش مانع شدند.
امام حسین(ع) به حر فرمود: «مادرت به عزایت بنشیند! چه می خواهی؟»
حر گفت: «اگر هر یک از اعراب جز شما، در این حال با من چنین سخنی می گفت در نمی گذشتم! ولی به خدا سوگند که نمی توانم نام مادر شما را جز به نیکی ببرم.»
امام حسین مجدداً فرمود: «چه می خواهی؟»
حر گفت: «باید شما را نزد عبیدالله بن زیاد ببرم!»
امام (ع) فرمود: «به خدا سوگند به دنبال تو نخواهم آمد.»
حر گفت: «به خدا سوگند هرگز شما را رها نمی کنم.» و تا سه مرتبه این سخنان رد و بدل گردید.
حر گفت: «من مأمور به جنگ با شما نیستم؛ ولی مأمورم از شما جدا نگردم تا شما را به کوفه برم، پس اگر شما از آمدن خودداری می کنید راهی را انتخاب کنید که به کوفه ختم نشود و به مدینه هم نرسد، تا من نامه ای برای عبیدالله بنویسم و شما هم در صورت تمایل نامه ای به یزید بنویسید! تا شاید این امر به عافیت و صلح منتهی گردد و در پیش من این، بهتر است از آنکه به جنگ و ستیز با شما آلوده شوم.»
امام حسین (ع) از ناحیه ی چپ راه «عذیب» و «قادسیّه» حرکت کردند، در حالی که فاصله آنها تا «عذیب» سی و هشت میل بود، و حر هم با آن حضرت(ع) حرکت می کرد.
امام حسین(ع) در «ذو حُسَم» به سخنرانی ایستاد و پس از حمد و ثنای الهی و درود بر پیامبر(ص) فرمود:
«آنچه را که روی داده و پیش آمده است می بینید؛ دنیا دگرگون شد، آنچه نیکو بود از آن روی گردانده و از آن نمانده است؛ مگر ته مانده ای همانند آن آب که در ته ظرفی بماند و آن را دور ریزید؛ زندگی پست و ناچیز است؛ مثل چراگاه ناگوار، مگر نمی بینید که به حق عمل نمی شود و از باطل پرهیز نمی کنند؛ مؤمن باید حق طلب و مایل به لقای پروردگار باشد؛ مرگ را من جز شهادت نمی یابم و زندگانی را غیر از ننگ و خفّت نمی دانم.»
پس از ایراد خطبه، زهیر به پا خاست و روی به یاران کرد و گفت: «شما سخن می گویید یا من بگویم؟»
گفتند: «تو سخن آغاز کن.»
پس زهیر خدا را حمد و ثنا گفت و به امام حسین عرض کرد: «یابن رسول الله! ما فراز و بلندی که در گفتار شما بود، شنیدیم؛ ای پسر رسول خدا(ص)! به خدا سوگند که اگر ما می توانستیم برای همیشه در این دنیا زندگی کنیم و تمام امکانات آن را در اختیار داشتیم، باز هم شمشیر زدن در رکاب تو را انتخاب می کردیم.» امام نیز در حقّ او دعا کرد و او را پاسخی نیکو داد.
حر بن یزید ریاحی، پیوسته همراه با کاروان امام حسین (ع) حرکت می کرد و هر گاه مجالی می یافت به امام عرض می کرد: «به خاطر خدا حرمت جان خویش را پاس دار که من بر این باورم که اگر جنگی به وقوع بپیوندد تو کشته خواهی شد.»
امام (ع) خطاب به او فرمود: «مرا از مرگ می ترسانی؟ آیا اگر مرا بکشید، دیگر مرگ گریبان شما را نمی گیرد؟ من همان را می گویم که مردی از قبیله اوس هنگامی که می خواست رسول خدا(ص) را یاری دهد به پسر عموی خود گفت:
«اَمضِی وَ ما بِالمَوتِ عارً عَلَی الفَتنی اِذا ما نوی حَقّاً وَ جاهَدَ مُسلِما
وَ واسَی الرِّجالَ الصّالِحِینَ بِنًفسِهِ وَ فارَقَ مَثبُوراً وَ خالَفَ مُجرِما
فَاِن عِشتُ لَم اَندَم وَ اِن مِتُّ لَم اُلَم کَفی بِکَ ذُلاٌّ اَن تَعییشَ وَ تُرغَما
من می روم و مرگ اگر برای خدا باشد و خالصانه باشد برای جوانمرد ننگ نیست. و مردان نیکوکار با جان مواسات نمایند و چون بمیرد مردم بر مرگ او غمگین شوند و نابکاران از سر دشمنی برخیزند. پس اگر زنده ماندم پشیمان نیستم و اگر بمیرم ملامت نگردم؛ ذلت تو را همین بس که زنده باشی و خوار گردی و ناکام بمانی.»
چون حر این اشعار را از امام حسین علیه السلام شنید، از حضرت کناره گرفت و با همراهان خود با فاصله ای اندک از کاروان ایشان مسیر دیگری را انتخاب کرد.
در این روز کاروان امام حسین (ع) به "البیضه" رسید و امام سومین خطبه خود را برای سربازان حر بن یزید ریاحی قرائت نمودند.
تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۳ - ۱۰:۳۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]
صفحات پیشنهادی
26 ذی الحجه : رویارویی کاروان امام حسین (ع) با لشکریان ابن زیاد
روزشمار قیام عاشورا 26 ذی الحجه رویارویی کاروان امام حسین ع با لشکریان ابن زیاد عبیدالله بن زیاد چون از حرکت امام حسین ع به سوی کوفه آگاه شد حصین بن تمیم تمیمی را با چهار هزار نفر مرد جنگی به قادسیّه فرستاد به گزارش خبرنگار معارف باشگاه خبرنگاران کاروان امام حسین علیه12 ذی الحجه: ورود کاروان امام حسین (ع) به وادی العقیق
روزشمار قیام عاشورا 12 ذی الحجه ورود کاروان امام حسین ع به وادی العقیق کاروان امام حسین ع که از مکه راهی کربلا شده در روز شنبه مورخ 12 ذی الحجه سال 60 هجری قمری به وادی العقیق رسید شرح وقایع این روز را در ادامه بخوانید به گزارش خبرنگار معارف باشگاه خبرنگاران کاروان کرب15 ذی الحجه : ارسال دومین نامه امام حسین (ع) به اهالی کوفه
روزشمار قیام عاشورا 15 ذی الحجه ارسال دومین نامه امام حسین ع به اهالی کوفه در این روز امام حسین علیه السلام در حالیکه از شهادت مسلم بن عقیل خبر نداشت نامه دیگری را توسط قیس بن مسهر صیداوی به کوفه فرستاد به گزارش خبرنگار معارف باشگاه خبرنگاران کاروان امام حسین ع در روز جم17 ذی الحجه : گفتگوی امام حسین (ع) با عبدالله بن مطیع عدوی
روزشمار قیام عاشورا 17 ذی الحجه گفتگوی امام حسین ع با عبدالله بن مطیع عدوی الاجفر نهمین منزلگاه کاروان کربلا بود که در آنجا امام حسین علیه الاسلام با عبدالله بن مطیع عدوی دیدار و گفتگو کرد به گزارش خبرنگار معارف باشگاه خبرنگاران کاروان امام حسین علیه السلام پس از چند ساعنماز، تفسیر قرآن و نهج البلاغه در بطن عزاداری امام حسین باشد |اخبار ایران و جهان
نماز تفسیر قرآن و نهج البلاغه در بطن عزاداری امام حسین باشد این نگاه ارزشمند از آن جهت حائز اهمیت است که اگرچه یاد حماسه بزرگ عاشورا و پیروزی خون بر شمشیر با اشک چشمان صدها میلیون شیعه جهان تازه میشود اما در عین حال امام سوم شیعیان در چنین جهادی حاضر شد تا پیامهایی روشن را درروزشمار سفر امام حسین (ع): 27 ذى الحجه سال 60
روزشمار سفر امام حسین ع 27 ذى الحجه سال 60روزشمار سفر حسین بن علی ع 27 ذى الحجه سال 60 ه ق حسين ع امروز كجاست و چه ميگويد توقف در ذوحسمروز بیستوهفتم ذیالحجه سال 61 هجرى قمرى امام حسین ع وارد ذوحسم شدند و دستور دادند كه خیمهها را در25 ذی الحجه : امام حسین (ع) در راه کوفه چه خوابی دیدند؟
روزشمار قیام عاشورا 25 ذی الحجه امام حسین ع در راه کوفه چه خوابی دیدند امام حسین علیه السلام به یاران خود فرمودند بدرستی که من در این سفر کشته خواهم شد به گزارش خبرنگار معارف باشگاه خبرنگاران کاروان کربلا در روز دوشنبه مورخ 25 ذی الحجه سال 60 هجری قمری پس از گذر از القا23 ذی الحجه : وصیت نامه مسلم به امام حسین (ع) رسید
روزشمار قیام عاشورا 23 ذی الحجه وصیت نامه مسلم به امام حسین ع رسید در این روز وصیت نامه مسلم خبر شهادت هانی و فرستادگان امام حسین علیه السلام به کوفه - عبدالله بن بقطر و قیس بن مسهر صیداوی - به ایشان رسید به گزارش خبرنگار معارف باشگاه خبرنگاران کاروان امام حسین ع پس از27 ذیالحجه؛ لشکر«حر» مانع حرکت کاروان امام حسین(ع) میشوند
چهارشنبه ۳۰ مهر ۱۳۹۳ - ۰۷ ۴۱ در روز 27 ذیالحجه امام حسین ع به منزل توقفگاه ذو حسم رسیدند و در همین محل بود که لشکر حربن یزید ریاحی نیز به این مکان رسیدند به گزارش خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا در روز بیست و ششم ماه ذیالحجه حضرت اباعبداللهالحسینتهران آماده برگزاری مراسم ایام شهادت امام حسین(ع) می شود
تهران آماده برگزاری مراسم ایام شهادت امام حسین ع می شود تهران بزرگ - ایرنا - هر سال هنگام نزدیک شدن به ماه محرم و ایام سوگواری شهادت سالار شهیدان کربلا حضرت امام حسین ع تهران همانند سایر شهرهای ایران اسلامی شاهد سیاه پوش شدن و برپا شدن تکیه های عزاداری در هر کوی و برزن می شودنمایش «نعره شیطان» در میدان امام حسین اجرا میشود
فرهنگ و هنر تئاتر نمایش نعره شیطان در میدان امام حسین اجرا میشود جشنواره بر کرانه غدیر همراه با اجرای نمایش نعره شیطان از روز یکشنبه 20 مهرماه تا چهارشنبه 23 مهرماه در میدان امام حسین ع برگزار میشود به گزارش خبرگزاری مهر جشنواره مردمی «بر کرانه غدیر&raquدستگاه های اجرایی برتر اقامه نماز فارس تجلیل شدند
دستگاه های اجرایی برتر اقامه نماز فارس تجلیل شدند شیراز - ایرنا -روابط عمومی ستاد اقامه نماز استان فارس اعلام کرد فعالان دستگاه های اجرایی و اداره های این استان که در سال 92 در زمینه برپایی نماز برتر شناخته شده بودند تجلیل شدند به گزارش دریافتی روز شنبه ایرنا قائم مقام ستاد اقموزه دفاعمقدس و دانشگاه جامع امام حسین(ع) تفاهمنامه امضا کردند
دوشنبه ۲۸ مهر ۱۳۹۳ - ۱۸ ۵۲ مدیر عامل باغ موزه دفاع مقدس و ترویج فرهنگ مقاومت و دکتر محمدرضا حسنی آهنگر رئیس دانشگاه جامع امام حسین ع تفاهم نامه همکاری امضا کردند به گزارش ایسنا سردار جواد خضرایی پیش از امضای تفاهمنامه در جلسهای که با حضور رییس مسئول نمایندگی ولی فقیه رؤآیت الله وحید خراسانی: کار امام حسین(ع) را هیچ پیامبری انجام نداده است
آیت الله وحید خراسانی کار امام حسین ع را هیچ پیامبری انجام نداده است در این ایام درباره عظمت کسی سخنرانی می کنید که مانند او نیامده و نخواهد آمد کار امام حسین ع منحصر به فرد بود و تنها از او سر می زد به گزارش خبرنگار معارف باشگاه خبرنگاران آیت الله العظمی حسین وحید خراساگلآرایی ضریح حرم مطهر امام حسین (ع) + تصاویر
گلآرایی ضریح حرم مطهر امام حسین ع تصاویر ضریح حرم مطهر حضرت سیدالشهداء ع در آستانه عید سعید غدیر خم گل آرایی شد به گزارش خبرنگار معارف باشگاه خبرنگاران آستان مقدس حرم مطهر حضرت امام حسین ع به مناسبت فرارسیدن عید سعید قربان و عید سعید غدیر خم اقدام به گل آرایی ضریح حرم مطستارگان کربلا(4)؛ دعای امام حسین(ع) برای ابوثمامه چه بود؟
ستارگان کربلا 4 دعای امام حسین ع برای ابوثمامه چه بود اى اباعبدالله جانم فدايت مشاهده مى كنم كه دشمن به تو نزديك شده به خدا سوگند اگر خدا بخواهد دوست دارم پيش مرگت شوم و علاقه دارم زمانى به ديدار خداى خويش نايل شوم نمازى را كه وقت آن فرارسيده با تو خوانده باشم به گزارشامام جمعه همدان: اقتدار امروز ایران، نشات گرفته از حاکمیت ولایت است
امام جمعه همدان اقتدار امروز ایران نشات گرفته از حاکمیت ولایت است همدان- ایرنا - نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه همدان گفت اقتدار و موقعیت مستحکم و خوب ایران در خاورمیانه نشات گرفته از حاکمیت ولایت در این کشور است به گزارش ایرنا آیت الله غیاث الدین طه محمدی در خطبه ها-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها