تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 6 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):علت روزه گرفتن آن است كه به سبب آن ثروتمند و فقير برابر شوند زيرا ثروتمند گرسنگى را اح...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834452558




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

شعر عاشورایی از دهه اول انقلاب اسلامی بروز و ظهور پیدا كرد


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: عبدالملكیان: شعر عاشورایی از دهه اول انقلاب اسلامی بروز و ظهور پیدا كرد خبرگزاری پانا: یك شاعر پیشكسوت كشورمان معتقد است از دهه اول انقلاب اسلامی با ظهور و بروز فرهنگ عاشورایی و آیینی در ادبیات كشورمان مواجه شده ایم.
۱۳۹۳ يکشنبه ۲۷ مهر ساعت 13:01



به گزارش سرویس فرهنگی پانا؛ محمدرضا عبدالملكیان با اشاره به شرایط ادبیات كشور در 3 دهه پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، اظهار كرد: به اقتضای شرایطی كه در آن دوران وجود داشت، ادبیات نیز از شرایط اجتماعی تاثیر گرفته بود و از پدیده های فرهنگ غرب در جان ما هم حاكم شده بود و هنر ما تحت تاثیر چنین فرهنگی بود.
وی ادامه داد: در چند دهه قبل از انقلاب شعر ما خیلی به مضامین آیینی و عاشورایی توجه لازم را نداشت و البته این موضوع ربطی به قالب های شعری نداشته است. قالب یك لباس و پوشش است و بستگی دارد هنرمند از آن پوشش چگونه استفاده كند.
عبدالملكیان با تاكید بر این كه به طور موردی مضامین آیینی و عاشورایی مدنظر برخی شاعران در چند دهه قبل از انقلاب بوده است، عنوان كرد: مضامین فرهنگ عاشورایی را در برخی از اشعار شهریار مشاهده كرده ایم و از سایر شعرای آن دوران نیز همچون حسین پژمان بختیاری، رهی معیری، عماد خراسانی و مهرداد اوستا نیز اشعاری با چنین مضامینی سراغ داریم.
این شاعر كشورمان خاطرنشان كرد: پدیده های اجتماعی همان روزگار به تدریج باعث شد جریان منجر به انقلاب اسلامی در جامعه تبلور عینی تری پیدا كند و در هنر و ادبیات آن دوران اعم از كلاسیك و نو نیز ظهور و بروز پیدا كرد و در دهه 50 ما شاهد انتشار نخستین كتاب مشخص شعر عاشورایی و آیینی از سوی سید علی موسوی گرمارودی بودیم.
وی گفت: به یك معنا از همان دهه اول انقلاب اسلامی با ظهور و بروز فرهنگ عاشورایی و آیینی در ادبیات كشورمان مواجه شدیم و در این بین می توان جلوه های باورهای آیینی، دینی و عاشورایی را در آثار چهره هایی مانند نعمت میرزاده (نعمت آزرم) و طاهره صفارزاده سراغ گرفت.
عبدالملكیان با تاكید بر این كه در عرصه شعر نیمایی و شعر نو نیز به مضامین عاشورایی پرداخته شده است، اظهار كرد: وقتی انقلاب اسلامی به پیروزی رسید، بالطبع فرهنگ انقلاب، كه فرهنگ آیینی و عاشورایی نیز بود، در ادبیات كشور تاثیر گذاشت و به شكل گسترده با چنین مضامینی در آثار شاعران كلاسیك و شعر نو مواجه بودیم. یكی از شاخص ترین چهره ها زنده یاد سید حسن حسینی بود كه با كتاب «گنجشك و جبرئیل» به خوبی به چنین مضامینی پرداخت. زنده یاد قیصر امین پور، زنده یاد سلمان هراتی و شاعران دیگر پس از انقلاب اسلامی نیز در عرصه شعر آیینی و عاشورایی آثاری خلق كرده اند.
شاعر مجموعه «آوازهای آبادی» همچنین گفت: به یك معنا می توان گفت شعر نیما و بعد از نیما جریانی است كه به جریان اجتماعی جاری و ساری در جامعه توجه بیشتری دارد و شعر كلاسیك كشورمان بیشتر كلی نگر است. وجه عاطفی شعر كلاسیك باعث شده است تا به عنوان مثال محتشم و تركیب بند معروفش در حافظه فرهنگ عاشورایی ما تبلور ویژه داشته باشد. البته این سخنان در فضایی كلی بیان می شود و برای هركدام می توان مثال نقض هم آورد. همچنین در قالب شعر نو نیز نمی توانیم شعر «خط خون» علی موسوی گرمارودی یا مجموعه شعرهای «گنجشك و جبرئیل» مرحوم حسینی را نادیده بگیریم.
وی در پایان گفت: در نخستین مجموعه شعرم با عنوان «مه در مه» كه سال 54 منتشر شده است، شعر بلندی دارم كه در آن اثر به مضمون عاشورا پرداخته ام؛ این شعر را سال 51 در قالب نیمایی سروده ام.
محمدرضا عبدالملكیان در سال ۱۳۳۶ در نهاوند متولد شده است. از آثار این شاعر می توان به مجموعه های «مه در مه»، «ریشه در ابر»، «مهربانی»، «رد پای روشن باران»، «آوازهای آبادی» و «رباعی امروز» اشاره كرد.

 











این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[مشاهده در: www.pana.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن