تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نابودى جوانانتان را آرزو نكنيد ، گرچه بدى‏هاى بسيار در آنان باشد، زيرا آنان با ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830129586




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تجلی ولایت و امامت در واقعه غدیر


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تجلی ولایت و امامت در واقعه غدیر قم - ایرنا - پیامبر اسلام(ص) با قرائت خطبه غدیرخم ولایت امام علی(ع) اولین امام شیعیان و استمرار ولایت تا ظهور مهدی موعود(عج) را تبیین کردند و به رسالت خویش اکمال دین اسلام پرداختند.


به گزارش ایرنا، سال دهم هجری، رسول گرامی اسلام (ص) تصمیم خود را جهت زیارت خانه خدا و ادای فریضه حج با مسلمانان در میان نهاد.
این خبر به سرعت در شهر مدینه و اطراف آن منتشر شد، به طوری که دراندک زمان هزاران نفر برای برگزاری فریضه حج در کنار رسول خدا (ص) حاضر شدند.
کاروان پیامبر(ص) با شمار زیادی از مسلمانان که مورخان تعداد آنها را تا صد هزار نفر و یا اندکی بیشتر ذکر کرده اند،از مدینه به قصد مکه خارج گردید، این عده غیر از کسانی بودند که از نقاط دیگر عربستان از جمله ساکنان مکه و آبادیهای اطراف آن به حج گزاران ملحق شدند.
شیخ مفید در کتاب الارشاد آورده است: پس از برخورد رسول خدا (ص) با مسیحیان نجران و جریان مباهله،حجة الوداع به وقوع پیوست.
آن حضرت جهت انجام مناسک حج چند روزی در مکه به سر بردند.
پیامبر اکرم (ص) در روز عرفه و به روایتی در روز عید خطبه ای در جمع مسلمانان ایراد فرمودند که در آن همگان را به رعایت تقوای الهی،تعهد به ارزشهای اخلاقی و مراعات حقوق یکدیگر سفارش کرد.
پس از آن رسول گرامی (ص) تصمیم گرفت که مکه را به قصد مدینه ترک گوید، این بار انجام این فریضه با آخرین سال عمر پیامبر عزیز مصادف شد و از این جهت آن را "حجة الوداع" نامیدند.
فرمان حرکت صادر گردید و بار دیگر خیل عظیم مردم به همراهی پیامبر خود مکه را به قصد مدینه پشت سر گذاشتند.هنگامی که این کاروان عظیم به نزدیک جحفه رسید،امین وحی الهی در نقطه ای به نام غدیر خم فرود آمد و این آیه را به رسول خدا (ص) نازل کرد که: ای پیامبر!آنچه را از سوی پروردگارت نازل شده است،به مردم برسان و اگر چنین نکنی،رسالت او را انجام نداده ای و خداوند تو را از(خطرهای احتمالی)مردم حفظ می کند.
با نزول این آیه پیامبر (ص) دستور داد که کاروان از حرکت بازماند و با این فرمان،مسلمانان کسانی را که در پیشاپیش قافله در حرکت بودند،به بازگشت دعوت کردند و کسانی که در عقب بودند نیز به تدریج،به دیگران پیوستند.
آفتاب داغ نیمروز بر سرزمین غدیرخم به شدت می تابید در آن لحظات حساس، طنین اذان ظهر سراسر بیابان را فرا گرفت وندای تکبیر موذن بلند شد، مردم خود را برای ادای نماز ظهر آماده کردند وپیامبر نماز ظهر را با آن اجتماع پرشکوه، که سرزمین غدیر نظیر آن را هرگز به خاطر نداشت به جای آوردند.
هوا به شدت گرم بود،به طوری که مردم قسمتی از عبای خود را بر سر و قسمتی دیگر را به زیر پا افکندند، پیامبر (ص) به آنان اطلاع داد که همه باید برای شنیدن پیام تازه ای آماده شوند،در اینجا مسلمانان منبری از جهاز شتران ترتیب دادند و رسول خدا(ص) بر بالای آن قرار گرفت و خطبه تاریخی غدیر را به ایراد فرمودند.
سپس دست حضرت علی(ع) را گرفت وفرمود: "من کنت مولاه فعلی (فهذا علی) مولاه اللهم وال من والاه..." سپس مردم با حضرت بیعت کردند.
در غدیرخم نه تنها برای علی (ع) بیعت گرفته شد بلکه به نام تمامی امامان دوازده گانه بیعت گرفته شد، و این درخواست را در چند قسمت خطبه مطرح کردند.
علامه امینی در کتاب"الغدیر"با استفاده از مدارک معتبر،خطبه پیامبر (ص)را در غدیر خم بیان کرده است. طبری، مورخ بزرگ اسلامی، کتابی به نام "الولایة فی طریق حدیث الغدیر" نوشته، این حدیث را از متجاوز از هفتاد طریق از پیامبر (ص) نقل کرده است.در اهمیت این رویداد تاریخی همین اندازه کافی است که 110ر صحابی حدیث غدیر را نقل کرده اند.
اراده حکیمانه خداوند بر این تعلق گرفته است که واقعه تاریخی غدیر در تمام قرون واعصار، به صورت زنده در دلها وبه صورت مکتوب در اسناد وکتب، بماند ودر هر عصر وزمانی نویسندگان اسلامی در کتابهای تفسیروحدیث وکلام وتاریخ از آن سخن بگویند وگویندگان مذهبی در مجالس وعظ وخطابه در باره آن داد سخن دهند وآن را از فضایل غیر قابل انکار حضرت علی (ع) بشمارند.
نه تنها خطبا وگویندگان، بلکه شعرا وسرایندگان بسیاری از این واقعه الهام گرفته اند وذوق ادبی خود را از تامل در زمینه این حادثه واز اخلاص نسبت به صاحب ولایت مشتعل ساخته اند وعالیترین قطعات را به صورت های گوناگون وبه زبانهای مختلف از خود به یادگار نهاده اند.
از این جهت، کمتر واقعه تاریخی همچون رویداد غدیر مورد توجه دانشمندان، اعم از محدث ومفسرومتکلم وفیلسوف وخطیب وشاعر ومورخ وسیره نویس، قرار گرفته و تا این اندازه در باره آن عنایت مبذول شده است.
یکی از علل جاودانی بودن این حدیث، نزول دو آیه از آیات قرآن کریم آیات 3و67 سوره مائده در باره این واقعه است وتا روزی که قرآن باقی است این واقعه تاریخی نیز باقی خواهد بود واز خاطرها محو نخواهد شد. ک/4
/8138/ 550/


21/07/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن