واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مدیرعامل شرکت چوب و کاغذ مازندران خواستار توجه به زراعت چوب در کشور شد ساری - ایرنا - مدیرعامل شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران خواستار توجه به زراعت چوب در کشور با هدف تامین کمبود چوب مورد نیاز صنایع مرتبط و برداشتن فشار از روی جنگل شد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، "ابوالفضل روغنی" روز چهارشنبه در همایش ملی مدیریت جنگل های شمال ایران
در دانشگاه کشاورزی ساری، گفت: محل گلایه است که چرا وزارت جهاد کشاورزی و منابع طبیعی با توجه به اهمیت زارعت چوب، این بخش را فعال تر نمی کنند.
وی کمبود چوب مورد نیاز صنایع مرتبط در کشور را در حال حاضر یک و نیم میلیون متر مکعب اعلام کرد و افزود: با توجه به صنایعی که ایجاد و تاسیس می شوند ، در آینده کشور با بحران کمبود منابع چوبی مواجه خواهد شد.
مدیرعامل شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران، یکی از راه های جبران کمبود چوب در کشور را واردات آن دانست ودرعین حال تاکید کرد: ما در این زمینه خواستار اجرای مصوبه هیات وزیران برای واردات "چوب با پوست" به قیمت مناسب هستیم نه با قیمت گران.
وی اجرای طرح کاهش برداشت چوب از جنگل را با توجه به کمبود چوب در کشور، رونق نداشتن زراعت آن و گرانی وارادات چوب با پوست، نامناسب توصیف کرد و گفت: تقاضا داریم روند کاهش حجم برداشت از جنگل های کشور متوقف شود و برداشت از جنگل بر اساس توان اکولوژیک آن ادامه یابد.
روغنی، به پایین بودن سرانه مصرف کاغذ در کشور اشاره کرد و گفت : امروز سرانه مصرف کاغذ در آمریکا 300 کیلوگرم، در اروپا 60 و در ایران کمتر از 20 کیلوگرم است.
وی با اظهار این که کاغذ یک کالای فرهنگی است، به پیشینه فرهنگی ایران اشاره کرد و افزود : میزان مصرف کاغذ در کشور ما برغم پیشینه فرهنگی طولانی آن در حال حاضر سالانه دو میلیون تن است و از این لحاظ با اروپا فاصله زیادی داریم.
روغنی، همچنین به ظرفیت شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران اشاره کرد و گفت : این شرکت به همراه شرکت " فریم " و " نکا چوب " 400 هزار هکتار از عرصه های جنگلی شمال کشور را در اختیار دارد و تاکنون نیز حدود 377 میلیارد تومان در این جنگل ها هزینه شده است.
به گزارش ایرنا، استاد جنگل شناسی دانشگاه تهران نیز در این همایش ملی گفت:در حال حاضر وضعیت جنگل های شمال کشور نگران کننده است.
" محمدرضا مروی مهاجر " با بیان اینکه کمبود دانش جنگل شناسی نداریم ، افزود : اما در عمل رو به جلو پیش نمی رویم که باید با برگزاری چنین همایش هایی راه حالی مناسب پیدا کنیم.
وی با اشاره به یک قرن بهره برداری سنتی و نیم قرن بهره برداری به صورت علمی از جنگل بیان کرد: این مدت زمان مناسبی است تا نگرشی به گذشته داشته باشیم.
او ادامه داد : حدود 10 درصد مساحت جنگل های شمال کشور دست نخورده است و باید برای حفظ ذخائر ژنتیکی از آنها حفاظت کنیم.
استاد جنگل شناسی دانشگاه تهران به شیوه های جنگل شناسی اجرا شده در نیم قرن اخیر اشاره کرد و گفت: اجرای قطع یکسره، شیوه پناهی و تک گزینی از شیوه های اجرا شده است.
مهاجر شیو های قطع یکسره و پناهی را نامناسب دانست و گفت : شیوه تک گزینی مناسب ترین روش برای جنگل شناسی است.
وی با تاکید بر اینکه جنگل کاری را فراموش نکنیم ، بیان کرد: تنوع گونه ای جنگل های ما حداقل 130 گونه درختی و درختچه ای است که باید نسبت به حفاظت آن بکوشیم.
همایش ملی مدیریت جنگل های شمال ایران امروز ( چهارشنبه ) در محل سالن دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی استان مازندران در ساری آغاز به کار کرد و به مدت دو روز ادامه دارد.
در مدت برگزاری این همایش ۳۵ مقاله به صورت پوستر ارائه و ۱۷ مقاله نیز به صورت سخنرانی ارائه می شود.
روش های جنگلداری و شیوه های جنگل شناسی متناسب با توان اکولوژیک، وضعیت طبیعی و اجتماعی - اقتصادی جنگلهای شمال کشور، تاثیرات بیولوژیک (جنگل شناسی) اجرای طرح های جنگلداری در نیم قرن اخیر، الگوهای موفق حفاظت، احیا، توسعه و بهره برداری در قالب طرح های جنگلداری و وضعیت عرصه و منابع در مناطق خارج از طرح های جنگلداری از نظر حفاظت بخشی از محورهای این همایش است.
قرار است در این همایش مصوبات دو دهه گذشته، سیاست ها و قوانین بالادستی، تکالیف وزارت جهاد کشاورزی، سازمان حفاظت محیط زیست و سایر ادارات مرتبط با مصوبات و قوانین موضوع جنگلهای شمال کشور و تعهدات بین المللی جمهوری اسلامی ایران، چالش ها و فرصت های اجرای برنامه بهینه سازی در جنگلهای شمال کشور، فرصت ها و چالش های سایر ظرفیت های اقتصادی در حوزه طرح های منابع جنگلی نظیر گردشگری، زراعت، باغداری، واحدهای سنتی و صنعتی پرورش آبزیان، ماکیان و پرندگان، قارچ، زنبور عسل و حشرات مفید، گل و گیاهان دارویی و زینتی، صنایع دستی، معادن مورد بررسی قرار گیرد.
این همایش را سازمان جنگل ها، منابع طبیعی و آبخیزداری با همکاری جامعه جنگلبانی کشور، استانداری مازندران، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری و موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور برگزار می کند.
جنگل های واقع در نیمرخ شمالی رشته کوه البرز که در پهنه ای به طول 800 کیلومتر و به عرض 20 تا 70 کیلومتر، از آستارا در شمال استان گیلان تا گُلی داغ در شرق استان گلستان امتداد دارد، اغلب به نام جنگل های شمال شناخته می شود ولی نام اصلی و علمی آن، جنگل های هیرکانی است.
7330/1654/ 1625/
23/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]