واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:
چگونه با تلاش کمتر، آدم موفقتری شویم؟!
وقتی کسی به من میگوید «برای رسیدن به موفقیت باید سخت تلاش کنی»، فقط افسوس میخورم و متاسف میشوم! با خود فکر میکنم آیا واقعا این طور است؟ اکثر افراد موفقی که میشناسم کارهایی متفاوت از دیگران انجام میدهند، و البته نه به این معنا که ساعات زیادی از وقت خود را در اداره مشغول به کار باشند.
جام جم سرا: این افراد کارا، میدانند که استعداد طبیعی آنها کجاست و تا جایی که ممکن است آن را در کار روزمرهشان مورد استفاده قرار میدهند. آنها سختتر و بیشتر کار نمیکنند، بلکه هوشمندانهتر رفتار میکنند.
وقتی بر استعداهای طبیعی خود تکیه میکنید، کار شما سادهتر و روانتر پیش خواهد رفت. عملکرد و بازدهی به نحو قابل توجهی افزایش پیدا کرده و فرصتهای بیشتری جذب خواهید کرد. کارآفرینان (به طور خاص)، میتوانند موفقیت شرکتهایشان را با تاکید بر استعدادها و استفاده از آن در جهت به جریان انداختن شرکت، به حداکثر میزان برسانند.
این چالش یا فرصت، کشف استعدادها و به کار گیری اصولی آنها در جهت کار است. این امر از آنچه به نظر میرسد است دشوارتر است و دلیلش آن است که بسیاری از ما هنوز استعدادهایمان را نشناختهایم: برخی مهارتها به نظرمان کاملا پیش پا افتاده میآید و فکر میکنیم اگر انجام کاری برای ما آسان است، پس برای همه همینطور است.
چگونه استعدادهای خود را کشف کنیم؟ اگر استعداد، مهارتها، دانش و تجربیات خود را با هم ادغام کنید، اثر بخشی چندین برابر میشود. این ترکیب میتواند به اندازه تفاوت میان عملکرد یک فرد «متوسط» و یک فرد «بسیار موفق» باشد، بدون آنکه در میزان تلاش آنها حتی ذرهای اختلاف باشد!
ابتدا، تواناییهای ذاتی خاص خود را شناسایی کنید. برای آنکه بفهمید چه چیزی شما را از بقیه متمایز میکند، چشم اندازی از دیگران بگیرید. از خانواده، دوستان، همکاران و مدیران سابق خود بخواهید که دو یا سه مورد از کارهایی که بهتر از دیگران انجام میدهید را ذکر کنند. و یا آنچه به نظر میرسد راحتتر از دیگران انجام میدهید را با شما در میان بگذارند. از آنها بخواهید برایتان مثال بیاورند. حداقل از ۱۰ نفر در این رابطه نظر بخواهید. چه پاسخهای مشترکی میشنوید؟ وقتی از این استعدادها استفاده میکنید چه تاثیری میگیرید؟
برخی از استعدادها را نمیتوان با پرسیدن از خانواده و دوستان دریافت. در این موارد یک مربی تخصصی بهتر میتواند در کشف استعدادهایتان به شما کمک کند و از آنچه بسادگی قابل دیدن نیست رونمایی کند. وقتی به ما میگویند که چه استعدادهایی داریم، اغلب پیش خود میگوییم: «درسته، من اینجوریام»، اما پیشتر نمیرویم! زمانی را در نظر بگیرید که به هر یک از استعدادهایی که در خود میشناسید، فکر کنید (از زندگی شخصی گرفته تا زندگی حرفهایتان) و به این فکر کنید که این استعداد چگونه شما را متمایز میکند. این به شما کمک میکند تا طوفانی در افکارتان بوجود آید و راههایی خلاق برای بکار گرفتن استعدادهایتان پیدا کنید.
تغییرات را به آغوش بکشید: در مسیری گام بر دارید که استعدادهایتان به کار میآید. اکنون زمان آن رسیده که از خود بپرسید: «آیا من در حرفهام به طور منظم از استعداد خود استفاده میکنم؟» به این فکر کنید که چگونه میتوانید این استعداد را نمایانتر کنید. شاید متوجه شوید که تنها، بخشی از استعدادتان برای موفقیت در کارتان کافی است.
شاید پی بردن به این موهبت موجب شود که تیمی از افراد مناسب و کارا تشکیل دهید. شاید پیش از این نمیدانستید که این برتری را در میان همکارانتان دارید چرا که این توانایی را پیش پا افتاده میدیدید.
با این درک جدید ممکن است در جستجوی فرصتهای بیشتری برای حرفهای متناسب با تواناییهای خود باشید و یا شانس شرکت در مصاحبههای احتمالی آینده را پیدا کنید. با نهایت استفاده از استعداد ذاتی میتوانید.
اگر این استعداد تازه کشف شده، برای شغل فعلیتان کارایی نداشته باشد، چطور؟ جلسهای با رییستان تشکیل دهید و در مورد کشف جدید خود با او صحبت کنید. خود را آماده کنید که در این رابطه ایدههایی را با او در میان بگذارید. از او بپرسید که چگونه میتوانید بر استعدادهایتان تکیه بیشتری داشته باشید و بخواهید در صورت امکان فرصتهایی در این رابطه در اختیارتان بگذارد. هنگام کشف استعدادهای ذاتیتان، اگر متوجه شدید که در شغل فعلیتان چندان بکار نمیآید، آن را نشانهای بدانید که شاید زمان در پیش گرفتن مسیر حرفهای جدید فرا رسیده است.
عمر خود را در شغلی که سعی در بهبود نقاط ضعف شما دارد به هدر ندهید. منظور کارهایی که هیچ وقت در آن با استعداد نخواهید شد و در عین حال نیازمند زحمات زیادی است تنها برای اینکه در پایان یک کارمند متوسط بشوید. بهره بری از استعدادهای شما در شغلتان به شما اجازه میدهد که تاثیر و کارایی خود را افزایش دهید و به شما در پیدا کردن فرصتهایی فرای باورهایتان کمک میکند. (برترینها)
شنبه 12 مهر 1393 08:20
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]