تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس نيّتش خوب باشد، توفيق ياريش خواهد نمود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830114996




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

«تابور» یک شاهکار بر فراز منظره منکوب شده شهری است


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: ایندی وایر: «تابور» یک شاهکار بر فراز منظره منکوب شده شهری است خبرگزاری پانا: سایت تخصصی سینمایی «ایندی وایر»، در مورد فیلم سینمایی «تابور» به کارگردانی «وحید وکیلی‌‌فر» می‌نویسد: «تابور» یک شاهکار بر فراز منظره منکوب کننده شهری است.
۱۳۹۳ سه شنبه ۲۹ مهر ساعت 10:38



به گزارش سرویس فرهنگی پانا؛ سایت تخصصی «ایندی وایر» که یکی از معتبرترین سایت‌های سینمایی در نزد سینمادوستان و منتقدین سینمایی به‌شمار می‌رود و سال گذشته فیلم سینمایی «تابور» به کارگردانی «وحید وکیلی‌‌فر» از ایران را جزو ده فیلم برتر اکران‌نشده سال ۲۰۱۳ دنیا معرفی کرد؛ در مورد این فیلم که از اول آبان ماه امسال، توسط گروه سینمای «هنر و تجربه»؛ در سینما آزادی، پردیس کوروش، موزه سینما و سینما تک خانه هنرمندان در تهران و همچنین در سینما هویزه مشهد به مدت ۳ ماه روی پرده خواهد رفت، می‌نویسد:
در مورد «تابور» چه می‌شود گفت، در درون این فیلم، احساسی نهفته است که گویی از جهانی وارونه ما را هدف قرار می‌دهد. این یک فیلم افسانه‌ای ـ علمی دیوانه‌کننده است، اما نه به طور مطلق. به نظر می‌رسد که  «تابور» و فیلم «موتورهای مقدس» Holy Motors دارای ژنی مشترک هستند. داستان «تابور» بر حول مردی می‌گردد که خود را از هر تعریفی رهانیده است. در ابتدا او فقط مرد نحیف و مسنی است که نیمه شب از خواب برمی‌خیزد، لباس کارش را بر تن می‌کند. لباسی که بسیار خاص است. لباس سر همی نقره‌ای رنگ با یقه‌ای بزرگ که همچون پیله‌ای ابریشمی او را در برمی‌گیرد. مرد به راه می‌افتد. این هنگام  است که با خود می‌اندیشیم، آیا این مرد یک قهرمان افسانه‌ای است؟ که البته می‌تواند باشد.
او در میان تاریکی شب، سوار بر موتورش پیش می‌رود. پنداری که شب او را به بیرون پرتاب کرده است. مرد با آن نگاه جدی بر صورتش، به حرکت ادامه می‌دهد، با سکوتی مرگبار. دیالوگ‌های فیلم را با انگشتان دو دست می‌توان شمرد. مرد غرورانگیز راه می‌رود، در اولین برداشت ما، این گونه به نظر می‌رسد که او بسیار متکبر و خودستاست. مأموریت و هدف او بر مدار تاریکی شب می‌چرخد. در این میان، آشکار است که او بر سر قرارهای از قبل تعیین شده می‌رود. او همچون خدمتکار آنهاست. خدمتکار به این معنی که این کار همیشگی و تکراری اوست و هیچ اتفاق غیرمنتظره‌ای هم نمی‌افتد و کسی هم از دیدن او خوشحال و یا ناراحت نمی‌شود. همه چیز با حضور او گویی که غیب و نامرئی می‌شود، بخصوص با دیدن آن کلاه زخیم و ریش آراسته که مانند یال نقره‌ای به دور گردنش پیچیده شده است. او در همه حال در سکوت، با چشمانی خیره و با قدرت، حضور دارد.
«وحید وکیلی‌فر» نویسنده و کارگردان فیلم، به نظر یک موجود عجیب و غریب می‌آید. بخش‌هایی از «تابور» فصل مشترکی مابین دنیای ماورا طبیعی و روزمره فیلم‌های «الخاندرو خودوروفسکی» Alejandro Jodorowsky و از طرفی دنیای خوابزده و آرامش دهنده فیلم‌های «دیوید لینچ» David Lynch است.
وکیلی‌فر به نمای (شات) دو نفره‌ای که پرسپکتیو را به اجبار تحمیل می‌کند علاقه خاصی دارد. و همین ایده «تابور» را همچون دریچه‌ای برای دریافت آرزوها و امیدهای دیگران تبدیل کرده است. چه آن هنگام که شاهد وقوع یک کار خدماتی در یک خانه باشد، چه به مثابه مهره‌شدن مرد در یک بازی عجیب و غریب.
با اینکه من در مورد آینده‌نگارانه بودن فیلم زیاد مطمئن نیستم، ولی یک ایده علمی ـ تخیلی در پس این فیلم وجود دارد و جهان بیرون اثر به ما می‌گوید که «تابور» روزگارهای آینده را نشان می‌دهد.
اولین نمای «تابور»، هنگامی که مرد به آهستگی لباسش را بر تن می‌کند، در اتاق کوچکی اتفاق می‌افتد که با فویل‌های آلومینیم تا سقفش پوشیده شده است، همچون اتاق سفینه فضایی که «دیوید بووی» David Bowie  در فیلم «مردی که بر زمین افتاد» The Man Who Fell To Earth، ناگهان پرواز می‌کند.
 مرد با سفری در جهان مجازی در یک سینمای پنچ بعدی، به آرامش می‌رسد. اگر چه او همواره ساکت و آرام است. میزبان مرد در این غار زیرزمینی مجازی، پیرمردی معدنچی است که رازآلود و سحرآمیز به زبان انگلیسی حرف می‌زند. آیا مقصود مرد، این است که به گذشته بپیوندد؟ آیا هشدارهای پیرمرد در مورد مقدس بودن زمین از گریز مرد می‌گوید و فرار از تعامل و تحمل با آدم‌ها و موضوعات زندگی آنها؟ آیا «تابور» آیینی است از تسلیم شدن؟
در تمام طول این فیلم مرموز، که یک شاهکار بر فراز منظره منکوب کننده شهری است، تمرکز ما بر روی چین و چروکهای صورت ستاره فیلم «محمد ربانی‌پور» باقی می‌ماند. با توجه بر رفتار مکانیکی و اتومات شده مرد، می‌توان گفت که او خود نیز یک پدیده دیگر از جهان صنعتی است. در این فیلم فقط با استعاره و ایهام صحبت از وضعیت سلامتی و پاکیزگی می‌شود و این نشان دهنده آن است که مرد در تقابل و تضاد با محیط پیرامونش، توانایی و قدرتی را در خود پرورش داده که می‌تواند خود را شفا دهد. اما با توجه به بدبینی ترسناکی که در «تابور» هست، می‌توان این‌گونه هم استنباط کرد که کوشش مرد بیهوده است؛ ماشینها نمی‌توانند خود بازسازی را بیاموزند.

 











این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[مشاهده در: www.pana.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن