واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۰ مهر ۱۳۹۳ (۱۰:۵۱ق.ظ)
با تلاش رايزني فرهنگي ايران در بوسني راهاندازي شد؛ دورههاي تحصيلي آموزش زبان فارسي در مدرسهي اسلامي توزلا با تلاش رايزني فرهنگي ايران در بوسني،آيين گشايش دورهي آموزش زبان فارسي و ايرانشناسي مدرسهي اسلامي توزلا در بوسني برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري موج به نقل از روابط عمومي و اطلاعرساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، آيين گشايش دورهي آموزش زبان فارسي و ايرانشناسي مدرسهي اسلامي توزلا، با حضور رايزن فرهنگي کشورمان در بوسني و مدير، مسوولان آموزشي و برخي از مدرسان و دانشآموزان در محل تشکيل کلاسهاي زبان فارسي در اين مدرسه، برگزار شد.
محمدرضا آرام، رايزن فرهنگي ايران در بوسني، با حضور در مدرسهي اسلامي توزلا، با احمد حاتونيچ، رييس اين مدرسهي وابسته به جامعهي اسلامي بوسني، دربارهي بررسي زمينههاي همکاريهاي فرهنگي ديدار و گفتوگو كرد.
در اين ديدار، احمد حاتونيچ، ضمن تشکر از همکاري رايزني فرهنگي در خصوص تشکيل کلاسهاي درس فارسي و معرفي فرهنگ و تمدن ايراني و نيز تأمين کتب درسي زبان و ادبيات فارسي دانشآموزان مدرسه، گفت: مدرسهي اسلامي توزلا، آمادگي دارد تا با رايزني فرهنگي در امر برگزاري ميزگردهاي مشترک براي معرفي مشاهير و بزرگان فرهنگي، علمي و ادبي ايران در سالن كتابخانه و سالن اجتماعات مدرسه اسلامي توزلا همکاري كند.
در اين ملاقات، همچنين مقرر شد تا رايزني فرهنگي ايران با همکاري مدرسهي اسلامي توزلا، علاوه بر فراهمسازي زمينهي اعطاي بورس تحصيلي براي تحصيل در ايران به فارغالتحصيلان مستعد اين مدرسه و برگزاري مسابقات آموزشي ـ فرهنگي در حوزهي ايرانشناسي براي دانشآموزان مدرسه، برنامههاي مختلف تربيتي دانشآموزان از جمله نمايش فيلمهاي سينمايي ايران را در طول برگزاري دورههاي آموزش زبان فارسي براي دانشآموزان مدرسه برگزار كند.
در ادامه، مراسم افتتاحيهي دورهي آموزش زبان فارسي و ايران شناسي به صورت رسمي با حضور رايزن فرهنگي کشورمان در بوسني و مدير مدرسه و مسوولان آموزشي مدرسهي اسلامي بهرام بيگ توزلا و تعدادي از مدرسان و دانشآموزان مدرسه در محل تشکيل کلاسهاي زبان فارسي برگزار شد.
در ابتداي اين برنامه، احمد حاتونيچ، گفت: تأثير زبان و ادبيات فارسي بر زبان و ادبيات بوسني و هرزگوين از اهميت خاصي برخوردار است. شکل ساختار فرهنگ در آثار ادبي زبان فارسي به گونه اي است که از زمانهاي قديم، اين زبان در ميان مردم بوسني جايگاه خاص و ممتازي داشته است و اين جايگاه و تأثير را ميتوان به خصوص در داستانها، اشعار و ادبيات بوسني، به وضوح حس کرد.
وي ادامه داد: نگهداري کتاب و آثار و نسخ خطي به زبانهاي شرقي از جمله زبان فارسي در کتابخانههاي بوسني و وجود بسياري از آثار ادبا و شعرا به زبان فارسي، بهترين گواه بر حضور گستردهي زبان فارسي در بوسني است.
پس ار وي، محمدرضا آرام، رايزن فرهنگي کشورمان در بوسني، ضمن تشکر از همکاريهاي مديريت مدرسهي اسلامي توزلا در راهاندازي دورههاي تحصيلي آموزش زبان و ادبيات فارسي، به جايگاه بينالمللي زبان فارسي و نقش بيبديل آن در تحولات فرهنگي جهان پرداخت و گفت: هماکنون در تعداد زيادي از دانشگاهها و مؤسسات عالي در سراسر دنيا، بخش زبان فارسي فعال شده و مدرسان، فعالانه به تدريس زبان فارسي ميپردازند.
وي افزود: آموزش زبان فارسي از آن جهت که موجب آشنايي ملل با فرهنگ و تمدن غني ايران اسلامي و شناخت هر چه بيشتر ساختار زيبا و لطيف فرهنگي کشور ايران ميشود، حايز اهيمت است. آموزش زبان و ادبيات فارسي علاوه بر تمهيد و فراهمسازي زمينه براي شناخت پيشينهي هزار و چند صد سالهي ميراث معنوي همهي اقوام ايراني، موجب آشنايي با ارزشمندترين ذخاير و غنايم فرهنگي در حوزهظي تمدني ايران است.
بنا بر اعلام اين گزارش، مدرسهي اسلامي توزلا، در ميان مدارس اسلامي کشور بوسني با داشتن بيش از 500 دانشآموز در مقطع دبيرستان، از حيث محتوا و کيفيت آموزش و نيز امکانات متنوع و پيشرفتهي آموزشهاي آکادميک، رتبهي نخست را داراست و از اين جهت از مدرسهي اسلامي غازي خسرو بيگ سارايوو که از قديميترين و مشهورترين مدارس اسلامي بوسني است، پيشي گرفته است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]