واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۹ مهر ۱۳۹۳ (۱۶:۲۰ب.ظ)
اگر غربي ها بعد سياسي عزاداري حضرت سيدالشهدا را بدانند براي ايشان عزاداري مي کنند نماينده ولي فقيه و رئيس سازمان اوقاف و امور خيريه تاکيد کرد: حفظ نظام اسلامي بدون پيروي از نهضت عاشورا ممکن نخواهد بود و براي بقاء آن نيازمند تمسک به فرهنگ عاشورا و قيام حسيني داريم.
به گزارش خبرگزاري موج، حجت الاسلام والمسلمين محمدي طي سخناني در جمع معاونان، مديران کل ستاد و استان هاي سازمان اوقاف و امور خيريه با اشاره به فرارسيدن ايام قيام امام حسين عليه السلام گفت: هيچ احدي مانند وجود مقدس پيامبر اکرم صلي ا... عليه و آله و ائمه اطهار عليهم السلام براي مردم و دين خدا فداکاري نکرده است و دوران 250 سال ابتداي اسلام اوج دوران فداکاري اين بزرگواران است.
وي افزود: خداوند متعال نعمت محبت اهل بيت عليهم السلام را به ما داده است و ما بايد قدردان اين نعمت باشيم.
نماينده ولي فقيه در سازمان اوقاف گفت: بايد قيام امام حسين عليه السلام را از نگاه حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبري تحليلي کنيم زيرا امام خميني(ه) قيام خود را با تمسک از راه امام حسين عليه السلام شکل داد و اين اهتمام از جواني در امام وجود داشت.
وي با بيان اينکه وقف در ميان مردم به دستگاه سيدالشهدا (ع) شناخته شده است گفت: بيشترين عوائد بر موقوفات متعلق به اقامه عزاي امام حسين عليه السلام است و اهميت آن به دليل وجود مهم ترين صاحب نيت، گستردگي در سطح کشور و علاقه مردم است.
حجت الاسلام محمدي افزود: بايد اين جريان را به بهترين وجه مديريت کرد و کاري کنيم که اين چراغ هدايت به همه برسد.
وي تصريح کرد: خوشبختانه در دوران 5 سال اخير با همت خانواده اوقاف کارهايي در اين خصوص انجام شد که در ابتدا اميدي به انجام آن وجود نداشت که از جمله آن مي توان به اجراي طرح بصيرت عاشورايي در ايام محرم اشاره کرد.
رئيس سازمان اوقاف و امور خيريه با بيان اينکه دستگاه وقف مي تواند در مسائل فرهنگي و اجتماعي کشور اثرگذار باشد گفت: در اين عرصه مهم اين است که باور داشته باشيم مي توانيم در جامعه اثرگذار باشيم.
وي با تاکيد بر اينکه سازمان اوقاف بايد در مبحث عزاداري امام حسين عليه السلام نيز اثرگذار و جريان ساز باشد افزود: بايد در جهت دهي به برنامه ها بر خط امام و رهبري و مبناي فکري ايشان و شناخت و تحليل اين بزرگواران از قيام امام حسين عليه السلام تاکيد کرد.
حجت الاسلام محمدي با بيان اينکه اگر نهضت امام حسين عليه السلام نبود انقلاب اسلامي به پيروزي نمي رسيد و نظام اسلامي شکل نمي گرفت، گفت: حفظ نظام اسلامي نيز بدون پيروي از نهضت عاشورا ممکن نخواهد بود و براي بقاي آن نيازمند تمسک به فرهنگ عاشورا و قيام حسيني داريم.
وي در ادامه عزم مردم، وجود امامزادگان و بقاع متبرکه، حضور علما و روحانيت و نيروهاي متعهد را از جمله سرمايه هاي سازمان اوقاف در اقامه عزاي امام حسين عليه السلام دانست و گفت: بايد با طراحي و برنامه ريزي صحيح، سازماندهي صحيح و مشارکت دادن مردم، پي گيري و نظارت بر حسن اجراي برنامه ها اين سرمايه عظيم را حفظ و بدرستي از آن بهره برداري نمود.
نماينده ولي فقيه در سازمان اوقاف، مردمي بودن را يک اصل اساسي در اقامه عزاي امام حسين عليه السلام دانست و گفت: سازمان اوقاف بايد در اجراي نيات موقوفات مربوط به عزاداري امام حسين عليه السلام ضمن همراهي با مردم به آنها جهت دهي صحيح بدهد.
وي افزود: اقامه عزاي امام حسين عليه السلام بايد به روز باشد يعني بايد علاوه بر مسائل مبتلابه روز و نيازهاي فکري و فرهنگي جامعه، شرايط کنوني جامعه و جهان در آن مطرح شود.
حجت الاسلام محمدي ادامه داد: در حالي که ما در عصر انقلاب بزرگ امام خميني(ره) قرار داريم متاسفانه در برخي از مجالس عزاداري ما به بهانه هاي واهي اسمي از نظام و امام و رهبري برده نمي شود.
وي با تاکيد بر اينکه بعد اصلي قيام امام حسين عليه السلام بعد سياسي آن بود، گفت: بسياري از موقوفات موجود با نيت اقامه عزاي حضرت سيدالشهدا عليه السلام مربوط به زمان پهلوي اول است که وقف سياسي اجتماعي بوده است؛ زيرا پهلوي اول با هدف تعطيلي عزاداري امام حسين عليه السلام، برپايي اين مراسمات را ممنوع کرده بود و در مقابل بسياري از مردم و متدين براي مقابله با او اموال خود را وقف عزاداري امام حسين عليه السلام کردند.
رئيس سازمان اوقاف و امور خيريه افزود: اهميت بعد سياسي عزاداري براي امام حسين عليه السلام تا حدي است که امام خميني(ره) مي فرمودند: اگر غربي ها هم بعد سياسي عزاداري آن حضرت را بدانند براي ايشان عزاداري مي کنند.
وي با بيان اينکه عزاداري حضرت سيدالشهدا عليه السلام بايد هم نسبت به نهضت آن حضرت و هم نسبت به زمان حاضر الهام بخش باشد افزود: هم اکنون قدرت هاي مادي دنيا درصدد القاي به بن بست رسيدن انقلاب اسلامي هستند در حالي که انقلاب اسلامي بن بست ندارد؛ کما اينکه نهضت امام حسين عليه السلام نيز بن بست نداشت و مراسمات عزاداري آن حضرت بايد الهام بخش اين معنا باشند.
حجت الاسلام محمدي درخصوص شاخصه هاي برگزاري مراسم عزاداري امام حسين عليه السلام گفت: مراسمات عزاداري براي حضرت سيدالشهدا عليه السلام بايد طوري برگزار شود که محبت مردم به اهل بيت عليهم السلام افزايش يابد و مردم به عاشورا و فلسفه آن معرفت بيشتري پيدا کنند و در کنار آن مسائل احکام و مسائل ديني نيز بيان شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]