محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827426062
یک سوزن به خود و یک جوالدوز به دیگران
واضح آرشیو وب فارسی:نیک صالحی:
یک سوزن به خود و یک جوالدوز به دیگران در معروف ترین عکس های باقی مانده از حاج حسین خرازی، آستین خالی دست راستش به چشم می آید. این شهید بزرگوار به علت شباهت فیزیکی که با مجسمه ی سرباز اشکانی دارد، به عنوان نمادی برای تقابل فکری دو طرز تفکر که یکی باستان گرایی و دیگری سنت گرایی نامیده شده اند، قرار گرفته است.
توجه... توجه... این صدایی که می شنوید، صدای آژیر وضعیت قرمز بود... اما این شب ها معنا و مفهوم آن این است که مسعود ده نمکی یک بار دیگر از قاب رسانه ی ملی و این بار از شبکه ی یک سیما به شما سلام می کند.
مسعود ده نمکی برای اولین بار در سال ۱۳۸۵ و با فیلم اخراجی ها، زبان سینما را برای سخن گفتن با مردم انتخاب کرد. حال اینکه از سال های دور جنبه های مختلف رسانه از جمله روزنامه نگاری و مستند سازی را تجربه کرده بود. طی این هشت سال با سه گانه ی اخراجی ها، رسوایی و معراجی ها در سینما؛ و دارا و ندار و سریال معراجی ها، به عنوان کارگردانی که حرفهای زیادی برای گفتن دارد به مخاطبان معرفی شده است.
وی پس از سال ها فعالیت در نشریات، زبان عامه ی مردم را به خوبی می شناسد و می داند که چطور می توان حرف خود را به ساده ترین و تأثیرگذارترین شکل ممکن انتقال داد. او برای خلق کاراکترهایش از معمولی ترین افراد جامعه الگو می گیرد و حرف های سیاسی و فلسفی خود را در دهان آن ها می گذارد تا مخاطب به سادگی آن ها را درک کند و از طرفی به خاطر طنز به جایِ به کار رفته در آن، رنجیده خاطر نمی شود. در واقع مسعود ده نمکی طی این سال ها توانسته است برای خود جریان سازی کند و در قالب سینمای خاص خودش با مردم سخن بگوید. سریال معراجی ها نیز از این قاعده مستثنی نیست.
معراجی ها که این شب ها از شبکه ی یک سیما پخش می شود، ادامه ی داستان فیلم معراجی ها است که در جشنواره ی سال گذشته ی فیلم فجر اکران شد و مثل همیشه با استقبال چشمگیری همراه شد. این فیلم درباره ی جوانی رزمنده بود که خانواده اش بنا به دلایلی مخالف حضور او در جبهه بودند و حتی پدرش برای بازگرداندن او به منطقه می رود؛ اما در نهایت تقدیر او به گونه ای رقم می خورد که به شهادت می رسد.
بخشی از سریال معراجی ها داستان خانواده و هم رزمان آن جوان را در زمان حال دنبال می کند و بخش دیگر به دیدگاه جامعه علی الخصوص جوانان نسبت به حقایق آن دوران می پردازد. ده نمکی فضای یک دانشگاه هنر فرضی را به صورت نمادین و برداشتی از کل جامعه ی ایران در نظر گرفته است و در آن، بیشتر به تقابل بین دو قشر "روشنفکر" و "مذهبی و سنتی" در امور مربوط به جامعه (در اینجا دانشگاه) پرداخته است. او داستان این سریال را با قاعده ی « یک سوزن به خود و یک جوالدوز به دیگران » آغاز می کند. ابتدا نمایش قشر مذهبی و متعهد و انقلابی جامعه با دغدغه ها و فعالیت های آن ها و البته کم و کاست ها و نواقصی که گهگاه در عملکرد و ظاهر برخی از آن ها وجود دارد و باعث قضاوت سوء از طرف دیگران می شود. که البته پرداختن به این موضوع در قالب طنز با کاراکتری طناز (چهاردانگه)، شگردی است که مانع بروز مشکلات حاشیه ای شده است.
پس یک سوی ماجرا این قشر قرار دارند که معمولاً دست پر هستند و حرف های زیادی برای گفتن دارند و در اغلب موارد هم مُحِق هستند، اما چه به دلیل نداشتن جرأت و جسارت کافی و چه برای حفظ شأن خود و یا هر دلیل دیگری نهایتاً به این نتیجه می رسند که سکوت اختیار کنند و هر بار هم که تصمیم می گیرند قفل زبان را بشکنند، طرف مقابل با شگرد های مختلف؛ چه سرکوب و بی اهمیت جلوه دادن موضوع و چه سر و صدا و اعتراض کردن، جلوی آن ها را می گیرند.
گروه مقابل اما برعکس، همیشه برای اعلام و اعمال نظراتشان مُصِر هستند و برای سخن گفتن و حضور فعال در جامعه پیش قدم هستند، حتی اگر حرف خاصی برای گفتن نداشته باشند یا هرچه می گویند مطالبی رونوشت شده از نظریات غربی باشد که با بیانی زیبا و پرطمطراق مخاطبان زیادی برای خود جذب می کنند. و البته این روش آن ها حسن بزرگی است که باید قابل توجه گروه اول قرار بگیرد. سکانس های مربوط به کلاس های پروفسور گنجی و دیالوگ های موجود در آن ها تمثیل خوبی برای این واقعیت است.
از سوی دیگر، جملات و اصطلاحات و اظهارنظرهای سیاسی، اجتماعی و... که گاه مستقیم و گاه غیرمستقیم و در موقعیتی تقریباً بی ربط در جای جای فیلم شنیده می شود، کاملاً حساب شده و به جاست و می توان گفت این اثر، از نظر دیالوگ بسیار قوی و غنی است و می توان چندین بار آن را گوش کرد و مطمئن بود که هر بار نکات تازه ای درخواهد یافت.
این اثر یک توصیه ی بسیار ظریف اما مهم و قابل توجه اقتصادی هم در بردارد و آن هم تلاش برای کسب روزی حلال و درگیر نشدن به معضل رباست که بحث رایج این روز های جامعه ی ما محسوب می شود و حُسنش در این است که به اشاره بسنده نکرده و راه حلی منطقی و اسلامی و مشروع را ارائه می کند که همان رجوع به مسجد است تا به مخاطب یادآوری کند که امور معیشتی و تزکیه ی مال یکی از اساسی ترین جنبه های عملی دین ما است و با امور تعبدی و تزکیه ی روح از جمله اقامه ی نماز ارتباط تنگاتنگی دارد. خوشبختانه دین اسلام از این ظرفیت برخوردار است و نهادی به نام مسجد می تواند در مقام پایگاهی تعبدی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و... در جامعه ی اسلامی عملکردی مناسب و مشروع داشته باشد که در نهایت به سعادت مردم جامعه منجر شود.
ده نمکی پیش از این هم در فیلم رسوایی در سطح ساده تر به این مقوله اشاره کرده است. در معراجی ها هم خسرو که در شرایط سخت مالی و فشار بیماری فرزندش قرار دارد و از طرفی روی حلال بودن پول مورد نیازش هم تأکید دارد، در نهایت از گرفتن وام از بانک که شرایط پیچیده و نامعقولی هم دارد، صرف نظر کرده و از صندوق مسجد کمک می گیرد.
از این ها که بگذریم، نکات فنی و تکنیکی قابل توجهی هم در این اثر وجود دارد که در خدمت محتوا قرار گرفته و در متن اثر، خوش نشسته است. استفاده از جلوه های ویژه ی بصری در آثار ده نمکی سابقه ی چندانی ندارد. او اولین بار این سطح از جلوه های ویژه را در سینمایی معراجی ها به کار برد که با موافقت ها و مخالفت هایی هم مواجه شد. او برای دومین بار در سریال معراجی ها از این قابلیت های بصری بهره برده است. استفاده از کات های طولانی و نمایش شهر تهران (به عنوان بستر جغرافیایی روند داستان) عامل خوبی است تا هر از گاهی استراحتی به مخاطب بدهد و او در این فرصت بتواند آنچه را دیده در ذهن خود حلاجی کند و فلاش بک های متعدد هم به کمک آن آمده تا به مخاطب یادآوری کند که در کجای قصه قرار دارد و چه شده که به این نقطه رسیده است. استفاده از این تکنیک ها و فیلترهای رنگی، علاوه بر افزایش جذابیت بصری کار، در خدمت انتقال مضمون قرار گرفته. در کل، می توان گفت که در این اثر تجربه ی موفقی بوده است.
همه ی این ها در کنار بازی خوب و باور پذیر بازیگران، علی الخصوص کاوه خداشناس در نقش عماد، که به حق بسیار طبیعی است و گاهی اوقات مرز میان قصه و واقعیت را از بین می برد، از امتیازات این اثر به شمار می آید.
