واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: صنایع چوب و کاغذ مازندران قرارداد تضمینی خرید چوب می بندد ساری - ایرنا - شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران برای حمایت از ترویج طرح زراعت چوب و برای جبران کمبود تامین مواد اولیه، قرار داد تضمین خرید چوب را در تمامی استان های کشور منعقد می کند.
مدیر عامل شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران روز شنبه در گفت و گو با ایرنا گفت: این شرکت در برنامه های دراز مدت خود، طرح خرید تضمینی چوب را با ارایه خدمات فنی و مهندسی و تسهیلات انجام می دهد.
ابوالفضل روغنی گلپایگانی با اشاره به اینکه در عقد قرارداد، خرید تضمینی چوب بر اساس قیمت روز محاسبه و خریداری می شود، اظهار کرد: در قالب این قرارداد نهال صنوبر و خدمات فنی و مهندسی به بهره برداران ارایه می شود.
مدیر عامل شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران ضمن انتقاد از فعال نبودن شورای عالی زراعت چوب کشور گفت: وزیران صنعت، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی به دلیل اهمیت زراعت چوب در کشور درصدد تخصیص تسهیلات تشویقی به سرمایه گذاران هستند.
روغنی که ریاست هیات مدیره سندیکای تولیدکنندگان کاغذ و مقوای ایران را بر عهده دارد و عضو شورای عالی زراعت چوب کشور نیز است، افزود: شورای عالی زراعت چوب کشور می تواند کاشت صنوبر را با هدف گسترش و ترویج زراعت چوب مورد حمایت جدی قرار دهد.
وی با اشاره به این که وزیر صنعت، معدن و تجارت در راستای حمایت از صنایع وابسته به کشاورزی عدد بزرگی را به دولت برای زراعت چوب در بودجه سال آینده پیشنهاد کرده است، اظهار داشت: از آنجا که کشاورز در زراعت چوب باید تا هفت سال منتظر به ثمر رسیدن برداشت چوب صنوبر باشد، نیاز به حمایت جدی دارد.
وی از وجود نژاد (واریته) جدید صنوبر و اکلیپتوس خبر داد و بیان داشت: این واریته چوبی در کمتر از چهار سال به بهره برداری می رسد که البته این مورد هنوز وارد کشور نشده است.
مدیر عامل شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران به وجود زمین های بکر کشور که زمینه کشت زراعت چوب را دارند، اشاره کرد و گفت: از آنجا که صنوبر نسبت به سرما مقاوم است، زمین های استان های شمالی و دیگر استان های کشور به ویژه آذربایجان های شرقی، غربی و اردبیل مستعد زراعت آن هستند.
وی ایجاد اشتغال و کمک به اقتصاد ملی را از مزیت های ترویج زراعت چوب عنوان کرد و بیان داشت: استاندار مازندران با داشتن تخصص کشاورزی و جنگل، برنامه هایی را در زمینه توسعه زراعت چوب در دست تهیه دارد.
روغنی تصریح کرد: زمین های فاقد کشت استان مازندران برای زراعت چوب صنوبر مفید است.
وی با بیان این که هر چند کشت برنج و مرکبات به نسبت صنوبر ارزش افزوده بیشتری دارد و تبدیل اراضی شالیزاری و باغات به زراعت چوب در استان مقرون به صرفه نیست، ادامه داد: بسیاری از اراضی با شیب کم و حاشیه راه های استان مستعد برای کشت چوب هستند.
براساس قرار داد های موجود با کشاورزان سالانه 700 تا یک هزار هکتار زمین زیر کشت چوب می رود که به طور تقریبی 30 درصد نیاز شرکت را تامین می کند.
نیاز سالانه شرکت به چوب 340 هزار تن است.
شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران سالانه 175 هزار تن انواع کاغذ تولید می کند.
2585/608/ 2025
19/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]