واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام دولت یازدهم برای تقویت اقتصاد داخلی تلاش جدی دارد بندرعباس-ایرنا-عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت:در دولت یازدهم شرایط و فضا در راستای کمک به بخش خصوصی و اقتصاد داخلی تغییر کرده و دولت در این زمینه تلاش های جدی دارد.
به گزارش ایرنا،حجت الاسلام "غلامرضا مصباحی مقدم "بعد ازظهر یکشنبه درنشست مشترک نمایندگان مجمع تشخیص مصلحت نظام با استاندار و فعالان اقتصادی استان هرمزگان افزود: دولت باید برای فعالیت های بخش خصوصی و ثروت آفرینانی که به ایجاد اشتغال و بهبود فضای کسب و کار کمک می کنند، میدان را باز کند و موانع آنها را بردارد و خود به عنوان مانع برای بنگاه های غیر دولتی عمل نکند.
وی ادامه داد: اگر مردم و فعالان بخش خصوصی تقویت شوند، کسب و کار رونق می گیرد و اشتغال نیز ایجاد خواهد شد و دولت نیز می تواند مالیات بیشتری از رونق اقتصاد کسب کند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس: ادامه داد:تبدیل شدن دولت به رقیب بخش خصوصی،برای اقتصاد زیان آور و مهلک خواهد بود.
مصباحی مقدم با تاکید بر ضرورت حمایت از بنگاه های غیردولتی، اظهار داشت: مجلس شورای اسلامی شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی را ایجاد کرد اما دولت قبل با آن مخالف بود و تصمیماتی خلاف بهبود فضای کسب و کار می گرفت.
وی تصریح کرد:هم اکنون فضا نسبت به گذشته که بی مهری هایی نسبت به بنگاه های غیردولتی بود تفاوت کرده اما هنوز موانع جدی در ساز و کار دولت وجود دارد و به عنوان مثال در وزارت صنعت، معدن و تجارت موانعی به چشم می خورد که کار را پیچیده و هزینه های اضافه تحمیل می کنند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با تاکید بر اینکه دولت باید خود را برای خدمت و کمک به بخش غیردولتی مجهز کند،یادآور شد: در این صورت می توان تولید را بالا برد و صادرات را افزایش داد و انتظار ما در اقتصاد مقاومتی استفاده از ظرفیت های گسترده داخلی و همچنین ارتباط و مبادله با دیگر کشورهاست.
مصباحی مقدم گفت: تولید برای صادرات از دیگر مواردی است که باید به آن توجه کنیم و همچنین سرمایه گذاری داخلی و خارجی از بندهای مصرح اقتصاد مقاومتی است .
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه با اشاره به مشکلات فعالان اقتصادی استان هرمزگان، اظهار داشت: در زمینه مشکل قوانین مزاحم، معاونت قوانین مجلس تمامی این قوانین را شناسایی کرده و در پی برداشتن این قوانین است و همچنین مشابه این کار در دولت توسط معاون اول رییس جمهوری دنبال می شود.
مصباحی مقدم ادامه داد: برخی از این موارد قانون و برخی دیگر مقررات و بخش نامه های دولت هستند که آنچه جنبه قانون گذاری دارد را مجلس باید اصلاح کند و برخی دیگر مربوط به مقررات وضع شده است که دولت باید اصلاح کند اما دولت و مجلس در این زمینه عزم خوبی دارند تا مشکل حل شود.
وی با اشاره به قانون مبارزه با قاچاق، گفت: این قانون دو سال قبل در مجلس تصویب و به روز شد که برای تدوین آن از نماینده اتاق بازرگانی و اصناف نیز استفاده کردیم اما این قانون هنوز کامل اجرا نشده است.
مصباحی مقدم افزود: در سیاست های اجرایی اصل 44 قانون اساسی خیلی شفاف کاهش موانع و روان سازی امور دیده شده و مجلس هم این مساله را مصوب کرده و باید این فرهنگ در کارکنان دولت ایجاد شود که در خدمت تولیدکننده باشند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام عنوان کرد: بیشتر بنگاههای متوسط و کوچک نیاز بیشتری به کمک دارند چون بنگاه های بزرگ ،دولتی و شبهه دولتی هستند و رانت هایی هم دارند که از آن استفاده می کنند.
وی نرخ فعلی بهره بانکی را ضد تولید دانست و گفت: بهترین راهکار این است که از منابع یارانه ها برای جبران کم کردن نرخ سود بانکی برای تولید کنندگان استفاده شود و به تناسب خروجی بنگاه، یارانه تسهیلات به آن پرداخت شود.
مصباحی مقدم اضافه کرد: متاسفانه یارانه گرفتن حدود 76 میلیون نفر موجب شده تا نتوان از این منبع به تولید کمک کرد، در حالی که هم مجلس و هم رهبرمعظم انقلاب بر لزوم استفاده از ظرفیت یارانه ها برای کمک به تولید تاکید داشته اند.
در این نشست نمایندگان و روسای نهادهای بازرگانی ،تجاری و تولیدی و صنعتی استان نیز به بیان مشکلات و موانع حوزه های فعالیت خود پرداختند.ک/3
7192/668
20/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]