تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):همّت مؤمن در نماز و روزه و عبادت است و همّت منافق در خوردن و نوشيدن؛ مانند حيوانات...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843261242




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آیا اکثر آثار منتسب به سهراب سپهری جعلی است؟ |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: آیا اکثر آثار منتسب به سهراب سپهری جعلی است؟
یکی از چهره‌های فعال در این زمینه به «تابناک» اطلاع داد که گفته های پروانه سپهری صحت دارد اما در عین حال برخی از این اتودها اصالت دارند و تنها برای آنکه خریداران اطمینان حاصل کنند، در جریان طی چند دهه دست به دست شدن، توسط برخی مجموعه داران با امضای سهراب سپهری همراه شده باشد که اگر این ادعا حقیقت داشته باشد، در نوع خود ابتکار جالبی است!
کد خبر: ۴۴۰۱۹۵
تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۳ - ۱۲:۰۱ - 07 October 2014




در هشتادوششمین سالروز تولد سهراب سپهری به همان اندازه که درباره دفاتر شعر مجعول منتسب شده به او نگرانی وجود دارد، درباره کثرت قابل توجه تابلوهای جعلی منتسب به این هنرمند معاصر کشورمان گفتارهای فراوانی مطرح می‌شود و در عین حال همچنان ولع بازار هنر این تابلوهای جعلی را می‌بلعد.

به گزارش «تابناک»، از پانزدهم مهرماه 1307 که سهراب سپهری در کاشان دیده به جهان گذشت تا این زمان که هشتاد و شش سال از تولد و بیش از سی و چهار سال از وداعش با عالم خاکی می‌گذرد، شاعر آب و آیینه همواره تاثیرگذار بوده و چندین نسل به ستایش آثار این چهره برجسته فرهنگ معاصر ایران پرداخته‌اند که پیش از آنکه به قله تشاهر برسد، از انظار پنهان شد.

با گذر سال‌ها و دهه‌ها از رفتن سهراب و سپس دوستان و نزدیکانش به نزد او، آهسته آهسته خاطره‌ دیدارها، دستنوشته‌ها، اشعار انتشار نیافته و طرح‌های دیده نشده، یک به یک رونمایی شد و عجیب آنکه هر دهه‌ای که سپری می‌شود، حجم این برگ‌های رونشده از دوران حیات این شاعر و نقاش معاصر گسترده‌تر می‌شود و اهالی بازار مکاره‌ای که حول نام او شکل گرفته، پرحرارت‌تر از قبل بساط می‌گسترند.

کثرت آثار جعلی منتسب به سهراب سپهری آنچنان رو به فزونی نهاده که بسیاری از مجموعه داران حرفه‌ای با تردید جدی نسبت به هر نوشته یا طرحی که به او منتسب شود می‌نگرند اما بسیاری از نوسرمایه داران که با پول‌های بادآورده قصد خرید تابلوهای ارزشمند به قصد ژست فرهنگی و همچنین برخی سرمایه گذاران تازه وارد در مبادلات اینچنینی به قصد تجارت فرهنگی، به عنوان مشتریان اصلی این بازارها خودنمایی می‌کنند و در نهایت آنچه به دست می‌آورند، یک اثر جعلی است.

هنوز فراموش نشده که در نخستین اکسپوی هنری تهران، یک اثر به نام سهراب سپهری پس از برخی حواشی و اعتراض‌ها از دیوار پایین کشیده شد و البته به سادگی از کنار این اتفاق گذر شد تا همچنان شاهد تکرار این اتفاقات باشیم و دامنه‌اش نیز به واسطه عدم وجود متولی رسمی برای پیگیرد جاعلان آثار هنری و تاریخی گسترش یابد.

این سوداگری منجر به رسوایی در سطح بین‌المللی نیز شده و اردیبهشت ماه سال گذشته و اندکی پس از پایان حراج دو روزه بهاری کریستی دوبی، شایعاتی در خصوص جعلی بودن برخی از آثار ایرانی به فروش رفته در این حراج منتشر شد که با تردیدهایی همراه بود اما در نهایت مشخص شد که تابلوی «سهراب سپهری» و نقاشی‌-خط «فرامرز پیل‌آرام» در این نمایشگاه جعلی است و بستگان درجه یک این دو هنرمند، بر جعلی بودن این آثار تاکید کردند.

پروانه سپهری، خواهر این شاعر و نقاش کشورمان پیش از این گفته بود حدود ۴۶۳ تابلو، طرح و لوازم شخصی سهراب را به وزارت ارشاد اهدا کرده است و آنها نیز این آثار را در موزه هنرهای معاصر کرمان نگهداری می‌کنند. او با تاکید بر این موضوع که سهراب در بند مادیات نبود از یکی از گالری‌داران مشهور تهران (که چند سال پیش فوت کرد) یاد کرده بود که با رفتن به کاشان و حداقل هزینه آثار سهراب را می‌خرید و با بالاترین قیمت آنها را می‌فروخت.

خواهر سهراب سپهری با بیان این که سهراب حتی نقاشی‌های بزرگش را اغلب امضا نمی‌کرد، افزوده بود: «او در بند اسم و رسم نبود و نقاشی‌های بزرگ و مطرحش را به زور امضا می‌کرد چه برسد به طرح‌ها و اتودهای کوچک که متاسفانه می‌بینم که این روزها در بعضی گالری‌ها طرح‌هایی را با امضای سهراب عرضه می‌کنند.» و با این اوصاف مشخص نیست، چطور برخی طرح‌های ساده و اتودهای آثار سهراب با امضای پررنگ او فروخته می‌شود.

یکی از چهره‌های فعال در این زمینه به «تابناک» اطلاع داد که گفته های پروانه سپهری صحت دارد اما در عین حال برخی از این اتودها اصالت دارند و اگر با شیوه‌های معمول به بررسی تاریخ این آثار بپردازند، در می‌یابند که این آثار با تاریخچه ارائه شده درباره آنها نسبتی دارند و تنها برای آنکه خریداران اطمینان حاصل کنند، در جریان طی چند دهه دست به دست شدن، توسط برخی مجموعه داران با امضای سهراب سپهری همراه شده باشد که اگر این ادعا حقیقت داشته باشد، در نوع خود ابتکار جالبی است!

این موضوع در خصوص اشعار سهراب سپهری نیز به صورت ویژه‌ای مطرح است و مجموعه‌های متعددی از اشعارش در این چند دهه منتشر شده که فاقد اصالت بوده و در بعضی اوقات حتی نثر این نوشتارها نیز شباهت عمیقی به اشعار سهراب سپهری ندارد و البته این موضوع در خصوص برخی دیگر از چهره‌های معاصر نیز مطرح است.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن