واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: روزنامه فجرآذربایجان: سیستم های ارجاع در مدارس روزنامه فجر آذربایجان در شماره 6140 روز شنبه در ستون تلگراف خود مطلبی تحت عنوان " سیستم های ارجاع در مدارس " به چاپ رسانده و از نحوه انجام کارهای تحقیقی در مدارس انتقاد کرده است.
آموزگارهای ما وقتی می خواستند برویم دنبال یک کار تحقیقی مدرسه ای برای درس انشاء و شبیه آن، می گفتند کتاب بخوانید و روزنامه و مجله مطالعه کنید و بپرسید و بعد بنویسید. اما معلم های امروزی میگویند بروید از اینترنت بپرسید!
آن سالها، کتاب برای خود حرمتی عجیب داشت ولی امروز کمتر معلمی به شاگردان کلاسش میگوید کتاب بخوانید.
رفتار بسیاری از معلم ها با دانشآموزان به شکلی است که گویا ما در آلمان زندگی میکنیم و درصد بالایی از خانوادههای عادی دارای اینترنت و کامپیوتر و لپ تاپ و آی پد و امکانات چاپ و اسکن در منزل هستند در حالی که در جامعه ایرانی ما، اکثریت بسیار بالایی از خانوادهها دارای این امکانات نیستند و علاوه بر آن اینترنت مملکت هم در سرعت، آبروی لاک پشتها را خریده است.
در چنین شرایطی حتی وقتی دانش آموزی دارای این امکانات در منزل باشد از تشخیص و جستجوی دقیق و واقعی برای تحقیق مورد نظر مدرسه عاجز است.
چند روز پیش شاهد نحوه کار تعدادی از دانشآموزان دو مدرسه غیردولتی و مدارس عادی دولتی بودم که در حاشیه یک میهمانی بنابر تصادف و پیشنهاد یکی از اولیاء آنان در مورد تحقیق بر روی «آسمان» و شگفتیهای آن صورت گرفت و اتفاقاً همه آنها دارای آی پد و لپ تاپ بودند.
دانش آموزان مدارس دولتی اصولاً علاقهای به کار نشان نمیدادند و بجز یکی از آنها بقیه از جستجوی درست «کلمه» و موضوع ناتوان ماندند! و دانشآموزان مدرسه غیر دولتی نیز به غیر از 3 نفر آنان بقیه فقط از روی سایتهایی که پیدا کرده بودند، رونویسی کامل و دقیقی کردند تا به کلاس ارایه کنند!؟ و ما به این اوضاع غلط تحقیقی در مدارس و دانش آموزانمان افسوس خوردیم که چرا معلمی توصیه نمی کند کتاب و نشریات تخصصی مورد مطالعه قرار گیرند؟
بخش اصلی این موضوع به بحث سواد خود معلم مربوط می شود و اینکه آیا وی به عنوان یک عنصر آموزشی و تربیتی خود اهل مطالعه است و اصولاً زبان تحقیق را میفهمد یا خیر؟
طبیعتاً وقتی بر فرض یک معلم کتاب نخواند و کل به اصطلاح مطالعه وی نگاه کردن تلویزیون و مرور سطحی نشریات دانشآموزی و روخوانی از تیتر روزنامهها در پیشخوان کیوسکهای مطبوعاتی باشد، ما نباید انتظار داشته باشیم فرزندان مان تبدیل به انسانهایی با سواد و با معلومات و اهل مبادی آداب باشند.
یادش بخیر آموزگاران ما که انسانهایی واقعاً فرهیخته و باسواد و علاقمند به آینده و حال دانشآموزانشان بودند و حتی برای آنها کتابهای خواندنی، جایزه میدادند. یادش بخیر.
7236/587
26/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]