واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۹ مهر ۱۳۹۳ (۱۱:۴۷ق.ظ)
دبير همايش کلهباد: رويکرد دولت يازدهم تقويت فرهنگ و ادبيات قومي است معاون فرهنگي جهاد دانشگاهي واحد لرستان معتقد است، همايش ملي "کلهباد" ميتواند در سطح کشور بهرهوري مناسب و درخور شأني داشته باشد.
به گزارش خبرگزاري موج از خرمآباد، رامين جانيپور در همايش ملي "کلهباد" اظهار کرد: يکي از بزرگترين آسيبهايي که گويشهاي ايراني از آن رنج ميبرند کمبود منابعي است که اطلاعات کافي در مورد پيشينه اين گويشها در اختيار ميگذارند.
وي ادامه داد: عدم وجود نظارت نوشتاري براي اکثر زبانها و لهجههاي ايراني در کنار سنت رايج انتقال(شفاهي) آداب و سنن محلي در طول تاريخ باعث شده است که برخي از کهنترين اقوام ايراني باوجود حضور ديرپاي خود در پهنه ايران فاقد تاريخ مدون و منظمي از سير تکوين و تحول زماني خود باشد.
جانيپور در ادامه گفت: همايش ملي بررسي سير تحول ادبيات بومي در لرستان با هدف تقويت و تحکيم فرهنگ و ادبيات بومي و فراهم ساختن بستري مناسب براي حضور محققان و اساتيد اين عرصه طراحي شده است.
دبير اين همايش افزود: با توجه به اينکه رويکرد دولت يازدهم تقويت فرهنگ و ادبيات قومي است، اين همايش ميتواند به عنوان يک همايش علمي معتبر در سطح کشور بهرهوري مناسب و درخور شأني داشته باشد.
وي يادآور شد: اين مسئله به خوبي نمايان است که ادبيات مانند ساير هنرها، همواره در طول تاريخ و در نزد همه اقوام و ملل عمق و اعتبار خاصي داشته است، در واقع زندگي انسان هيچگاه از ادبيات قومي، زبان و بيان شعري و داستاني به مقتضاي حال و زمان خالي نبوده است به گونهاي که ميتوان ادب و هنر را از نخستين جلوههاي حيات انساني دانست.
جانيپور خاطرنشان کرد: در ادبيات لرستان انديشهها، حماسهها، روابط اجتماعي و انساني، مسائل مذهبي و اخلاقي، آداب و سنن و فرهنگ اين مرز و بوم در قالب ادبيات مکتوب يا فولکوريک يا ادبيات موسيقي نسل به نسل گذشته اکنون در اختيار ما قرار گرفته است.
وي اضافه کرد: به عقيده صاحبنظران ادبيات امروز لرستان که ريشه آن به زبانهاي باستاني اوستايي و پهلوي بر ميگردد دچار نوعي فرسايش شده است و يا فاصلهاي عميق بين ادبيات کهن و ادبيات امروز آن ايجاد شده است.
معاون فرهنگي جهاد دانشگاهي لرستان تأکيد کرد: برگزاري چنين همايشهايي ميتواند زمينهساز تعامل بيشتر اساتيد، صاحبنظران و جوانان خوش ذوق و قريحه اين استان باشد و چراغي را براي اهالي شعر و ادب اين منطقه بيافروزد.
جانيپور در پايان گفت: 120 مقاله به دبيرخانه همايش ارسال شده که 10 مورد آن بهصورت سخنراني و 17 مقاله نيز در قالب پوستر ارائه ميشود. همچنين در اين همايش از سه پاياننامه برگزيده ارسالي تقدير ميشود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]