واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۳ مهر ۱۳۹۳ (۱۵:۴۷ب.ظ)
وزير بهداشت: يکي از مهمترين دغدغه هاي دولت يازدهم محيط زيست و سلامت است هاشمي گفت: طرح تحول سلامت تنها به حوزه بهداشت و درمان توجه ندارد بلکه آموزش و اطلاع رساني در حوزه محصولات پرخطر غذايي نيز از اهداف ديگر اين طرح است.
به گزارش خبرگزاري موج، وزير بهداشت با اشاره به اينکه دو مقوله غذا و هوا از مهمترين نيازهاي بشري هستند، بيان داشت: بنابراين فراهم کردن امکان دسترسي کافي به غذاي سالم جزو وظايف دولتها و از ارکان توسعه است.
به گفته سيد حسن هاشمي در قوانين کشور به زنجيره توليد و عرضه غذا که در سلامت نقش ويژهاي دارد توجه اساسي شده است.
يکي از اين قوانين سياستهاي کلي سلامت ابلاغي از سوي مقام معظم رهبري است که در قالب اين سياستها وزارت بهداشت به عنوان متولي تامين سلامت و امنيت غذايي معرفي شده است.
هاشمي همچنين ادامه داد: البته نکات مرتبط ديگري در همين سند از جمله تاکيد بر اصلاح سبک زندگي و اولويت پيشگيري بر درمان مورد تاکيد قرار گرفته است.
به گفته وي بحث امنيت غذايي و هوا بايد در محيطي کاملا علمي و منطقي پيگيري شده و از همه حواشي و نگاههاي سياسي به دور باشد.
اهميت اين دو حوزه بايد از تريبونهايي اعلام شود که کاملا نگاه علمي دارند.
وزير بهداشت همچنين گفت: يکي از مهمترين دغدغههاي دولت يازدهم محيط زيست و سلامت است و همين امر نشان ميدهد در اين دولت بايد جهت سالم سازي غذا و ايجاد امنيت غذايي به سرعت پيش رويم و دغدغهاي جز رعايت حقوق مردم جدا از تمام حاشيه سازيها نداشته باشيم.
هاشمي در ادامه سخنانش افزود: خوشبختانه صنعت غذا يکي از صنايع پيشرو در کشور محسوب ميشود و مديران آن بر نقش خود نسبت به امر پيشگيري و رعايت بهداشت در توليد مواد غذايي واقف هستند.
ضمن اينکه در حال حاضر ۱۲ هزار واحد توليدي مشغول فعاليت هستند و براي بيش از ۴۵ هزار پروانه بهداشتي نيز پروانه و مجوز صادر شده است.
وزير بهداشت با اشاره به اينکه امروزه ۲۵ درصد از هزينه خانوارها صرف خريد مواد غذايي ميشود، توضيح داد: اگرچه اکثر توليدات داخلي مواد غذايي در داخل کشور مصرف ميشود، ولي سهم صادرات اين مواد ناچيز و در حدود ۱. ۳ درصد است و ضروري است در بازارهاي بين المللي جهت ارتقاء کيفيت محصولات غذايي حضور بيشتري داشته باشيم.
هاشمي ضمن تشکر از رسانهها به دليل اطلاع رساني مناسب در حوزه امنيت غذايي تاکيد کرد، همچنين هشدار داد: مراقب باشيم که در اعلام خبرهاي هشدار دهنده از پشت تريبونها باعث ايجاد نگراني و رعب و هراس در مردم نشويم چون همين امر منجر به آسيبهاي رواني شده و آنها را در خريد مواد غذايي با شبهه مواجه ميکند.
وزير بهداشت با بيان اينکه بايد با متانت و وظيفهشناسي موارد هشدار دهنده را گوشزد کنيم، خاطرنشان کرد: در اين ميان رسانههايي که صاحب نفوذ هستند نيز بايد مراقب درج خبرهاي هشدار دهنده باشند.
به گفته دکتر هاشمي وزارت بهداشت در محدود کردن انرژي دريافتي روزانه در مردم برنامههاي متعددي دارد. در حال حاضر قريب به ۵۰ درصد مردم ايران اضافه وزن دارند ضمن اينکه الگوي مصرف چربي در مردم ما از چربي اشباع بايد به سوي چربيهاي غير اشباع برود. محدود کردن دريافت قندهاي ساده، نمک و شکر نيز از برنامههاي ديگر وزارت بهداشت است.
وزير بهداشت با اشاره به اينکه در حال حاضر ميزان مصرف نمک و شکر در ايرانيها از ميزان تعيين شده از سوي سازمان جهاني بهداشت بسيار بالاتر است، خاطرنشان کرد: طبق گزارشهاي سازمان جهاني بهداشت مصرف شکر بايد روزانه حدود ۱۰ درصد و مصرف نمک حدود ۵ گرم باشد در حالي که در کشور ما آمارها نشان دهنده افزايش مصرف شکر به ۳۰ درصد است و همچنين شاهد افزايش دو و نيم برابري مصرف نمک در ايرانيها هستيم.
هاشمي همچنين با بيان اينکه اميدواريم صنايع نيز به توليد محصولات کم نمک توجه کنند، ادامه داد: طرح تحول سلامت تنها به حوزه بهداشت و درمان توجه ندارد بلکه آموزش و اطلاع رساني در حوزه محصولات پرخطر غذايي نيز از اهداف ديگر اين طرح است.
به گفته وي برچسب گذاري محصولات غذايي از برنامههاي اصلي وزارت بهداشت در حوزه امنيت غذايي است، گفت: اين کار حق مسلم مردم ايران است که بدانند مواد غذايي که مصرف ميکنند تا چه ميزان براي سلامتي آنها مفيد است و اميدواريم طبق برنامه ريزيهاي وزارت بهداشت تا يک سال و نيم آينده تمام مواد غذايي حاوي برچسبهاي هشداردهنده باشند.
وزير بهداشت تاکيد کرد: دولت بايد با کمک مجلس در بحث تعيين ماليات و عوارض بر محصولات آسيب رسان وارد شود ضمن اينکه محصولاتي که حاوي برچسب و نشان سبز هستند بايد مورد تشويق قرار گيرند.
به گفته دکتر هاشمي تعيين فراوردههاي غذايي آسيب رسان و تحويل فهرست آنها به مسئولان امر، توسعه و گسترش پايش مواد غذايي و پايش باقي مانده سموم و آفت کشها در محصولات غذايي در کنار غني سازي مواد غذايي از اقدامات ديگر وزارت بهداشت در بحث تامين امنيت غذايي است.
گفتني است پيش از سخنراني وزير بهداشت، در اين مراسم توليد کنندگان برتر مواد غذايي معرفي و تجليل شدند و نشان سيب سلامت و تنديس سرآمدي به آنها اعطا شد.
شايان ذکر است در اين مراسم توسط وزير بهداشت از دستورالعمل ضوابط برچسب گذاري مواد غذايي و آشاميدني رونمايي شد.
لازم به توضيح است، در تعريف اين دستورالعمل توصيه وزارت بهداشت به صنعتگران و توليد کنندگان مواد غذايي، استفاده از نشانگرهاي رنگي در صفحه اصلي برچسب فراوردههاي غذايي است.
اين نشانگرها مقدار کالري، چربي کل، چربي ترانس، نمک و قند فراوردههاي غذايي را در يک سهم علاوه بر مقدار کمي با استفاده از رنگهاي قرمز منع مصرف، نارنجي محدوديت در مصرف، و سبز عدم محدوديت در مصرف به نمايش ميگذارد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]