واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون هنری وزیر ارشاد: در معرفی هنرمندان تنگ نظرانه عمل می کنیم مشهد- ایرنا- معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: از نقاط ضعف ما این است که در معرفی هنرمندان کشور تنگ نظرانه عمل می کنیم.
"علی مرادخانی" شامگاه پنجشنبه در آئین اختتامیه چهارمین دوسالانه تذهیب های قرآنی در مشهد افزود:در معرفی استادان هنری با این همه آثار فاخر و ارزشمند گاه دست به عصا حرکت می کنیم و این در حالی است که کشور اتریش یک هنرمند اتریشی- ایرانی جوان خود را به گونه ای به دنیا معرفی می کند که گویی هنرمندی بزرگ و نامدار است.
وی یادآور شد: اخیرا وضعیت کشور در اقتصاد هنر مقداری بهتر شده به طور مثال در حراج آثار هنری در دبی و لندن آثار ایرانی توانستند سهم خوبی به دست بیاورند هر چند که این سهم در مقایسه با سابقه هنری و امکانات ایران ناچیز است.
مرادخانی افزود: در یکی از همین حراجی ها یک تابلوی هنری هنرمندی از ایران دو میلیون و800 هزار دلار به فروش رفت و یکی از تابلوهای استاد احصایی نیز به مبلغ 400 هزار دلار فروخته شد.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در حوزه دیپلماسی فرهنگی نیز باید ایران را به عنوان یک تمدن و نه یک کشور که مرکز بروز فعالیت های بشری بوده به گونه ای معرفی کنیم که شایسته باشد.
وی افزود: بطور مثال در اروپا به ویژه در ایتالیا و اتریش از نمونه آثار هفت هزار سال تاریخ ایران با روی گشاده برای چندین ماه استقبال کردند.
مرادخانی گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آمادگی دارد با کمک بنیادهای فرهنگی هنری از جمله آستان قدس رضوی روی این موضوع کار کند تا شاهد فعالیت های هنرمندان جوان و پیشکسوتان در عرصه دیپلماسی فرهنگی باشیم.
وی افزود: دوسالانه تذهیب های قرآنی که به همت آستان قدس رضوی در مشهد برای چهارمین دوره برگزار شده شعاری و برای پرکردن فهرست فعالیت ها برگزار نمی شود.
مرادخانی گفت: این دو سالانه مجموعه ای از کلاس ها،تورها و فعالیت های سازنده آموزشی می باشد که به شدت برای علاقه مندان قابل استفاده است.
وی افزود: دوسالانه تذهیب های قرآنی در مشهد با آینده پژوهی در حال تربیت نسلی از هنرمندان است که تداوم بخش هنر اصیل ایرانی باشند.
دبیر دو سالانه تذهیب های قرآنی در مشهد نیز در این آیین گفت: در چهارمین دو سالانه تذهیب های قرآنی 177هنرمند از 20 استان کشور شرکت کردند که از این تعداد 151 نفر زن و 26 نفر مرد بودند.
علی ثابت نیا افزود: 259 اثر به دبیرخانه دوسالانه واصل شد که 161 اثر از 116 هنرمند به بخش نمایشگاهی دوسالانه راه پیدا کرد.
به گزارش ایرنا، نقوش بدیع و زیبای اطراف صفحات قرآنی و جملات خوشنویسی شده که اغلب زراندود است را تذهیب می گویند. نقاشان از این هنر برای هرچه زیباتر نمودن جلدها یا صفحات کتاب های نفیس در موضوعات علمی، فرهنگی به ویژه قرآنی، لوح های مربوط به هنر خوشنویسی و دیوان اشعار بهره می گیرند.
تذهیب به جملات ادبی و متون مذهبی، زیبایی دیداری می بخشد و استادان تذهیب همچون کیمیاگران با نقوش زراندود اشعار و جملات شکیل و پرمحتوا را در قابی زیبا و درخشان قرار می دهند که ارزش آنها را در دید بازدیدکنندگان صدچندان می کند.
هنر تذهیب ریشه ایرانی دارد و پیشینه اش به دوره ساسانیان بازمی گردد اما با ورود اسلام به ایران و بعدها در دوره صفوی این هنر در کنار آیات قرآنی جلوه ای خاص یافت و بسیار مورد توجه قرار گرفت. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نیز زمینه های خوشنویسی، نگارگری و تذهیب در کشور فراهم شد و جوانان زیادی به این هنر گرایش یافتند.
تذهیب به ظاهر هنری مهجور است که برای همگان چندان شناخته شده نیست اما ریشه این هنر در اندیشه ایرانی با قدمتی به بلندای تاریخ تمدن است لذا برگزاری چهارمین دوسالانه ملی تذهیب های قرآنی در مشهد تلاشی برای احیای این هنر کهن می باشد.
**1922/522**1613
25/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]