تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):مؤمن ابتدا به سلام مى كند و منافق منتظر سلام ديگران است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829971911




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آثار اجراي ماليات بر ارزش افزوده بر الگوي مصرف جامعه


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۲۶ مهر ۱۳۹۳ (۱۶:۳۰ب.ظ)
آثار اجراي ماليات بر ارزش افزوده بر الگوي مصرف جامعه سازمان امور مالياتي کشور در يادداشتي به بيان آثار اجراي ماليات بر ارزش افزوده بر الگوي مصرف جامعه پرداخته است.
به گزارش خبرگزاري موج، در اين يادداشت آمده است: در هر برهه از زمان ساختار مالياتي در هر کشوري با توجه به واقعيت هاي روز جامعه و با در نظر گرفتن ملاحظات اقتصادي و اجتماعي و حتي سياسي آن کشور توسط سياستگذاران و دولتمردان آن کشور تعيين مي شود.
در ايران نيز با توجه به مشکلات موجود در مقوله ماليات هاي مستقيم در خصوص شناسايي منابع مالياتي، مراحل تشخيص ماليات و دشواري هاي عمليات وصول ماليات، دولت ها همواره به دنبال شيوه اي از ماليات ستاني بوده اند که ضمن سد نمودن راه هاي فرارمالياتي، عمليات اخذ ماليات از مؤديان در آن شفاف و آسان بوده و درآمد حاصل از اين نوع ماليات براي برنامه ريزي هاي ميان مدت و دراز مدت قابل پيش بيني و اتکاء باشد.
در اين راستا براي اولين بار پس از انقلاب در سال1366 لايحه ماليات بر ارزش افزوده که به همت کارشناسان خبره اقتصادي دولت وقت و با در نظر گرفتن تجربيات ساير کشورهاي پيشرفته در امر ماليات ستاني تهيه شده بود توسط هيأت دولت تقديم مجلس شوراي اسلامي شد.
اين لايحه پس از فراز و فرودهاي فراوان که معلول شرايط خاص اقتصادي، اجتماعي و سياسي دهه هاي شصت و هفتاد بود سرانجام پس از طي مراحل تصويب در تيرماه1387 جهت اجرا به دولت ابلاغ شد.
سازمان امور مالياتي کشور با توجه به اختيارات حاصل از قانون و ضمن مد نظر قرار دادن زيرساخت هاي فني موجود و با لحاظ نمودن شرايط اقتصادي، اجتماعي و سياسي روز در مراحل مختلف، گروه هايي از مؤديان را مشمول ثبت نام و پرداخت ماليات بر ارزش افزوده با نرخ تعيين شده از طرف مجلس شوراي اسلامي نمود.
با توجه به تئوري هاي علم اقتصاد وضع هر نوع مالياتي به طور کلي سبب انتقال قسمتي از قدرت خريد خانوارها در جامعه به بخش عمومي خواهد شد، در اين ميان ماليات بر ارزش افزوده نيز از اين قاعده مستثني نيست. به عبارتي اجراي قانون ماليات بر ارزش افزوده با انتقال پايه مالياتي از درامد به مصرف، انگيزه سرمايه گذاري را افزايش داده و منابع لازم را براي گسترش سرمايه گذاري از طريق افزايش امکان پس انداز، تأمين و از جا به جايي سرمايه از بخش هاي مولد به بخش هاي خدماتي جلوگيري کرده است.
با اجراي اين فرايند مالياتي،اختلال در چرخه هاي توليد و سرمايه گذاري به حداقل رسيده و درآمدهاي مالياتي افزايش يافته است. بنابراين مي توان گفت که اجراي قانون ماليات بر ارزش افزوده به طورکلي باعث کاهش ميزان مصارف غيرضروري خانوارها شده است.
البته در بعضي از خانوارهاي با وضع مالي بهتر که علاوه بر هزينه براي موارد ضروري و اوليه، امکان هزينه کرد براي برخي از موارد غيرضروري و تجملاتي را نيز دارند، ماليات بر ارزش افزوده باعث تغيير الگوي مصرف و تغيير توازنِ"مصرف-پس انداز" در بودجه خانوار به نفع مصرف شده است به طوري که پس از پرداخت ماليات، سهم مصرف کاهش نيافته، بلکه از سهم پس انداز در بودجه خانوار کاسته شده است. در نتيجه از مهمترين آثار دريافت ماليات بر ارزش افزوده در سطح ملي و کلان مي توان به افزايش درآمدهاي مالياتي، حذف بخشي از هزينه هاي مصرفي غير ضروري در سطح جامعه، ايجاد تغيير در الگوي مصرف خانوارها و حرکت جامعه به سوي الگوي مصرف بهينه اشاره کرد که صد البته ادامه اين روند در آينده اي نه چندان دور باعث اعتلاي بيش از پيش اقتصاد ملي خواهد شد.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن