واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: فروش پایان نامه های دانشجویی بخاطر بازنشسته کردن استادان با تجربه تهران- معاون اسبق وزیر علوم، تحقیقات و فناوری معتقد است: بازنشسته کردن اساتید با تجربه در دولت نهم و دهم، اجرایی نشدن برنامه پنجم، ترویج نشدن اخلاق آکادمیک و همچنین گسترش بی رویه دانشگاه در دولت گذشته دلیل اصلی افزایش فروش پایان نامه های دانشجویی است.
غلامرضا ظریفیان روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار حوزه دانشگاه ایرنا با اشاره به سخنان ریاست جمهوری در مورد فروش پایان نامه، گفت: این معلول یک علت بزرگتری دارد و متاسفانه ما در هشت سال گذشته تعدادی از اساتید خوب خود را بازنشسته کردیم و به جای آنها تعدادی از اساتید کم تجربه را وارد دانشگاه ها کردیم که برای رسیدن به مرحله تدریس در تحصیلات تکمیلی نیاز به زمان دارند.
این استاد دانشگاه ادامه داد: در سال های یاد شده با وجود کاهش اساتید شاهد گسترش دوره های تکمیلی و تعداد دانشجویان این دوره ها بودیم، زمانی که یک گروه آموزشی 15 عضو هیات علمی و 400 دانشجو تحصیلات تکمیلی دارد طبیعتا استاد نمی تواند با دقت پایان نامه های دانشجویان خود را بررسی کند.
ظریفیان گفت: در حالت طبیعی یک استاد باید 2 پایان نامه دکتری و 3 پایان نامه ارشد داشته باشد اما به خاطر کاهش اساتید مشاهده می کنیم که استادان ما هر کدام 20 پایان نامه در اختیار گرفته اند و این اتفاق به شدت آسیب رسان است.
استاد دانشگاه های تهران تصریح کرد: افزایش تعداد پایان نامه ها فرصت مطالعه را از اساتید می گیرد بنابر این در حاشیه دانشگاه ها معضل فروش پایان نامه ها بوجود می آید.
ظریفیان با اشاره به گسترش بی رویه تحصیلات تکمیلی در ایران اظهار کرد: در طول 8 سال دولت قبلی آنقدر گسترش بی رویه در تاسیس دانشگاه ها داشتیم که تاثیر منفی خود را برروی کشور گذاشت. از ابتدای تاسیس دانشگاه در ایران تا سال 84 شاهد افتتاح 70 دانشگاه در ایران بودیم اما در طول هشت سال دولت نهم و دهم به اندازه 80 سال در ایران دانشگاه دولتی تاسیس کردند و برخی از این دانشگاه ها بدون داشتن صلاحیت در تحصیلات تکمیلی نیز فعالیت کردند.
وی تاکید کرد: قرار بود در طول این هشت سال 4 یا 5 پردیس دانشگاهی فعال شود اما آقایان 44 پردیس را فعال کردند و در این پردیس ها بی رویه دانشجوی دکتری جذب کردند. تمام این مسایل به افزایش بازار فروش پایان نامه کمک کرد و کمبود استاد نیز به این اتفاق مضر کمک بیشتری کرد.
ظریفیان با یادآوری خاطره ای از کیفیت پایین پایان نامه ها اعلام کرد: در یکی از دانشگاه های غیر دولتی برای داوری پایان نامه ای به دانشگاه رفته بودم و جالب است بدانید دانشجویی که قرار بود پایان نامه خود را ارایه دهد با تغییر جلد کتابی به جلد پایان نامه، همان کتاب را به عنوان پایان نامه ارایه داد و حتی زحمت تغییر تیتر ها را هم به خود نداده بود.
ظریفیان با اشاره به اهمیت اخلاق آکادمیک در جلوگیری از افزایش فروش پایان نامه ها، گفت: جامعه ما باید به سمتی برود که اخلاق آکادمیک در آن به شکل جدی ترویج شود و در غیر این صورت هیچ یک از مشکلات ما رفع نخواهد شد.
استاد دانشگاه تاکید کرد: اگر این اخلاق در جامعه دانشگاهی ایران نهادینه شود هیچ استادی به خود اجازه نمی دهد از کنار پایان نامه ها به راحتی بگذرد و اگر دانشجویی که به دنبال خرید پایان نامه است بداند در صورت مشخص شدن این اقدام ناپسند برای همیشه از جامعه علمی طرد خواهد شد به دنبال خرید پایان نامه نخواهد رفت.
ظریفیان در خصوص اینکه دانشجویان هیچ بهره اقتصادی از نوشتن پایان نامه نمی برند و حتی برای نوشتن آن باید از محل کار خود نیز مرخصی های بلند مدت بگیرند، گفت: در بسیاری از کشور های دنیا بحث پایان نامه به معنای ورود به عرصه پژوهش است و منابع مالی آن نیز تامین می شود. در سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری آمده سهم پژوهش از تولید ناخالص ملی باید به چهار درصد برسد این در حالی است که در حال حاضر این سهم نیم درصد است.
وی ادامه داد: قرار بوده در برنامه پنجم این سهم به سه درصد برسد و مطمئن باشید اگر دانشجویان دوره های دکتری و ارشد از این سهم بهره مند شوند دیگر به فکر مسایل مالی آن نخواهند بود.
ظریفیان در پایان، گفت: باید به سمت کیفی سازی آموزش عالی حرکت کنیم تا استاد بتواند دزدی های علمی را به خوبی زیر نظر بگیرد و سهم پژوهش کشور را از تولید ناخالص ملی بالا ببریم.
فراهنگ **9118**1569
23/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]