واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۵ مهر ۱۳۹۳ (۱۴:۶ب.ظ)
در يازدهمين اجلاس جهاني STS؛ ستاري با وزير آموزش، فرهنگ، علم و فناوري ژاپن (mext) ديدار کرد در اين ديدار معاون علمي و فناوري رييس جمهوري اسلامي ايران در خصوص پيشرفت ها و دستاوردهاي محققان و دانشمندان ايراني در حوزه علم و فناوري و حمايت هاي دولت تدبير و اميد در موضوع شرکت هاي دانش بنيان و همچنين نوع نگرش به موضوع علم و فناوري در دولت يازدهم توضيحاتي ارائه داد.
به گزارش خبرگزاري موج، سورنا ستاري معاون علمي و فناوري رييس جمهوري اسلامي ايران که براي شرکت در يازدهمين مجمع جهاني علم و فناوري sts در کيوتو ژاپن به سر مي برد با آقاي هاکوبون شيمامورا وزير آموزش، ورزش، فرهنگ و علم و فناوري ژاپن (mext) ديدار و درباره علايق مشترک دو کشور در موضوع علم و فناوري گفت وگو کرد.
در اين ديدار که در کيوتو ژاپن صورت گرفت آقاي شيمامورا به تشريح برنامه هاي دولت ژاپن در موضوع علم، فناوري، آموزش و فرهنگ پرداخت و در اين ميان با اشاره به وضعيت و پتانسيل علم و فناوري در ايران و همچنين پيشرفت هاي علمي و فناوري کشورمان، براي همکاري هاي متقابل در اين حوزه ميان دو کشور ابراز علاقه مندي کرد.
وي همچنين در پاسخ به دعوت دکتر ستاري از وي براي حضور در ايران ضمن قبول اين دعوت، خرسندي خود را از حضور در کشورمان اعلام کرد.
در اين ديدار معاون علمي و فناوري رييس جمهوري اسلامي ايران در خصوص پيشرفت ها و دستاوردهاي محققان و دانشمندان ايراني در حوزه علم و فناوري و حمايت هاي دولت تدبير و اميد در موضوع شرکت هاي دانش بنيان و همچنين نوع نگرش به موضوع علم و فناوري در دولت يازدهم توضيحاتي ارائه داد.
ستاري همچنين به نگاه مثبت ارائه شده در نشست مشترک شينزو آبه نخست وزير ژاپن و دکتر روحاني رييس جمهوري اسلامي ايران در حاشيه مجمع ساليانه سازمان ملل اشاره و بر تقويت مناسبات و همکاري هاي مشترک تاکيد کرد.
در خلال ارائه گزارش توسط دکتر ستاري درباره موضوعات علم و فناوري و وضعيت تحصيل و تعداد دانشجويان در ايران، از نکاتي که در اين جلسه جلب توجه کرد و موجب شگفتي و تحسين شيمامورا شد، ميزان و تعداد بالاي دانشجويان شاغل به تحصيل در دانشگاه ها و مراکز آموزشي عالي و نيز ميزان قابل توجه دانشجويان دختر در مقاطع مختلف دانشگاهي بود.
در بخش ديگري از اين ديدار، آقاي شيمامورا به برنامه علمي و فناوري 2020 دولت ژاپن اشاره و تاکيد کرد از آنجايي که هدف گذاري دولت ژاپن براي سال 2020 دو برابر کردن تعداد دانشجويان ژاپني در خارج کشور و نيز دو برابر کردن تعداد دانشجويان خارجي در کشور ژاپن است، نسبت به جذب بيشتر دانشجويان ايراني براي تحصيل در ژاپن اعلام آمادگي کرد.
همچنين دکتر ستاري معاون علمي و فناوري رييس جمهوري با جمعي از وزراي علم و فناوري شرکت کننده در اجلاس STS و نيز تعدادي از مسوولان و افراد ذي نفوذ و برندگان جايزه نوبل حوزه علم و فناوري شرکت کننده در اين اجلاس ديدار و گفت و گو کرد.
وزراي علم و فناوري کشورهاي مالزي، آفريقاي جنوبي، کوبا، عمان، آرژانتين سنگاپور، هند و...، از جمله وزرايي بودند که با معاون علمي و فناوري رييس جمهوري ديدار کردند و در مورد وضعيت علم و فناوري در کشورهاي خود و نيز موضوعات منطقه اي و مشترک به گفت وگو و تبادل نظر پرداختند.
براساس اين گزارش، اين سفر به دعوت رسمي وزير سياست علم و فناوري کشور ژاپن از 13 تا 15 مهرماه سال جاري صورت مي گيرد. بحث و بررسي درباره مسائل کلان حوزه علم و فناوري از جمله اهداف برگزاري مجمع بين المللي علم و فناوري STS است.
علاوه بر وزراي علوم و فناوري کشورهاي جهان، روساي مجامع علمي، دانشگاه هاي معتبر و صاحبان برندهاي برتر دنيا نظير بنز، بي ام و، سوني، توشيبا، هوآوي و... در اين کنفرانس که از آن به عنوان داووس علم و فناوري ياد مي شود، شرکت مي کنند.
بر همين اساس، پس از مجمع STS، بنا به دعوت رسمي وزير اقتصاد، تجارت و صنعت ژاپن، فردا 16 مهرماه، دکتر ستاري در «اجلاس نوآوري براي زمين خنک» در شهر توکيو پايتخت ژاپن حضور مي يابد و در آن به سخنراني مي پردازد.
در اين سفر، دکتر ستاري را دکتر وحيد احمدي معاون وزير علوم، مهندس علي مرتضي بيرنگ معاون امور بين الملل و تبادل فناوري معاونت علمي، دکتر سپهر قاضي نوري معاون سياستگذاري و ارزيابي راهبردي معاونت علمي، پرويز کرمي مشاور معاون علمي و فناوري رييس جمهوري و دکتر رضا نظرآهاري سفير ايران در ژاپن همراهي مي کنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]