تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 28 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس نيّتش خوب باشد، توفيق ياريش خواهد نمود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

آراد برندینگ

سایبان ماشین

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

خرید نهال سیب سبز

خرید اقساطی خودرو

امداد خودرو ارومیه

ایمپلنت دندان سعادت آباد

موسسه خیریه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1806916875




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نقدی بر گزارش رئیس جمهوری


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نقدی بر گزارش رئیس جمهوری تهران- ایرنا- «حسن روحانی» رئیس جمهوری در برنامه تلویزیونی گزارشی از عملکرد دولت به مردم ارائه کرد. نقد این گزارش از نگاه یک روزنامه نگار جنبه های مثبت و منفی دارد.


در ادامه یادداشت روزنامه «اطلاعات» آمده است: 1ـ قبل از پرداختن به محتوای سخنان آقای روحانی نقدی بر ارائه شکلی گزارش در صداوسیما را اغلب روزنامه ها از گذشته تا امروز دارند و آن حضور نداشتن نماینده ای از مطبوعات در این برنامه ها است. اگرچه می تواند بهانه این باشد که تعداد روزنامه ها بسیار و البته گرایش های سیاسی در مطبوعات کشور نیز گوناگون است، اما می توان از طریق معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد، هر بار یک نماینده از روزنامه ای به صورت چرخشی در چنین برنامه هایی انتخاب و شرکت داده شود و در هر برنامه ای نماینده ای از روزنامه ای دعوت گردد تا از جایگاه بخش مطبوعات کشور، پرسش های مردم را مطرح کند.
شاید معاونت ارتباطات و رسانه ای نهاد ریاست جمهوری پاسخ دهد که رئیس جمهوری جلسه ای جداگانه با اصحاب رسانه های داخلی و خارجی دارد که همه روزنامه ها به چنین جلساتی دعوت می شوند. اولاً این جلسات چنان ازدحام جمعیتی از صداوسیما از شبکه های گوناگون آن تا نمایندگان رسانه های خارجی در تهران و البته روزنامه های داخلی دارد که در وقت محدود برای پرسش عملاً فقط به تعدادی از روزنامه ها فرصت ارائه سؤال می رسد و خبرنگاران روزنامه های داخلی که فرصت پیدا می کنند، موظف اند تنها یک سؤال را مطرح کنند. ثانیاً، از آغاز رسمی ریاست جمهوری آقای روحانی، به مردم وعده داده شد که حداقل هر ماه یکبار رئیس جمهوری به صورت اختصاصی در برابر نمایندگانی از رسانه های داخلی از جمله صداوسیما قرار خواهد گرفت تا به صورت شفاف و روشن پاسخ های پرسش های به روز مردم را ارائه دهد.
ثالثاً در برنامه گزارشی رئیس جمهور از صداوسیما از آغاز تا امروز مشکلات حضور مجری یا مجریان از داخل یا بیرون صداوسیما همچنان وجود دارد. اصل مشکل هم این است که به جای طرح پرسش های خاص، عنوان پرسش ها به صورت عمومی، کلّی است و پاسخ های رئیس جمهوری در تشریح چنین پرسش های کلی چنان طولانی می گردد که مخاطب احساس می کند اساساً نیازی به حضور پرسشگر در این برنامه ها نیست. همین برنامه نیز گزارش «منولوگ» رئیس جمهوری به مردم بود که چندان حضور دو مجری از صداوسیما (خانم و آقا) در آن نقشی نداشت. اگر چنین است، خوب است چنین گزارش هایی تنها با حضور رئیس جمهوری برای زمان مشخصی خطاب به مردم اجرا گردد. اگر قرار است چنین برنامه ای ادامه پیدا کند، زنده بودن آن منوط به دو نماینده یکی از صداوسیما و دیگری از مجموعه روزنامه های داخلی است که می تواند به انتخاب چرخشی از سوی معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد اسلامی انجام پذیرد تا پرسش ها و پاسخ ها را از کلی گویی به چالش درباره موارد پرسش های به روز مردم، نزدیک سازد.

2ـ رئیس جمهوری در گزارش خود نشان داد که دولت او، دولت یازدهم، همچنان بر مدار تدبیر و امید ادامه مسیر می دهد. آقای روحانی در برنامه گزارش خود به خوبی نشان داد که دولت و شخص او بدون مطالعه، اطلاع و بررسی و جدا از ساحت کارشناسی، تصمیم گیری نمی کند. حضور رئیس دولتی که آمارهای اقتصادی را به صورت بسیار مطلوب در حافظه خود داشت و بدون نگاه به یادداشتی این آمارها را به مردم ارائه می داد و مهمتر از آن از چرخش آمارها نقد و بررسی اقتصادی برای برنامه ریزی و اجرا ارائه می کرد، بدون تردید امید عمومی را در جامعه دل پذیر می سازد، که رئیس دولت نه تنها مطلع است، بلکه برای حل مشکلات برنامه ریزی دارد و وعده های تخیلی نمی دهد.

3ـ نقدی که امروز به دولت درباره عبور از رکود و تورم، برخی از اقتصاددانان مطرح می کنند، در گزارش رئیس جمهوری تشریح شد. آقای رئیس جمهور پاسخ خود به این نقدها را به ارائه آمارها و مسیر فعالیت های اقتصادی دولت در یکسال ونیم گذشته معطوف کرد. پرسش برخی از اقتصاددانان همچنان باقی مانده است و نقد کارشناسانه پاسخ های رئیس جمهوری به صورت علمی به عهده آنها است. در این مجال نویسنده محک از ساحت روزنامه نگاری دو پرسش را بعد از دیدن و شنیدن گزارش رئیس جمهوری به اختصار می نویسد.

الف: در کمتر از دو ماه گذشته، یکباره همه فضای خبری و مطبوعاتی کشور را، خبر ارائه طرح جدید و کامل اقتصادی دولت درباره عبور از «رکود» فرا گرفت و موضوع روز شد. اغلب مصاحبه ها، مقالات و گزارش ها معطوف به آن گردید و چنان شد که نگارنده با تعجب دید، کشور این همه کارشناس اقتصادی درباره عبور از «رکود» دارد و دولت کلید حل مشکل اقتصادی را در انجام طرحی جامع و البته زمان پذیر در عبور از
«رکود» دیده است. مجموعه گفته ها و نوشته ها درباره رکود و تورم از چند ماه گذشته تاکنون اگر به صورت کتاب چاپ گردد، مجموعه آثاری می شود که وسعت ادبیات تولید شده درباره این دو معضل امروز ایران، تورم و رکود، را نشان خواهد داد.
پرسش نگارنده این است، چگونه دولت آقای روحانی که در چند ماه قبل موضوع رکود در اقتصاد ایران را بسیار پیچیده، گسترده و عمیق می دید، یکباره اعلام کرد، کشور از
«رکود» عبور کرده است!؟ دولتی که بداند تا سه ماه آینده کشور را از رکود آزاد می سازد، چرا طرحی جامع برای حل این مشکل را بعد از مراحل گزارش های رسانه ای به مجلس ارائه می دهد و به مردم می گوید، منتظر تصویب آن از سوی مجلس شورای اسلامی است تا گام به گام مشکل پیچیده «رکود» را حل و برطرف سازد!؟
ب: درباره تورم، رئیس جمهوری پیشرفت نسبی در «مهار تورم» را به اطلاع مردم رساند و گفت اگر تا دیروز فردی با 1500 تومان برای خرید به بازار می رفت، حداکثر 1200 تومان ارزش پولی خرید پیدا می کرد، حال آنکه امروز 300 تومان اضافه بر آن 1200 تومان را در اختیار دارد. این امر نشان می دهد که تورم در مراحل مهار قرار گرفته است! پرسش خود را با یک نمونه از رشد تورمی قیمت ها در لبنیات مطرح می کند. شیر در یک سال و نیم گذشته بیش از صددرصد رشد قیمت پیدا کرده است. به طوری که بسیاری از خانواده ها مجبور به حذف آن در سبد تهیه مایحتاج ضروری خود شده اند. تا آنجا که وزارت بهداشت چند هفته قبل هشدار داد، حذف شیر از سبد مایحتاج عمومی مردم، آسیب هایی جدی به سلامت جامعه و به خصوص تغذیه کودکان وارد می سازد. گزارشگر صدا و سیما در این باره آمار داد بیش از 40درصد خرید شیر پایین آمده است و مردم نمی توانند هزینه خرید آن را تأمین کنند. حال رئیس جمهوری می فرماید، این رشد صددرصدی دیگر افزوده نخواهد شد و همین را نشانه رشد تورم مضاعف بگیرید. نمی دانم این قیاس معطوف به چه زمانی است. به زمانِ رشد تورمی قیمت بسیاری از کالاهای ضروری و مورد احتیاج مردم در یک سال گذشته، یا به زمانی که حباب توفنده رشد قیمت ها و به هم ریختگی تورمی در بازار دیده نمی شد!؟
واقعیت این است که خروج از رکود یا مهار تورم را هنوز به صورت واقعی مردم در زندگی و معیشت خود احساس نمی کنند.

4ـ از نکات مثبت گزارش رئیس جمهوری، امیدواری به مسیر انتخابی دولت بود. رئیس جمهوری به مردم وعده داد که این مسیر با تدبیر و امید ادامه پیدا خواهد کرد و بدون تردید در آینده نه چندان دور، کشور از مشکلات اقتصادی عبور خواهد کرد. نرخ حل مشکلات بیکاری و تولید، از نمونه های آن بود. این بخش از سخنان رئیس جمهوری دو مخاطب داشت. اول، خطاب به کسانی بود که به صورت مستمر یأس و ناامیدی را می دمند و از این طریق به جای فعالیت، «انفعال» در جامعه ایجاد می کنند. دوم، عموم مردم، که دیدند رئیس جمهوری آن ها وعده های تخیلی نمی دهد. اذعان به مشکلات می کند، اما در بیان مشکلات نمی ماند و راه حل ارائه می دهد.

5ـ پرونده هسته ای که بسیاری تلاش دارند تا آن را در هاله ای از ابهام نگه دارند، بخش دیگر از سخنان روحانی بود. مردم از زبان رئیس جمهوری خود شنیدند این پرونده به عقب برنمی گردد. هر دو طرف در مذاکره در جست وجوی راه حل و توافق هستند. اگرچه هنوز زمان نهایی برای توافق نهایی مشخص نیست، اما تا اینجای کار هر دو طرف در بسیاری از موارد به توافق رسیده اند.

6ـ از مشکلات دیگر در گزارش رئیس جمهوری یکی هم این است که بسیاری از مردم بعد از انجام برنامه زنده صدا و سیما می گویند، «چندان حرف های جدیدی نداشت!» یکی از علت های چنین برداشتی از سوی مردم، شرکت زیاد رئیس جمهوری در مراسم گوناگون و سخنرانی ها در سمینارها و نشست های عمومی است. به طوری که سخن جدید برای گزارش ماهانه و یا چند ماه یک باره رئیس جمهوری باقی نمی ماند و برای مخاطبین جدید و نو جلوه نمی کند.
البته روزنامه صبح دولت درباره برنامه گزارش مستقیم و زنده رئیس جمهوری به مردم نوشت: «… ارائه آمارهایی درباره رشد اقتصادی و خروج از «رکود»، تشریح تلاش مذاکره کنندگان هسته ای، تأکید بر مذاکرات برد ـ برد، تصریح بر صحت آمارهای ارائه شده از سوی دولت و برنامه های دولت برای توزیع عادلانه یارانه ها، بخش های مختلف این گفت وگو را تشکیل می داد.»
اول**س.ن1744**1368**


23/07/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن