تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):حد توکل چیست؟ حضرت فرمودند: اینکه با وجود خدا از هیچ کس نترسی
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827086037




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

زوال جذابیت های کویر اشتهارد کرج در سایه آلودگی های صنعتی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: زوال جذابیت های کویر اشتهارد کرج در سایه آلودگی های صنعتی کرج- ایرنا - شب های پرستاره و طبیعت زیبای کویر اشتهارد کرج که زمانی نه چندان دور گردشگران بسیاری را بسوی خود جلب کرده بود اکنون بخاطر بی تدبیری ها صاحبان برخی صنایع رو به زوال است .


به گزارش ایرنا، کویر اشتهارد یا قشلاق "حسین خانی" که به نام کویر "قارپوزآباد" هم شناخته می شود در شمال شهرستان اشتهارد و جنوب شرقی مهرشهر کرج در استان البرز واقع است.
در نقطه مرکزی این دشت کویری" دق" زیبایی قرار دارد و در حاشیه دق ارتفاعات و گنبدهای نمکی زیبایی که با رنگ های متنوع به شکوه و جذابیت های آن افزوده است.
" دق "به سرزمین به نسبت هموار گفته می شود که رودخانه ای در آن جریان دارد و به علت شیب ناچیز و کم، رسوبات ریزدانه در آن ته نشین می شود و اشکال مسطح و همواری به رنگ های روشن را به وجود می آورند.
در کنار آلودگی هوا ، امروز به علت استخراج بی رویه، گنبدهای نمکی حاشیه کویر اشتهارد هم به شدت تخریب شده است، در جنوب کویر رودخانه شور (ابهر رود) یا به گفته بومیان شورکات از غرب به شرق جریان دارد که حاشیه این رود باتلاقی است.
ماهی گورخری تنها آبزی این رودخانه شور است و در اینجا می توان یکی از جلوه های زیبای طبیعت را نظاره کرد.
در فصل کوچ پرندگان، پرنده هایی چون سلیم طوقی، پرستو، اگرت سفید و عقاب استپی میهمان دست کویری اشتهارد و رودخانه شور این منطقه می شوند.
اکنون آنچه بیش از هرچیز باید در منطقه اشتهارد مورد توجه قرار گیرد، طبعیت کویری و محیط زیست این منطقه است که در پس ورود بخش صنعت به آن در معرض تهدید جدی قرار گرفته است.
بی تدبیری برخی مدیران صنایع سبب شده که علاوه بر هوای شهرستان اشتهارد، دشت کویری و طبیعت این منطقه دستخوش آلاینده ها شود.
این بی تدبیری نه تنها زیبایی های طبیعی را در معرض نابودی قرار داده بلکه مردم اشتهارد نیز از پیامدهای منفی و بسیار ناخوشایند آن بی نصیب نمانده اند.
حدود 20 سال از راه اندازی بزرگترین شهرک صنعتی کشور در اشتهارد می گذرد و بیش از 800 واحد صنعتی با تولید محصولات مختلف در آن مشغول فعالیت هستند که روزانه مقادیر زیادی پساب و فاضلاب صنعتی تولید و روانه زمین های منطقه می کنند.
تصفیه خانه شهرک صنعتی اشتهارد در سال 1384 برای تصفیه حدود سه هزار متر مکعب در روز و کنترل روزانه دو هزار میلی گرم بر لیتر گاز 2co مورد بهره برداری قرار گرفت، نتوانست مشکل زیست محیطی منطقه را برطرف کند.
حوضچه های ساخته شده برای این تصفیه خانه که اکنون حاوی هزاران لیتر فاضلاب و پساب تصفیه نشده و آب سیاه رنگ و بدبویی است که طی شبانه روز و بخصوص شب ها شهروندان اشتهاردی را آنچنان می آزارد که این بوی نامطبوع تنفس را مشکل می کند تا جایی که حتی گاهی ناگزیر با ماسک هایی بر صورت به رختخواب می روند.
تازه این همه ماجرا نیست، اکنون ماههاست که صاحبان صنایع، این پساب های صنعتی را که قادر به تصفیه آن نشده اند از طریق لوله کشی غیرقانونی به سوی زهکشی و زمینهای کشاورزی روانه کرده اند و با این کار ضمن متضرر کردن کشاورزان و زمینهای این منطقه را برای سالیان سال آلوده کرده اند.
"مهدی محمودی"، "ابراهیم مردم"، "یوسف مردم"، "محمود نمکی" و "اسماعیل هادی" از جمله کشاورزان این منطقه هستند که آب کشاورزی شان به پساب صنعتی که از انواع اسیدها، روغن های سوخته و ... تشکیل شده، آلوده شده است.
بعضی از کشاورزان که به جز کار کشاورزی در زمینه پرورش ماهی نیز فعالیت می کنند نه تنها بعضی از محصولاتشان تا 100 درصد از بین رفته بلکه ماهیان پرورشی خود را که به هزاران قطعه می رسد، نیز بطور کامل از دست داده اند.
خبرنگار ایرنا با حضور در جهاد کشاورزی اشتهارد، موضوع آلودگی زمینها و زهکشی کشاورزی را از مدیر این اداره جویا شد که وی با وجود حضور 9 ساله در این شهرستان و آگاه بودن به موضوع، تاکنون در منطقه مورد نظر حضور نیافته و به همین دلیل هیچ اظهار نظری در این مورد نکرد.
ولی کارشناسان جهاد کشاورزی شهرستان اشتهارد نسبت به این عملکرد تخریبی مسوولان شهرک صنعتی اعتراض داشته و معتقدند: این پساب ها، زهکش های کشاورزی که میلیون ها ریال صرف ساخت آنها شده است را آلوده کرده و باید هزینه ای گزاف تری نیز برای لایروبی آنها انجام شود.
به گفته این کارشناسان یک سوم از اراضی پنج هزار هکتاری کشاورزی این شهرستان در دراز مدت گرفتار آلودگی شده است.
خبرنگار ایرنا نظر رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان اشتهارد را در این زمینه جویا شد که او گفت: موضوع این فاضلاب ها به حدود یک دهه گذشته برمی گردد و از ابتدا جانمایی محل حوضچه ها و تصفیه خانه شهرک صنعتی نادرست بود و در محل نامناسبی ایجاد شد.
"علی ناصری" افزود: این پساب صنعتی به دلیل آلودگی بالایی که داشت، تصفیه خانه شهرک قادر به تصفیه و پالایش آن نبود و مقرر شد ابتدا این فاضلاب ها به تصفیه خانه اشتهارد انتقال داده شده و یک تصفیه اولیه بر روی آن انجام شود و سپس برای تصفیه نهایی و قابل استفاده شدن آن برای مصارف دوباره در بخش صنعت و کشاورزی به تصفیه خانه شهرک صنعتی بازگردد.
وی همچنین با تصور اینکه آبهای هدایت شده به سوی مزارع کشاورزی تصفیه شده است، گفت: کشاورزان بایستی از این اتفاق خشنود باشند و این آبی است که 10 سال دپو شده و اگر مدیریت نمی شد به آبهای سطحی منتقل شده و آنها را نیز آلوده می کرد.
این در حالی است که پس اطلاع رییس اداره حفاظت محیط زیست اشتهارد از تصفیه نشدن و آلوده شدن زمینهای کشاورزی این شهرستان، گفت: هر کشاورزی که به این وضعیت دچار شده می تواند به ادارات مربوطه مراجعه و شکایت خود را ارایه دهد.
خبرنگار ایرنا با حضور در دفتر فرماندار اشتهارد موضوع را با او نیز در میان گذاشت که فرماندار اشتهارد گفت: از ابتدا جانمایی تصفیه خانه شهرک صنعتی مناسب نبود و بدون مطالعه این تصفیه خانه را در محل بادهای شهر اشتهارد قرار دادند که اشتباه بزرگی بود و بقیه معضلات به تبع آن ایجاد شد.
"ابوالفضل اینانلو" افزود: اکنون مسوولان شهرک صنعتی در حال استاندارد سازی تصفیه خانه شهرک بوده تا سیستم های تصفیه بطور کامل استاندارد شود.
وی با اشاره به اینکه اکنون 120 واحد تولیدی آلاینده در این شهرک وجود دارد، اظهار داشت: محیط زیست برای این معضل بایستی فکر اساسی کند تا آب هایی که از سالها قبل انباشته شده بطور کامل به فضای تصفیه خانه آورده شود تا آبهای زیرزمینی را آلوده نکند ولی آلایندگی آن به قدری بالاست که تصفیه خانه قدرت پاک کردن آلایندگی ها را ندارد.
فرماندار اشتهارد با ابراز تاسف از این وضعیت گفت: کشاورزان متضرر به فرمانداری مراجعه کنند و بطور حتم به مشکل آنان تا برطرف شدن نهایی و رفع اشکالهای شهرک صنعتی رسیدگی می شود.
وی در پایان قول داد تا شهرک صنعتی را ملزم به جبران خسارت به کشاورزان کند و به زودی جلوی این پساب لوله کشی و انتقال آن به زهکشی کشاورزی گرفته شود.ک/4
693/ 691/ 605


22/07/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن