محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830211711
نگرانيهايي كه در واگذاري مدارس دولتي به چشم وزير نميآيد
واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: نگرانيهايي كه در واگذاري مدارس دولتي به چشم وزير نميآيد
اين روزها نگرانيها در برابر سياستهاي آموزش و پرورش در حوزه ورود بخش خصوصي به دستگاه تعليم و تربيت روند فزايندهاي را طي ميكند به طوري كه حتي اصرار و عجله در اين امر در روزهاي گذشته حساسيتهاي بيشتري را نيز به اين پروژه جلب كرده است. با اين حال آموزش و پرورش با ناديده گرفتن آنها سعي در توجيه برنامههاي خود تحت عنوان واگذاري مدارس دولتي به مؤسسان مدارس غيردولتي دارد.
اين روزها نگرانيها در برابر سياستهاي آموزش و پرورش در حوزه ورود بخش خصوصي به دستگاه تعليم و تربيت روند فزايندهاي را طي ميكند به طوري كه حتي اصرار و عجله در اين امر در روزهاي گذشته حساسيتهاي بيشتري را نيز به اين پروژه جلب كرده است. با اين حال آموزش و پرورش با ناديده گرفتن آنها سعي در توجيه برنامههاي خود تحت عنوان واگذاري مدارس دولتي به مؤسسان مدارس غيردولتي دارد.
علي اصغر فاني، وزير آموزش و پرورش هفته كاري گذشته خود را با واكنش به انتقادات در مورد واگذاري مدارس دولتي به مؤسسان مدارس غيردولتي به پايان برد. البته توضيحات وي از سوي برخي فعالان آموزش و پرورش توجيه قلمداد شد. فاني در اظهاراتش عنوان كرد: طبق اصل 30 قانون اساسي تحصيلات تا پايان دوره متوسطه رايگان است، اما در قانون اساسي ذكر نشده كه آموزش و پرورش تا پايان دوره متوسطه بايد مدرسه بسازد، معلم استخدام و تجهيزات لازم را تهيه كند تا دانشآموزان براي درس خواندن به مدارس بروند. در قانون اساسي ذكر شده دولت موظف است تا پايان دوره متوسطه زمينه تحصيل رايگان دانشآموزان كشور را تأمين كند كه ما هماكنون در حال انجام اين كار هستيم. در مقابل اين اظهارات وزير آموزش و پرورش اين پرسش قرار ميگيرد كه چطور در مدرسهاي كه با بودجه دولتي ساخته نشده و الف تا ياي آنها از جمله ساخت و تجهيز و استخدام كادر آموزشي وابسته به بخش خصوصي است براي فرزندان مردم رايگان تمام ميشود؟
آيا سرمايهگذار بخش خصوصي براي رضاي خدا اين اقدامات را انجام ميدهد و قيد منافع مالي خود را ميزند؟ آيا به ازاي سرمايهاي كه در بخش آموزش و پرورش ميگذارد از فرآيند تعليم و تربيت و ايفاي نقش مؤثر در اين حوزه نيز سهم ميخواهد؟
آيا دانشآموزان كشور به دو دسته تقسيم ميشوند كه گروهي از آنها توانايي پرداخت شهريه در ازاي دريافت خدمات بخش خصوصي را دارند و گروه دوم صدقه بگير اين بخش ميشوند و به خاطر فرصتي كه براي تحصيل مييابند تا ابد منت دار بخش خصوصياند؟
آموزش و پرورش دانشآموزان را به مدارس غيرانتفاعي ميفرستد!
وزير آموزش و پرورش در تشريح جزئيات سياستهاي وزرات متبوعش در اين حوزه افزود: امسال اعلام كردهايم در مدارسي كه تراكم دانشآموزان در كلاس درس بالاست به عنوان مثال 40 دانشآموز در يك كلاس حضور دارند 10 نفر از اين دانشآموزان را به مدرسه غيردولتي نزديك مدرسه ميفرستيم كه هزينه را نيز دولت ميدهد بر اين اساس كلاس 40 نفره مدرسه دولتي 30 نفره ميشود و مدرسه غيردولتي كه 15 دانشآموز در كلاس درس داشت، تعداد دانشآموزانش افزايش مييابد يعني كلاسهاي درس مدرسه دولتي و غيردولتي در وضعيت تعادل قرار ميگيرند و دانشآموزي كه از مدرسه دولتي به غيردولتي ميرود نيز پولي پرداخت نميكند.
تا اينجا معلوم نيست سقف پرداخت هزينه تحصيل دانشآموزان مدارس دولتي كه به مدارس غيردولتي منتقل ميشوند از سوي آموزش و پرورش چه ميزان است؟ به همين دليل است كه فاني بلافاصله اين دست و دلبازي را با وجود كسري بودجه 5 هزار ميلياردي سال جاري آموزش و پرورش اينطور توجيه كرد: در سيستمي كه ساختمان، معلم و تجهيزات را آموزش و پرورش آماده ميكند تا دانشآموز به كلاس درس برود، به طور ميانگين براي هر دانشآموز يك ميليون و 850 هزار تومان هزينه ميكنيم. ما حدود 20 هزار و 400 ميليارد تومان بودجه داريم كه اگر آن را به تعداد 5/11 ميليون دانشآموزان تقسيم كنيم به ازاي هر دانشآموز معادل يك ميليون و 850 هزار تومان هزينه ميشود. وي گفت: با مدارس غيردولتي قرارداد بستهايم تا دانشآموزان مدارس دولتي را تحت پوشش قرار دهند و به طور ميانگين براي هر دانشآموز زير 600 هزار تومان هزينه ميشود يعني با هزينه يك ميليون و 850 هزار تومان كه در مدرسه دولتي براي هر دانشآموز انجام ميدهيم ميتوانيم سه دانشآموز را به مدرسه غيردولتي بفرستيم، بر اين موضوع نظارت لازم را نيز انجام ميدهيم و هر وقت مشاهده كنيم مدرسه غيردولتي خوب كار نميكند، دانشآموزان را حتي اواسط سال تحصيلي بيرون آورده و به مدرسه ديگر ميفرستيم.
ابهام موجود در اين بخش سخنان فاني اين است كه اولاً استاندارد خوبي عملكرد مدارس مد نظر وزير چيست؟ از سوي ديگر تبعات جابهجايي دانشآموزان حتي در اواسط سال تحصيلي چه خواهد بود؟
از طرفي مدارس غيرانتفاعي كه استانداردهاي لازم را دارند و براي انتخابهاي استاني مورد تأكيد وزير هستند آيا در محدوده سكونت دانشآموز قرار دارند و منطبق بر آئين نامه و بخشنامههاي لايتغير آموزش و پرورش در اين رابطه كه هر سال در آستانه ثبتنام خانوادهها را سرگردان ادارات آموزش و پرورش ميكنند، هستند؟
نيروي انساني هم يك پاي ماجراست
البته واكنش فاني در نوع خود، واكنش سيدحسين نقوي حسيني رئيس فراكسيون فرهنگيان مجلس را نيز در پي داشت. وي در گفت و گو با رسانهها اعلام كرد: در مدارس دولتي دبير باتجربه با ساعتي N تومان فعاليت ميكند و حقوق خود را از آموزش و پرورش دريافت ميكند اما اگر مدرسه دولتي را به مؤسس بخش خصوصي واگذار كنيم و به ازاي هر دانشآموز مبلغي حدود 500 تا 600 هزار تومان پرداخت كنيم، مؤسس تلاش ميكند در هزينهها صرفهجويي كند تا اين فعاليت برايش به صرفه باشد.
نقوي حسيني گفت: مؤسسان بخش خصوصي فارغالتحصيلان دانشگاهي را كه تجربه معلمي ندارند با حقوق كمتري جذب كرده و به عنوان معلم سر كلاس درس ميفرستند كه اين موضوع ميتواند به مسئله كيفيت آموزش لطمه بزند. وي تصريح كرد: زماني كه يك مدرسه دولتي به بخش خصوصي واگذار ميشود، مؤسس تلاش ميكند تا حداقل هزينهها را صرف كند بنابراين به مسئله كيفيت توجهي نميشود. محصول اين نوع آموزش روي دانشآموزان اثر ميگذارد و چه كسي پاسخگوي اين خسارتها خواهد بود؟
اداره مدرسه دولتي با امكانات محدود و ارائه خدمات در سطح مدارس غير دولتي آن هم رايگان و با حداقل هزينهها كه آن هم از سوي آموزش و پرورش پرداخت ميشود، منطق را سر در گم ميكند. بنابراين سؤال مطرح ديگر در اينجا اين است كه آيا هزينه تحصيل دانشآموزان مدارس دولتي در مدارس غيردولتي روي شهريه ساير دانشآموزان اين مدارس سرشكن نميشود؟ در اين صورت آيا عزت نفس، كرامت و جايگاه دانشآموزان انتقالي در گروه همسالان متأثر نميشود؟
تمام مسائلي كه در رابطه با واگذاري مدارس دولتي به مؤسسان مدارس غيردولتي و انتقال دانشآموزان مدارس دولتي به مدارس غيردولتي مطرح شد يك طرف، مسئله تازهاي كه با ادامه اين واگذاريها در حوزه نيروي انساني مطرح ميشود طرف ديگر نگرانيهاي مطرح شده در اين رابطه است. اين مسئله را قاسم جعفري، سخنگوي كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس براي رسانهها اينطور تشريح كرد: واگذاري مدارس دولتي به غيردولتيها و استخدام نيروهاي آزاد كه بعدها در قالب نيروهاي شركتي براي وزارت آموزش و پرورش مشكلساز ميشوند يكي از دغدغههاي اصلي نمايندگان بود زيرا در اين شرايط فاجعه جديدي تحت عنوان نيروهاي شركتي شكل ميگيرد لذا وزارت آموزش و پرورش بايد نسبت به آن توجه جدي داشته باشد.
انقلاب فاني
اما وزير آموزش و پرورش همچنان اصرار دارد اگر اين كاري را كه امسال شروع كرديم به نتيجه برسد يك انقلاب در آموزش و پرورش ايجاد ميشود، برخي از افراد در اين رابطه عنوان ميكنند «پس نظارت چه ميشود؟» در پاسخ بايد گفت كه اين تعداد مدرسه غيرانتفاعي كه تاكنون فعاليت ميكردند چگونه نظارت ميشوند؟ اينگونه نيست كه با واگذاري مدارس دولتي به بخش خصوصي نظارتمان را از دست بدهيم.
اين در حالي است كه صاحبنظران بر اين باورند بايد بررسي شود هزينه انقلابي كه فاني از آن ياد ميكند براي آموزش و پرورش به اندازهاي نباشد كه از آن يك انقلاب فاني بسازد.
البته بماند كه چند وزير آخر آموزش و پرورش به دنبال انقلاب در نظام آموزشي بودند و تحولات بنيادين را در رأس برنامههاي آموزشي و پرورشي خود عنوان كردند با اين حال بنابر اعتقاد كارشناسان همچنان روند تربيت دانشآموز در هر دو ساحت «آموزش» و «پرورش» در شأن جمهوري اسلامي نيست و اين كاستيها و چالشها را بازار كار با نديدن خروجيهاي ماهر و كارآمد و خانوادهها و جامعه با نديدن شاخصه تربيتي قابل مشاهدهاي از خروجيهاي آموزش و پرورش به خوبي لمس ميكنند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۹ مهر ۱۳۹۳ - ۰۱:۲۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]
صفحات پیشنهادی
جعفری در گفتگو با فارس مطرح کرد ابراز نگرانی کمیسیون آموزش از واگذاری مدارس دولتی به غیردولتیها و استخدام نیر
جعفری در گفتگو با فارس مطرح کردابراز نگرانی کمیسیون آموزش از واگذاری مدارس دولتی به غیردولتیها و استخدام نیروهای آزادسخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات گفت اعضای کمیسیون نسبت به واگذاری مدارس دولتی به غیردولتیها و استخدام نیروهای آزاد که بعدها در قالب نیروهای شرکتی برای وزارت آموزرئیس دانشگاه آزاد واحد بابل خبر داد واگذاری یکی از مدارس دولتی بابل به مرکز سما
رئیس دانشگاه آزاد واحد بابل خبر دادواگذاری یکی از مدارس دولتی بابل به مرکز سمارئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل گفت در راستای ارائه خدمات بهینه از نظر کیفیت کمیت فضای مناسب آموزشی و عملکرد فرهنگی و آموزشی یکی از مدارس دولتی بابل به مرکز سما بابل واگذار شد حجتالاسلام حسن قلیمعاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش در گفتوگو با فارس خبر داد کمبود ۸ هزار مربی امور تربیتی در مدارس کشو
معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش در گفتوگو با فارس خبر دادکمبود ۸ هزار مربی امور تربیتی در مدارس کشورمعاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش با اشاره به موضوع کمبود معاونان و مربیان پرورشی در مدارس کشور گفت به طور طبیعی ۸ هزار مربی امور تربیتی در مدارس کمبود داریم حمجامعه پرستاری چشم به راه عمل وزیر بهداشت به وعدههایش است
عضو شورای عالی نظام پرستاری جامعه پرستاری چشم به راه عمل وزیر بهداشت به وعدههایش است عضو شورای عالی نظام پرستاری گفت پرستاران منتظر عمل وزیر بهداشت به وعدههایش هستند قرار بود بستهای در حوزه پرستاری تعریف شود و تعدیل حقوق آنها و اجرای آزمایشی قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاریخبر خوش وزیر بهداشت؛ کاهش مجدد هزینه بستری در بیمارستانهای دولتی
سهشنبه ۸ مهر ۱۳۹۳ - ۱۱ ۴۹ وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی از کاهش مجدد هزینه بستری در بیمارستانهای دولتی در قالب اجرای طرح تحول نظام سلامت خبر داد به گزارش خبرنگار سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا دکتر سید حسن هاشمی در حاشیه اجلاس روسای دانشگاههای علوم پزشکی22 میلیارد ریال در قزوین برای حمایت از مدارس غیردولتی اختصاص یافت
استانها مرکز قزوین قاسمی 22 میلیارد ریال در قزوین برای حمایت از مدارس غیردولتی اختصاص یافت قزوین- خبرگزاری مهر مدیرکل آموزش و پرورش استان قزوین از اختصاص 22 میلیارد ریال برای حمایت از مدارس غیردولتی استان خبر داد به گزارش خبرنگار مهر سالار قاسمی چهارشنبه شب در جمع خبرنگامنع قانونی برای واگذاری سهام به شبه دولتیها نداریم
اقتصادی بانک - بیمه بورس طیب نیا اعلام کرد منع قانونی برای واگذاری سهام به شبه دولتیها نداریم وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه براساس قانون منعی برای حضور شبه دولتیها در واگذاریها وجود ندارد و باید برای حضور بخش خصوصی واقعی در واگذاریها مشوقهایی در نظر گرفته شودچشم میرحسین را وزیر بهداشت عمل کرد |اخبار ایران و جهان
چشم میرحسین را وزیر بهداشت عمل کرد چشمهای میرحسین موسوی را خود وزیر بهداشت دکتر قاضیزاده هاشمی در بیمارستان خصوصی خودش نور عمل کرده است کد خبر ۴۳۷۰۴۶ تاریخ انتشار ۰۳ مهر ۱۳۹۳ - ۰۶ ۳۷ - 25 September 2014 چشمهای میرحسین موسوی را خود وزیر بهداشت دکتر قاضیزاده هاشمی در بمعاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش از مدارس شهر ارومیه بازدید کرد
همزمان با آغاز سال تحصیلی جدید معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش از مدارس شهر ارومیه بازدید کرد خبرگزاری پانا معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش با حضور در مدارس شهر ارومیه با دانش آموزان و مربیان آنها دیدار و گفتگو کرد ۱۳۹۳ سه شنبه ۱ مهر ساعت 16 20 به گزارش خبرنگار آموموافقت وزیر با واگذاری زمینهای مسکن مهر
موافقت وزیر با واگذاری زمینهای مسکن مهر   وزیر راه و شهرسازی در حالی با تعیین قیمت اراضی مسکن مهر ۹۹ ساله توسط کارشناس رسمی دادگستری با لحاظ کردن زمان واگذاری واحدها موافقت کرد که این اقدام خلاف قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن و آئین نامه اجرایی آن است به نقل ازامکان استیضاح وزیر ورزش در صورت تعلل در واگذاری استقلال و پرسپولیس
جمعه ۴ مهر ۱۳۹۳ - ۰۸ ۰۹ سخنگوی فراکسیون ورزش مجلس با بیان اینکه وزارت ورزش را مصمم به واگذاری استقلال و پرسپولیس نمیداند گفت که اقدامات منفعلانه وزارت ورزش در این زمینه ممکن است منجر به سوال یا استیضاح وزیر ورزش شود سیدهادی حسینی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویمشاور کمیته آموزش و پرورش مجلس در گفتوگو با فارس اعلام کرد اشکالات عدیده در یک شیوهنامه آموزش و پرورش/تحویل
مشاور کمیته آموزش و پرورش مجلس در گفتوگو با فارس اعلام کرداشکالات عدیده در یک شیوهنامه آموزش و پرورش تحویل مدرسه با دانشآموز به صاحبان مدارس غیردولتیمشاور کمیته آموزش و پرورش کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت تعداد قابل توجهی از مدارس دولتی با دانشآموز ثبتنام شده به صاحبانوزیر آموزش و پرورش در افتتاحیه هفته ملی کودک اعلام کرد آغاز آموزش حقوق دانشآموزی و کودکان در مدارس
وزیر آموزش و پرورش در افتتاحیه هفته ملی کودک اعلام کردآغاز آموزش حقوق دانشآموزی و کودکان در مدارسوزیر آموزش و پرورش با تأکید بر ارتباط بیشتر بین اولیا و معلمان در سال جاری گفت با تأکید رئیسجمهور آموزش حقوق دانشآموزی و حقوق کودکان در مدارس آغاز شده است به گزارش خبرنگار آموزشمنع قانوني براي واگذاري سهام به شبه دولتيها نداريم
منع قانوني براي واگذاري سهام به شبه دولتيها نداريم وزير امور اقتصادي و دارايي با بيان اينكه بر اساس قانون منعي براي حضور شبهدولتيها در واگذاريها وجود ندارد و بايد براي حضور بخش خصوصي واقعي در واگذاريها مشوقهايي در نظر گرفته شود گفت شرايط بازار سرمايه در ماههاي گذشته بهرئیس اداره آموزش و پرورش تسوج خبر داد بافت اکثر مدارس تسوج فرسوده است /تاسیس مدرسه نمونه دولتی در تسوج
رئیس اداره آموزش و پرورش تسوج خبر دادبافت اکثر مدارس تسوج فرسوده است تاسیس مدرسه نمونه دولتی در تسوجرئیس اداره آموزش و پرورش تسوج به وضعیت نامناسب برخی از مدارس این شهر اشاره کرد و گفت متاسفانه بافت اکثر مدارس تسوج فرسوده بوده و نیاز به بازسازی و ترمیم دارند به گزارش خبرگزاریفهرستی که از زیر دست مدیر نشر چشمه گذشت و وزیر ارشاد آنرا ندید
حکایت لیست عجیب کتابهای منتخب برای فرانکفورت فهرستی که از زیر دست مدیر نشر چشمه گذشت و وزیر ارشاد آنرا ندید خبرگزاری رسا ـ فهرست کتب منتخب برای عرضه در نمایشگاه فرانکفورت درحالی اعلام شده که یک عضو کمیته انتخاب معتقد است تنها دارا بودن مجوز ارشاد برای گزینش آثار کافی اسمعاون درمان وزیر بهداشت در گفت و گو با فارس: هیچ بیماری برای خرید تجهیزات پزشکی از بیمارستان دولتی بیرون نمیر
معاون درمان وزیر بهداشت در گفت و گو با فارس هیچ بیماری برای خرید تجهیزات پزشکی از بیمارستان دولتی بیرون نمیرودمعاون درمان وزیر بهداشت گفت یکی از ارکان طرح تحول سلامت این است که هیچ بیماری برای خرید دارو و لوازم پزشکی از بیمارستان دولتی بیرون نرود و اکنون در ۱۰۰درصد مراکز دولتی-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها