واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مدارس دولتی فروشی نیست تهران بزرگ-ایرنا- سایت همشهری آنلاین وابسته به روزنامه همشهری (شهرداری تهران) روز شنبه 19مهر ماه در مطلبی به بررسی وضعیت مدارس دولتی پرداخت و نوشت: واگذاری مدارس دولتی پیامدهایی مانند افت تحصیلی دانش آموزان و فروش نمره در میان مدت را به دنبال دارد.
به گزارش روز شنبه ایرنا این مطلب که در صفحه جامعه روزنامه همشهری به نگارش درآمده به شرح زیر است:
واگذاری مدارس دولتی عادی که اغلب دانش آموزان آنها فرزندان خانواده کم بضاعت جامعه هستند با هدف کاهش هزینه های دولت در بخش آموزش و پرورش در حالی از سوی وزیر آموزش و پرورش دنبال می شود که کارشناسان معتقدند چنین کاری پیامدهایی مانند افت تحصیلی دانش آموزان و فروش نمره در میان مدت را به دنبال دارد.
تعدادی از نمایندگان مجلس هم مخالف این کار هستند و می گویند چنین چیزی در قانون نیامده است. مردم نیز با نگرانی موضوع را پیگیری می کنند، برخی کارشناسان معتقدند این کار تنها به سود مؤسسان مدارس غیردولتی است. شهریور امسال زمزمه هایی مبنی بر واگذاری برخی مدارس دولتی عادی به بخش خصوصی شنیده شد که وزیر آموزش و پرورش یک روز مانده به آغاز سال تحصیلی 94-93 در واکنش به این موضوع اعلام کرد به هیچ وجه مدارس دولتی فعال به بخش خصوصی واگذار نمی شود و تنها مدارسی که مازاد و بدون دانش آموز باشند برای بهره وری بیشتر به بخش خصوصی واگذار می شوند.
او تأکید کرد درصورت تخلف با متخلفان برخورد قانونی می شود. کمتر از یک روز از اظهارات وزیر آموزش و پرورش، مدیرکل آموزش و پرورش پایتخت در حضور معاون اول رئیس جمهوری و وزیر به صراحت از واگذاری 25مدرسه با 14هزار دانش آموز به بخش خصوصی خبر داد و گفت این کار موجب کاهش 40درصدی هزینه ها شده است.
**ابراز نگرانی مردم
پس از انتشار خبر واگذاری مدارس دولتی عادی به بخش خصوصی برخی خانواده ها که مدرسه محل تحصیل فرزندان شان دچار چنین سرنوشتی شده بود در تماس با همشهری نسبت به این موضوع اعتراض کردند و خواستار دخالت دستگاه های نظارتی در این باره شدند.
پدر یک دانش آموز از دبستان شهید هدایتکار مشکین دشت کرج در این باره به همشهری گفت: مدرسه فرزندم به علت کمبود معلم به بخش خصوصی واگذار شده، مسئولان جدید مدرسه هم از معلمانی استفاده می کنند که نه تجربه لازم را دارند و نه اصلا دوره های مربوطه را طی کرده اند. من و بسیاری از خانواده ها که از موضوع مطلع شده ایم به شدت نگران وضعیت تحصیلی فرزندان مان هستیم. اگر آموزش و پرورش فقط به فکر کاهش هزینه هاست، بهتر است کلا مدارس را تعطیل کند چون در این صورت اصلا دیگر هزینه ای نخواهد شد.در یک نمونه دیگر دبستان امام علی(ع) در سرآسیاب ملارد کرج که در 2شیفت صبح و عصر(دخترانه و پسرانه) با حدود بیش از 500دانش آموز دایر است به علت کمبود معلم به بخش خصوصی واگذار شده و والدین دانش آموزان مدرسه خواستار رسیدگی به این مشکل هستند.
**تغییر دیدگاه
وزیر آموزش و پرورش که 31شهریور به صراحت مخالفت خود را با واگذاری مدارس دولتی دارای دانش آموز به بخش خصوصی بیان کرد 2روز پیش در تغییر موضعی آشکار، واگذاری مدارس به بخش خصوصی را انقلاب خواند و اظهار کرد: ماده13 قانون مدیریت خدمات کشوری اجازه واگذاری مدارس دولتی به بخش خصوصی را داده است. اگر این کار به نتیجه برسد انقلابی در آموزش و پرورش ایجاد می شود.
علی اصغر فانی در واکنش به اعتراض برخی از نمایندگان مجلس و انتقاد کارشناسان مواجه شده گفت: طبق اصل 30 قانون اساسی تحصیلات تا پایان دوره متوسطه رایگان است، اما در قانون اساسی ذکر نشده که آموزش و پرورش تا پایان دوره متوسطه باید مدرسه بسازد، معلم استخدام کند و تجهیزات لازم را تهیه کند تا دانش آموزان برای درس خواندن به مدارس بروند. به طور میانگین برای هر دانش آموز یک میلیون و 850هزار تومان هزینه می شود . با مدارس غیردولتی قرارداد بسته ایم تا دانش آموزان مدارس دولتی را با هزینه میانگین هر دانش آموز زیر 600هزار تومان به این مدارس بفرستیم و بر این موضوع نظارت لازم را نیز انجام می دهیم.فانی با تأکید بر قانونی بودن این کار اعلام کرد به عنوان نخستین وزیری که اجرای چنین طرحی را پذیرفته یقین دارم که کار درستی انجام می شود.
**کاهش کیفیت
اما سیدحسین نقوی ، رئیس فراکسیون فرهنگیان مجلس در واکنس به این موضوع گفت: واگذاری مدارس دولتی به بخش خصوصی آسیب هایی مانند کاهش کیفیت آموزش و استفاده از معلمان کم تجربه را به دنبال دارد. نظام تعلیم و تربیت یک بنگاه اقتصادی و تجاری نیست بنابراین اجازه نداریم که به آموزش و پرورش نگاه اقتصادی داشته باشیم. اگر مدرسه دولتی را به بخش خصوصی واگذار کنیم و به ازای هر دانش آموز مبلغی حدود 500 تا 600 هزار تومان پرداخت کنیم، مؤسس تلاش می کند در هزینه ها صرفه جویی کند تا این فعالیت برایش به صرفه باشد. محصول این نوع آموزش روی دانش آموزان اثر می گذارد و چه کسی پاسخگوی این خسارت ها خواهد بود؟
از سویی نایب رئیس کمیسیون آموزش مجلس این کار را برخلاف قانون ارزیابی کرد و گفت: قانون بودجه به آموزش و پرورش اجازه داده است تا مدارسی را که مورد نیاز نبوده به فروش برساند اما اینکه مدارس را با دانش آموزان به مؤسسان بخش خصوصی واگذار کنیم خلاف قانون بودجه است. جبار کوچکی نژاد با بیان اینکه گزارش هایی در این باره به مجلس رسیده، افزود: افزون بر این، نگرانی هایی درخصوص فعال شدن بخش خصوصی در آموزش و پرورش مطرح شده بنابراین مقرر شد تا کمیته آموزش و پرورش مجلس گزارشی را در این رابطه تهیه کند و طی 2هفته آینده مسئولان آموزش و پرورش به کمیسیون آموزش فراخوانده شوند تا در این باره توضیح بدهند. دانش آموزی که در مدرسه دولتی ثبت نام کرده باید توسط دولت تحت پوشش قرار بگیرد و نمی توان آنها را به بخش خصوصی واگذار کرد.
حالا باید منتظر ماند و دید سرانجام این طرح چه خواهد شد؟ آیا آموزش و پرورش موفق به جلب نظر نمایندگان مجلس خواهد شد و این طرح را اجرایی خواهد کرد یا اینکه این طرح نیز مانند بسیاری نمونه های دیگر تنها برای مدتی مورد توجه قرار گرفته و بعد برای همیشه فراموش خواهد شد؟!
تهرام/1393/1565
19/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]