تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 13 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):به احترام پدر و معلمت از جای برخیز هرچند فرمان روا باشی.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803973189




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

استاد دانشگاه هند:حفظ میراث فرهنگی ناملموس اصل توسعه پایدار است


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: استاد دانشگاه هند:حفظ میراث فرهنگی ناملموس اصل توسعه پایدار است اصفهان -ایرنا - استاد میراث فرهنگی در دانشگاههای دهلی و مدیر اجرایی بنیاد بین المللی موزه های فراگیر، گفت: حفظ میراث فرهنگی ناملموس و ارزشهای معنوی جوامع یکی از اصول توسعه پایدار است که این رویکرد ارزشمند ، رضایتمندی ، خرسندی و نشاط مردم را در پی خواهد داشت.


به گزارش ایرنا، " عماراسوار گالا " سخنران نشست تخصصی مجمع عمومی اجلاس بین المللی میراث فرهنگ ناملموس در اصفهان افزود: توسعه بی رویه و بدون مطالعه جوامع شهری، نادیده گرفتن ارزشها و میراث فرهنگی ناملموس بسیاری از جوامع بشری و کشورهای مختلف را دچار چالش کرده است.
وی با اشاره به ضرورت سرمایه گذاری در تقویت میراث ناملموس، افزود: میراث ناملموس خلاقیت ایجاد می کند و حتی در پایین ترین طبقات جامعه منجر می شود تا افراد از ارزشهای فرهنگی آن جامعه حفاظت و حراست کند.
عمارگالا عنوان کرد: توسعه شهری بدون در نظر گرفتن جلوه ها و ارزش های میراث فرهنگی چالشهای جدی در جامعه انسانی ایجاد می کند و در مواردی نیز موجب مهاجرت یکپارچه روستائیان به شهرها شده که دراین پدیده، فرهنگ بومی و ارزش های معنوی مهاجرین از بین می رود .
این کارشناس میراث ناملموس با اشاره به فعالیتهای کشور دانمارک، اندونزی درخصوص پیداکردن راهکارهایی برای حفظ این میراث، افزود: در برخی فرهنگها موضوعهای عرفانی و معنوی بسیاری وجود دارد که باید درک و حفاظت شود.
مدیر اجرایی انیستیتوی بین المللی موزه های فراگیر به ضرورت بهره گیری از نظرات کارشناسان در این زمینه اشاره کرد و گفت: باید در خصوص چگونگی حفظ میراث فرهنگی ناملموس در کشورهای مختلف، کارگاههای آموزشی برگزار شود.
استاد دانشگاههای هندوستان ، به نقش آموزشی مدارس در انتقال این ارزش ها از نسلی به نسل دیگر اشاره کرد و افزود: بخشی از فرهنگ های ناملموس در قالب کتاب های درسی می تواند به دانش آموزان منتقل شود.
وی تاکید کرد: باید با بررسی رویکرد های مشارکت اجتماعی و محلی راههایی برای توسعه پایدار با حفظ میراث فرهنگ ناملموس یافت.
او در بخش دیگری از سخنانش با بیان مشاهدات خود و توصیف زیبائیها و برخوداریهای شهر اصفهان از جلوه های ارزشمند معماری و میراث فرهنگی ملموس و ناملموس گفت : این شهر بزرگ، قابلیت قرارگرفتن در زمره شهرهای خلاق جهان را دارد.
این کارشناس بین المللی درتشریح ویژگیهای اصفهان گفت: شهرخلاق سرآمد شهرهای جهان است و برخورداری از میراث های پایدار ملموس، غیر ملموس ، ارزشهای معنوی و تعامل منطقه ای از جمله ویژگی های شهرهای خلاق است که اصفهان تمامی این ویژگی ها را در خود جای داده است و می تواند رهیافتی اثرگذار برای معرفی ارزش های انسانی و میراث های معنوی به جهان باشد.
وی با اشاره به بازدید خود از بناهای مختلف تاریخی و طرح احیای میدان امام علی (ع) (عتیق) در مناطق مرکزی شهر اصفهان گفت: در معماری این طرح ،جلوه های میراث ناملموس و ملموس هویداست و این ویژگی نقش مهم در پایداری فرهنگ معنوی و ناملموس شهر تاریخی اصفهان دارد.
دکتر عمار گالاس اضافه کرد : فضای کالبدی در انتقال فرهنگ ناملموس سهم عمده ای دارد چنانکه میدان امام علی (ع) در انتقال تجربه حس ملکوتی و خلوت فرد نقش موثری دارد.
میدان امام علی ،طرحی است که با الگوگیری معماری میدان نقش جهان و میدان عتیق در منطقه مرکزی شهر اصفهان توسط شهرداری به اجرا شده و نمونه ای از هنرمعماری اسلامی است .
اجلاس و جشنواره بین المللی میراث فرهنگی ناملموس به همت شهرداری اصفهان با حضور شخصیتهای فرهنگی ایران و کشورهای مختلف جهان صبح پنجشنبه در اصفهان آغاز به کار کرد و به مدت سه روز ادامه خواهد داشت.
صلح و دوستی برای همه ملتهای جهان " پیام اصلی این نشست جهانی است و یکی از اهدف آن معرفی داشته ها، ذخائر و ارزشهای فرهنگی جمهوری اسلامی ایران به جهانیان است .
اجلاس و جشنواره بین المللی میراث فرهنگی ناملموس تلاش می کند از راه گفتگوی فرهنگی میان مناطق و فرهنگ های مختلف و متنوع، سبب ایجاد و پی ریزی صلح، مبتنی بر تفاهم و درک مشترک شود.
توسعه پایدار محلی، مواجهه با چالشهای ناشی از پدیده جهانی سازی و تلاش برای حفظ تنوع فرهنگی، افزایش ظرفیت یگانگی و وحدت، تدوین و اجرای سیاست های توسعه ای و فرهنگی متوازن و نیز سازگاری و صلح فرهنگی از جمله اهداف سازمان میراث فرهنگی ناملموس (ICCN )است.
این رویداد مهم فرهنگی که در بخشهای مختلف شامل اجلاس مجمع عمومی، اجلاس بانوان ، جشنواره ها و نمایشگاه های جنبی در هتل عباسی اصفهان در حال برگزاری است فرصتی مناسب برای آشنایی مردم جهان با داشته های غنی فرهنگی ناملموس ، ارزشهای انسانی، گنجینه های گرانسنگ فرهنگی و میراث گرانبهای هنر و معماری ایران زمین و استان اصفهان به عنوان پایتخت فرهنگ و تمدن ایران ارزیابی می شود .
به گفته کارشناسان میراث فرهنگی ، استان اصفهان با برخوداری از غنی ترین میراث فرهنگی ملموس و غیر ملموس از قابلیتهای عظیمی در اثر گذاریهای فرهنگی برخوردار است و اینگونه اجلاسها می تواند منبعی عظیم برای ترویج و تبیین ارزشهای انسانی و میراث فرهنگی ناملموس برای جهانیان باشد .
میراث فرهنگی ناملموس به جنبه های غیر فیزیکی شامل بخشی از فرهنگ ماست که به شکل شفاهی و سینه به سینه به ما به ارث رسیده است. این موارد شامل ارزش های اجتماعی، سنت ها، آداب و رسوم و روش ها، باورهای زیبایی شناسانه و معنوی، بیان هنری، زبان و دیگر جنبه های کارکردهای انسانی است. به طور کلی حفظ میراث معنوی دشوارتر از حفظ میراث فرهنگی مادی است .
اجلاس و جشنواره بین المللی میراث فرهنگی ناملموس در ۳۰ دی ماه سال ۸۴، ۲۰ ژانویه ۲۰۰۶ با حضور ۳۰ کشور جهان و تلاش یونسکو به تصویب رسید و در ۳۱ فروردین سال ۸۵، ۲۰ آوریل ۲۰۰۶ برای کشورهای عضو لازم الاجرا شد.
از سال ۲۰۰۸ به این سو کشورهای مختلف توانستند پرونده های خود را در بخش « فهرست میراث فرهنگی ناملموس به ثبت برسانند. تا کنون ۳۲۷ اثر از کشورهای عضو در این بخش ها به ثبت رسیده است.
پ/7134/ 7132 / 556 /1596


18/07/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن