تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 28 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نيت خوب صاحب خويش را به بهشت مى برد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830644856




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ضرورت آشنایی جامعه علمی کشور با دستگاه شتاب گر ملی بررسی شد


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: ضرورت آشنایی جامعه علمی کشور با دستگاه شتاب گر ملی بررسی شد تهران - ایرنا - ضرورت آشنایی جامعه پزشکی کشور با دستگاه شتابگر ملی در جلسه ای با حضور رییس کل سازمان نظام پزشکی و برخی برگزیدگان جامعه پزشکی بررسی شد.


به گزارش ایرنا از سازمان نظام پزشکی، رییس مرکز مطالعات و همکاری های علمی بین المللی (وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری) درمورد دستگاه شتاب گر ملی که «چشمه ایران» به آن اطلاق می شود، گفت: پروژه دستگاه شتاب گر ملی با همکاری کشورهای منطقه از جمله ایران، اردن، امارات متحده عربی، بحرین، پاکستان، ترکیه، فلسطین و مصر در حال اجرا است.
دکتر «حسین محمدی دوستدار» با بیان اینکه این پروژه در سال 2002 از طرف یونسکو به کشورهای منطقه پیشنهاد شد، افزود: دولت آلمان بدنبال به روز کردن دستگاه شتاب گر خود بود و کشور اردن برای جایابی این دستگاه به علت ملاحظات سیاسی و منطقه ای انتخاب شد.
وی با بیان اینکه تلاش های بسیاری صورت گرفت تا ایران به علت تخصص و قابلیت بیشتری که نسبت به اردن داشت، برای جایابی دستگاه مورد توجه قرار گیرد، ابراز داشت: ایران از نظر نیروهای علمی، توان مالی و پیشرفت تکنولوژیکی آمادگی لازم را برای جایابی این دستگاه داشت، اما متاسفانه ملاحظات سیاسی آن را به اردن کشاند.
محمدی دوستدار در توضیح چگونگی کارکرد این دستگاه خاطرنشان کرد: شتاب گر دستگاهی است که با وارد کردن نور «ایکس ری» داخل حلقه ای، به وسیله سیستم های الکترومغناطیس موجود در دستگاه به آن شتاب داده و آن را به مسیری خاص هدایت می کند. این شتاب به حدی در حلقه افزایش خواهد یافت که آن رابه نور (فوتون) تبدیل می کند.
وی ادامه داد: این نور وارد باریکه نور(بیم لایت) - Beam light - شده و بسته به اینکه برای چه مصارفی کاربرد دارد، از آن استفاده می شود. باریکه های نور با یکدیگر متفاوت بوده و می تواند در زیست شناسی ساختار مولکولی، علوم محیطی مولکولی، ابزارهای میکروالکترومکانیک، تصویر برداری، میکروآنالیز باستان شناختی، شناخت مواد و کاربردهای پزشکی مورد استفاده قرار گیرد.
وی با بیان اینکه دستگاه شتاب گر ملی بیشتر در زمینه تشخیصی و شناسایی کاربرد دارد، افزود: این دستگاه می تواند ارگان های بدن و یا موادی که در اجسام است را با دقت بسیار بالاتر از ایکس ری یا دستگاه های دیگر چون اسکن مشخص کند و بر اساس شناختی که فرد پیدا می کند، می تواند ساختارهای مولکولی را تشخیص دهد. بنابراین در عرصه پزشکی هم می تواند مورد استفاده قرار گیرد.
محمدی دوستدار با اشاره به ورود ایران به سزامی(نور سینکروترون برای علوم تجربی و کاربردهای آن در خاورمیانه) گفت: از طرف همکاران مرتبط با شتاب گر سزامی پیشنهاد ساخت دستگاه سینکروترون در ایران داده شد زیرا ایران به عنوان یک کشور بزرگ، از نظر علمی آمادگی فراوان برای پیشرفت در این زمینه با کمک متخصصان خود را دارد.
وی افزود: ضمن اینکه به علت تحریم های موجود، ارتباط ما با کشورهای دیگر گرفتاری هایی را برای دانشمندان ما به وجود آورده، این امر موجب شد تا تصمیمی اتخاذ شود که ما هم به عنوان مرکزی که دارنده شتاب گر است، به کشورهای منطقه سرویس دهیم.
محمدی دوستدار با بیان اینکه این دستگاه بسیار گران است و زمانی که ساخته می شود، معمولا بیشتر از ظرفیتی که در خود کشور مورد استفاده قرار گیرد، می تواند سرویس دهد، ادامه داد: البته این مهم بسته به شناسایی و آشنایی محققین کشور با توانمندی های این دستگاه و اجرایی کردن آن دارد.
وی افزود: پروژه شتاب گر ملی در کشور کلید خورد و مصوبه مجلس را گرفت. مجری این پروژه در حال حاضر پژوهشگاه دانش های بنیادی(ای پی ام) است، اما از آن جاییکه پروژه ملی است، باید در تمام مراکز تحقیقاتی و علمی کشور چون علوم پزشکی، وزارت علوم، صنعت امکانات این پروژه مورد استفاده قرار گیرد.
رییس مرکز مطالعات و همکاری های علمی بین المللی خاطرنشان کرد: برخی قسمت های مورد نیاز سیستم سینکروترون یا شتاب گر در حال ساخت در آزمایشگاه های «آی.پی.ام» است و با توجه به اینکه پیش از این تجربه ساخت این قطعات را نداشتیم، هم جنبه مطالعاتی و هم جنبه شناسایی دارد.
به گفته وی، ساخت این قطعات با استفاده از جوانان کشور و اساتیدی که در این رشته فعال هستند و برخی نیز برای کسب تخصص فرستاده می شوند و همچنین با همکاری بخش صنعت در حال ساخت است و اکنون تعداد بسیاری از قطعات آن ساخته شده است.
رییس مرکز مطالعات و همکاری های علمی بین المللی با بیان اینکه ساخت شتاب گر ملی کار بزرگی است که اگر استفاده شود، برای همه جامعه علمی کشور کاربردهای فراوانی خواهد داشت، افزود: البته بطور همزمان با ساخت این دستگاه، کنفرانس و جلساتی نیز برگزار می شود تا جامعه علمی کشور با دستگاه و کاربردهای آن بیشتر آشنا شده و افراد دیگری را برای استفاده از آن تربیت کنیم.
وی گفت: درست است که کشورهای دیگر هم می توانند از این دستگاه استفاده کنند، اما ایران به عنوان کشور میزبان خود باید علم استفاده از این دستگاه را داشته باشد. تاکنون پنج کارگاه را برای آشنایی جامعه علمی کشور برگزار کرده ایم که بیشتر در زمینه پایه و مواد بوده اما کارگاه بعدی برای جامعه پزشکی برگزار خواهد شد تا همکاران پزشک نیز بتوانند با کاربرد این دستگاه که علم روز دنیا است، آشنا شده و در شتاب گر ملی چشه نور ایران مشارکت کنند. اولین قدم آشنایی، سپس چگونگی کاربرد آن در دنیا است که حائز اهمیت است تا بتوانند در پروژه به صورت فعال وارد شوند.
اجتمام ** 7268 ** 1071


26/07/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن