واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: یک مسوول :افزایش مناطق نمونه گردشگری در هشت سال گذشته غیرکارشناسی بود گرگان - ایرنا - مدیر کل مناطق نمونه گردشگری و زیرساخت معاونت سرمایه گذاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور گفت: افزایش بی رویه و غیراصولی مناطق نمونه گردشگری در هشت سال گذشته نتیجه کار غیرکارشناسی، رقابت های محلی و منطقه ای و اصرار خاص برخی نمایندگان مجلس بوده است.
"جلال تاجیک" روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در گرگان افزود: در زمان حاضر و در حالیکه یک هزار و 168 منطقه نمونه گردشگری در کشور وجود دارد، ظرفیت راه اندازی این تعداد وجود ندارد زیرا یکی از شاخصه های منطقه نمونه گردشگری وجود حداقل 50 هکتار زمین است.
وی اظهار کرد: براساس سیاست ها و برنامه ریزی های صورت گرفته در راهبرد جدید سازمان میراث فرهنگی و گردشگری به هیچ عنوان مناطق نمونه گردشگری اضافه نخواهد شد.
وی با بیان اینکه 24 منطقه نمونه گردشگری در کشور در حال بهره برداری است، گفت: افزایش بی رویه و غیرکارشناسی مناطق نمونه گردشگری نتیجه کار تبلیغاتی و بی جهت بوده است.
تاجیک گفت: از کل مناطق گردشگری موجود 200 نقطه سرمایه گذار دارد و بقیه دارای مسائلی مانند محیط زیستی و امنیتی هستند و یا منابع طبیعی اجازه کار در آن ها را نمی دهد و یا برخی از این مناطق به علت دوری از مراکز جمعیتی و فراهم نبودن زیر ساخت ها توجیه اقتصادی ندارد.
مدیر کل مناطق نمونه گردشگری معاونت سرمایه گذاری سازمان میراث فرهنگی کشور افزود: به مناطق نمونه گردشگری کمک هایی از جمله کمک های زیرساختی، تسهیلات بانکی، معرفی به صندوق توسعه ملی، کمک های مالی و اعتباری از محل اعتبارات سازمان برنامه ریزی کشور می شود و در استان های برخوردار تسهیلات 16 درصدی و در استان های کمتر توسعه یافته تسهیلات 12 درصدی داده می شود.
وی با اشاره به برگزاری جشنواره فرهنگ اقوام در استان گلستان که هم اکنون در حال برگزاری است، تصریح کرد: همانند این جشنواره ها در تهران و استان های دیگر برگزار شده اما به گستردگی این جشنواره نبودند.
وی گفت: از لحاظ کیفی هر استان، منطقه و قومیت در ایران برای خودش یک کشور است و این قومیت ها با وحدت ایران را ساخته اند و این جشنواره ها برای همه و به خصوص نسل جوان امکانی را فراهم می کند که آداب و رسوم اجتماعی اقوام را ببیند.
تاجیک با اشاره به حضور 10 روستای هدف گردشگری استان گلستان در این جشنواره افزود: در بخش روستاهای هدف گردشگری دکور جالبی زده شده که در هیچ جا نمونه آن را ندیده ام و با همکاری میراث فرهنگی و آژانس های گردشگری می توان از این فرصت برای حضور تورهای داخلی و خارجی در روستاها استفاده کرد.
وی در خصوص منطقه روستایی زیارت در گرگان گفت: محور زیارت بدترین شرایط را در مناطق نمونه گردشگری کشور دارد و باید به هر نحوی جلوی این روند گرفته شود.
او توضیح بیشتری درباره شرایط روستای زیارت گرگان که گردشگران زیادی را به خود جلب می کند، نداد.
تاجیک اظهار کرد: در سال 90 و 91 میراث فرهنگی 300 پروژه را به سازمان مدیریت معرفی کرد که تا پایان برنامه پنجم به آنها کمک شود و در استان گلستان آبشار کبودوال و ساحل بندرگز از این پروژه ها بودند و تعدادی از اماکن نیز مستحق کمک هستند اما اسمی از آنها برده نشده و نمی توانیم سازمان مدیریت را قانع کنیم لذا منتظریم تا در برنامه ششم با نگاه عادلانه تری اعتبارات را توزیع کنیم.
7467/2729 **1917
19/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]