واضح آرشیو وب فارسی:فارس: دهشیری در نشست نقد کتاب «دین و جهانیشدن»:
دو نگاه خوشبینانه و بدبینانه در زمینه رابطه دین و جهانیشدن وجود دارد
نویسنده کتاب «دین و جهانی شدن» گفت: دو نگاه خوشبینانه و بدبینانه در زمینه رابطه دین و جهانیشدن وجود دارد که نگاه خوشبینانه ناظر بر ارتباط متقابل این دو هست و نگاه بدبینانه در زمینه تخریب یکی از این دو توسط دیگری نظر دارد.
به گزارش خبرگزاری فارس، نشست تخصصی نقد کتاب «دین و جهانی شدن» با حضور محمدرضا دهشیری عضو هیئت علمی دانشکده روابط بینالملل وزارت امورخارجه و مؤلف کتاب، حمیدرضا آیت اللهی رئیس انجمن فلسفه دین ایران و عبدالرحیم گواهی رئیس مرکز پژوهش ادیان در اندیشگاه فرهنگی کتابخانه ملی برگزار شد.
دهشیری در ابتدای این نشست بیان داشت: کتاب «دین و جهانی شدن» جزو نخستین آثار و شاید اولین آنها در حیطه دین و جهانیشدن باشد و در تهیه آن اندیشمندان و پژوهشگران مرکز ملی مطالعات جهانیشدن همراهی داشتند. این استاد دانشگاه در توضیح محتوای کتاب گفت: کتاب از چند مقاله تشکیل شده و از ابعاد مختلف به بحث جهانی شدن و دین پرداخته است. وی تصریح کرد: به طور کلی دو نگاه خوشبینانه و بدبینانه در زمینه رابطه دین و جهانیشدن وجود دارد که نگاه خوشبینانه ناظر بر ارتباط متقابل این دو هست و نگاه بدبینانه در زمینه تخریب یکی از این دو توسط دیگری نظر دارد. در نگاه خوشبینانه جهانیشدن همچون فرایندی تعمیمی است و فضای مساعدی را برای نقش آفرینی ادیان ایجاد میکند. دهشیری ادامه داد: برخی معتقدند که با توجه به خلاء معنویت در قرن بیستم، با کمک رسانهها و عرصه جهانیشدن میتوان در قرن بیست و یکم این خلاء را پر کرد. این استاد دانشگاه ادامه داد: باید بپذیریم که در عین اینکه تنوع وجود دارد و کثرت روشها وجود دارد ولی ادیان به دلیل اینکه بر جهانی شدن علم و اخلاق تأکید دارند، میتوانند جنبه جهانشمول پیدا کنند. در ادامه جلسه، گواهی به عنوان ناقد کتاب گفت: اولین چیزی که توجه خواننده این کتاب را جلب میکند این است که فصول کتاب، خیلی تناسب ندارند. این استاد دانشگاه با بیان این نکته که کتاب از وجاهت و محتوای خوبی برخوردار است، اضافه کرد: متأسفانه مقالات ارائه شده در این کتاب در تراز یکسانی نیستند و نمیتوانند پا به پای هم مباحث را مطرح کنند. وی گفت: کتاب در مجموع ارزشمند است ولی برخی از مفاهیم نظیر مفاهیم دینی، خوب تفسیر نشدهاند. گواهی وجود برخی از اغلاط انشائی را نیز از جمله مشکلات کتاب ذکر کرد. آیتاللهی نیز با تشکر از نویسندگان کتاب، آن را گام ابتدایی و محکم مرکز ملی مطالعات جهانیشدن در زمینه بحث دین و جهانیشدن دانست و بیان کرد: بیشتر کتاب، مقالات مفهومی دارد و راهکار عملی در آن کمتر مشاهده شده است. وی افزود: ما باید واقعبینانه مباحث جهانیشدن را دنبال کنیم و ایران به دلیل سابقه دینی طولانی که دارد، شایستگی بسیاری در این زمینه دارد. بر اساس این گزارش، کتاب «دین و جهانی شدن» توسط انتشارات مرکز ملی مطالعات جهانی شدن در سال 1393 به چاپ رسیده است. انتهای پیام/ک
93/07/11 - 12:57
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]