واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کارگردان رهایی: شرلوک هلمز و یا جیمز باند ایرانی نداریم تهران-ایرنا-کارگردان مجموعه تلویزیونی رهایی با بیان اینکه سریال های ایرانی فاقد قهرمان قصه پلیسی است، گفت: یکی از ضعف های سناریوهای ایرانی نداشتن شخصیتی مقتدر و محبوب همچون شرلوک هلمز، مارپل و یا جیمز باند است.
به گزارش خبرنگار رادیو و تلویزیون ایرنا، مسعود تکاور روز یکشنبه در نشست خبری اظهار داشت: سریال رهایی همچون دیگر مجموعه های تلویزیونی دارای مزایا و معایبی است که نیاز به نقد و بررسی دارد.
وی در ادامه در مورد شخصیت حسام در سریال رهایی که سام قریبیان به ایفای نقش آن می پرداخت، گفت: برای این شخصیت گاهی دچار تردید می شدم که شاید قریبیان نتواند آنگونه که لازم است ایفای نقش کند.
کارگردان مجموعه تلویزیونی رهایی افزود: متاسفانه ما در کشور عادت نداریم که اثر و کارکتر جدیدی را خلق کنیم بلکه اغلب سعی در کپی برداری آثار موفق دیگران داریم.
وی با بیان اینکه شخصیت حسام در مجموعه تلویزیونی رهایی یک تابوشکنی بود، ادامه داد: شخصیتی که قریبیان به ایفای نقشش می پرداخت یک کاراکتر جدید بود و به نوعی ما در آزمون و خطا بودیم.
تکاور با تاکید بر بازی مناسب و مطلوب قریبیان یادآور شد: برای خلق چنین اثرهایی باید سرمایه گذاری کرد؛ معتقدم این کاراکتر یک ادبیات مدرنی را در خشونت مطرح کرد که مدیون نویسنده سریال هستیم.
وی در ادامه در پاسخ به اینکه چرا سریال های پلیسی اغلب فقط در هفته بزرگداشت ناجا به روی آنتن تلویزیون می رود، اظهار داشت: روابط اجتماعی افراد در زندگی درام و قصه فیلم را می سازد و یکی از شاخصه های اصلی به چالش کشیدن روابط اجتماعی اصکاک هایی که در جامعه به وجود می آید.
تکاور گفت: می توان روابط اجتماعی را نه فقط پلیسی بلکه اکشن تر هم دید البته این امر که سریال های پلیسی در یک زمان مشخص پخش می شود به خاطر حمایت های مالی است که از جانب معاونت اجتماعی ناجا صورت می پذیرد.
وی در پاسخ به اینکه آیا در تولیدات تلویزیونی عملکرد پلیس هم نقد می شود، تصریح کرد: نقد به دو گونه درون سازمانی و برون سازمانی است و اگر در یک نقطه هر قاتل زنجیره ای باشد و پلیس کارآمد در این زمینه نباشد می توان طرح سوال چالشی کرد درغیر این صورت نباید جزیی نگر بود.
کارگردان مجموعه تلویزیونی رهایی افزود: ما و مجموعه نیروی انتظامی هر کدام یک ریل جداگانه ای هستیم که واگن فیلم و سریال را به جلو می بریم.
وی خاطرنشان کرد: البته در مجموعه تلویزیونی رهایی تا جایی که مقدور بود این تابو را شکستیم و نقاط ضعف پلیس را هم نمایش دادیم.
تکاور یادآور شد: همین که مخاطبان این مجموعه تلویزیونی ابراز رضایت می کنند نشان از عملکرد مناسب و مطلوب تمامی عوامل سریال است.
وی اظهار داشت: نشان دادن ادوات نیروی انتظامی در این سریال برایم لذت بخش بود چرا که نشان می داد که این نیرو در منطقه خاورمیانه تک و ممتاز است.
همچنین در این نشست شاهد احمدلو نیز اظهار داشت: سفارش کار و اثر فرمولی است که در همه جای دنیا یک معنی بیشتر ندارد.
این بازیگر مجموعه تلویزیونی رهایی گفت: پلیس یک تاثیر روانی در جامعه ایجاد می کند تا بتواند تسلط و قدرت خویش را برای سازماندهی امنیت داشته باشد.
وی افزود: نباید برای حمایت مالی معاونت ناجا در ساخت آثار تلویزیونی و یا سینمایی خرده گرفت چرا که این امر در همه جای دینا رواج دارد و حتی در هالیود پنتاگون سفارش فیلمی با عنوان رامبو می کند.
سریال رهایی به تهیه کنندگی محمدرضا شفیعی از هفته نیروی انتظامی هرشب ساعت ۲۱:۳۰ از شبکه دوم سیما پخش می شد و امشب آخرین قسمت آن به روی آنتن می رود.
بخش مهمی از زمان این سریال اکشن را، تعقیب و گریز و هیجان تشکیل می دهد و بخش دیگری از آن صرف پرداختن به روابط اجتماعی، انسانی و خانوادگی می شود.
رهایی دارای ۱۰ قسمت ۴۰ دقیقه ای بوده که علی طالبی فیلمنامه آن را نگارش کرده است.
فراهنگ**9187**1601**
27/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]