واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: استاد دانشگاه: تاریخ هنرایران با فقر منابع مواجه است تهران بزرگ-ایرنا-عضو هیات علمی دانشکده معماری وهنر دانشگاه کاشان با بیان اینکه بیشتر کتاب های هنر ایران را غربی ها نوشته اند گفت: تاریخ هنر ایران با فقرمنابع مواجه است.
![استاد دانشگاه: تاریخ هنرایران با فقر منابع مواجه است](http://img7.irna.ir/1393/13930727/81354447/81354447-6022204.jpg)
به گزارش روز یکشنبه ایرنا، عباس اکبری در آیین رونمایی از کتاب «خاندان طاهر کاشانی» و معرفی کتاب «سحر کویر شرح بازی زرین فام» که در فروشگاه مرکزی شهر کتاب برگزارشد، اظهار کرد: ما به شدت در تاریخ هنر ایران و به خصوص سرامیک ایران دچار فقر منابع هستیم و به جرات می توان گفت که بیشتر کتاب های هنر ایران را غربی ها نوشته اند که البته دقیق هستند هر چند که پس از باب شدن رشته پژوهش هنر در ایران، کتاب های خوبی عمدتا توسط دانشجویان این رشته نوشته شده است.
وی ادامه داد:هنر در تاریخ کشورمان از پدر به پسر و به همین ترتیب، نسل به نسل ادامه پیدا می کند؛ در این کتاب متوجه می شویم این خاندان در محراب یا بخشی از محراب قالبی را به کار گرفته اند که جد این خاندان یعنی یوسف بن علی قبلا استفاده کرده است.
وی تاکید کرد: آثار این خاندان، ساختار منسجمی دارد و باعث شده که کارهایشان شاخص باشد به خصوص که آنها در کنار چنین آثاری، لعاب های فیروزه ای هم دارند و اتفاقا در آخرین لحظاتی که کتاب می خواست منتشر شود، از سنگ قبر آخرین عضو این خاندان عکاسی کردم که همین ویژگی را داشت.
معتقدی گفت: خاندان کاشانی همچنین این داعیه را دارند که آخرین عضوشان، کتابی نوشته و در آن فهرست منابعی را آورده که به مسائل تکنیکی و تخصصی خاصی اشاره کرده و در عین حال، اثرارزشمندی به حساب می آید هرچند که پیش از آنها شخصی به نام جوهری نیشابوری، این اطلاعات را منتشر کرده است.
نویسنده کتاب «خاندان طاهر کاشانی» افزود: با بررسی آثار این خاندان متوجه می شویم برخلاف نظریاتی که تاکنون از سوی اروپاییان منتشر شده، آغاز کار خاندان طاهر کاشانی نه قرن هفت است بلکه به قرن چهار هجری بر می گردد که من این نکته را در کتابم آورده ام.
وی با اشاره به اینکه تعداد کارهای زرین فام آن قدر زیاد است که می توان آن را از جنبه های گوناگون مورد بحث و بررسی قرار داد اظهارداشت: هرچند که تاکنون بیشتر بحث هایی که پیرامون این موضوع صورت گرفته، تاریخی بوده و مسائل فنی کمتر مورد توجه بوده به هر حال امیدوارم این کتاب در کنار کتاب سحر کویر و دیگر کتاب هایی که در این حوزه منتشر شده اند، بتوانند به شناخت هنر ایران و به خصوص شناخت سفال و سرامیک ایران کمک کنند.
معتقدی گفت: من پس از این کتاب دو کتاب دیگر را در دست انتشار دارم که کتاب محراب های سفالین و مبانی طراحی در سفال های زرین فام نام دارد و حدود 5 سال است که پیرامون کتاب دوم کار می کنم.
قدرت الله ذاکری مترجم کتاب «سحر کویر شرح بازی زرین فام» نیز در این نشست با بیان اینکه بیشتر یک ژاپن شناس است تا مترجم اظهار کرد: سال ها قبل وقتی داشتم اخبار روزنامه ها را می خواندم، دیدم که تیتر یکی از روزنامه ها نوشته «تاکوئو کاتو، احیاگر سفال زرین فام ایرانی درگذشت». از آنجا به موضوع علاقه مند شدم و پس از اینکه با کتاب آشنا شدم آن را ترجمه کردم و بعد از مدتی هم با دکتر اکبری ملاقات کردم و کتاب، با مقدمه ایشان در نشر پیکره منتشر شد.
ذاکری افزود: من همیشه ایران و ژاپن را با سخن دکتر تقی زاده در ذهنم مرور می کنم، ایشان در مقایسه اقتصاد این دو کشور می گویند جامعه ژاپن، جامعه انباشت و تولید است در حالی که ایران، جامعه هزینه و مصرف است و زمانی که شما فرهنگ این دو کشور را مرور می کنید، این جمله معنای بهتری پیدا می کند.
وی همچنین به کتاب «سحر کویر» اشاره کرد ادامه داد: تاکوئو کاتو برای پژوهش درباره سفال ایرانی از ژاپن به ایران می آید و این پژوهش را انجام می دهد تا چیزی به فرهنگ ژاپن اضافه کند و من امیدوارم این اتفاق زایندگی و تولید برای ایران هم رخ دهد و ما هم در فرهنگ به تولید برسیم.
آیین رونمایی از کتاب «خاندان طاهر کاشانی» اثر کیانوش معتقدی و معرفی کتاب «سحر کویر شرح بازی زرین فام» نوشته تاکوئو کاتو با ترجمه قدرت الله ذاکری روز گذشته در فروشگاه مرکزی شهر کتاب برگزار شد.
کتاب «خاندان طاهر کاشانی» توسط نشر پیکره منتشر شده و مجموعه ای است تصویری از کاشی های زرین فامی که این خانواده ساخته اند.
تهرام/7245/1348
27/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]