آنچه که از قسمت اول این سریال و سکانس ابتدایی آن به چشم می خورد، حضور تصاویر شهدای شناخته شده ی دفاع مقدس در قاب تصویر است. بزرگانی چون آوینی، باکری، همت و... . از دفتر محل کار حاج آقا کریمی گرفته تا دفتر تشکل و میدان اصلی دانشگاه؛ که در این میان تصویر شهید حسین خرازی بیشتر به چشم می خورد. می توان گفت به طور میانگین در همه ی قسمت ها حداقل یک بار تصویر ایشان با چهره ای خندان در قاب دیده شده و یا حداقل اسمش به زبان آمده است که خود به نوعی باعث طرح معما می شود. این جریان ادامه می یابد تا اینکه در روز تشییع پیکر شهدای گمنام و اتفاقات درون دانشگاه و در جایی که حاج کریمی نسبت به کم کاری شخصیت های فرهنگی در معرفی قهرمانان دوران دفاع مقدس، به دکتر مهدوی گلایه می کند، به آن پاسخ داده می شود.
حاج حسین خرازی، فرمانده ی لشکر ۱۴ امام حسین (ع) در عملیات خیبر در سال ۱۳۶۲ در منطقه ی طلائیه دست راست خود را از دست داد و سه سال بعد در عملیات کربلای۵ در منطقه ی شلمچه به فیض شهادت نایل شد. در معروف ترین عکس های باقی مانده از او، آستین خالی دست راستش به چشم می آید.
این شهید بزرگوار به علت شباهت فیزیکی که با مجسمه ی سرباز اشکانی ( که البته مجسمه در اصل یک دست نیست و دست دیگر آن پیدا نشده) دارد، به عنوان نمادی برای تقابل فکری دو طرز تفکر که یکی باستان گرایی و دیگری سنت گرایی نامیده شده اند، قرار گرفته است. کما اینکه تصویر تمام قد ایشان با یک دست، بار ها پشت سر سازه ی دانشجوهای تجسمی در یک قاب دیده شده. این دو شخصیت موازی هم قرار گرفته اند و به دلیل داشتن نقاط مشترک رو به روی هم دیده می شوند. هر دوی آن ها در روزگار و شرایطی کاملاً متفاوت سرباز وطن خود بوده اند و برای آن ایثار کرده اند. آن چه که اهمیت دارد این است که با وجود همه ی تفاوت ها هر دو برای حفظ و حراست از سرزمین و عقیده و ناموس خود در برابر دشمنی واحد ( سلوکیان یونانی تبار در دوران باستان و عوامل استکبار جهانی- غرب- در دوران دفاع مقدس) ایستادگی و مقاومت کرده اند. لذا این تصاویر همگی مُهر تأییدی است بر سخنان عماد در جلسه ی درس دکتر گنجی که چه شهدای دفاع مقدس که قهرمانان معاصر ما هستند و چه سربازان باستان، هرگز منافاتی با هم ندارند و هر دو گروه برای خاک و عقیده شان جنگیده اند. فقط باید هر کدام در جای خود و به اندازه ی خود مطرح شوند.
ضمن اینکه انتظار می رود طبق سخن حاج کریمی، انقلابیون هر چه بیشتر در جهت معرفی درست و کامل این شخصیت ها به نسل جوان تلاش کنند تا دفاع از قهرمانان بزرگی چون خرازی به اندازه ی یک مجسمه ی سنگی برای آن ها مهم و حیثیتی باشد. وقت آن رسیده که دست از درشت گویی در باب دفاع مقدس برداشته شود و درست گفته شود و در معرض فطرت انسان ها قرار داده شود.حقیقت اگر درست بیان شود، بر دل ها خواهد نشست.مشرقاخبار مرتبط :عکس های جدید سریال معراجی ها + خلاصه داستان و بازیگرانجزئیات حادثه انفجار بمب در پشت صحنه فیلم معراجی ها + عكس
پنجشنبه 10 مهر 1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نیک صالحی]
[مشاهده در: www.niksalehi.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]
صفحات پیشنهادی
يك سوزن به خودت بزن، يك جوالدوز به دیگران
پندهای کوتاه از نهج البلاغه يك سوزن به خودت بزن يك جوالدوز به دیگران مسلمان مومن واقعى كسى است كه براى ديگران نيز به اندازه خودش راحتی و آسايش و حق استفاده از مواهب زندگى را بخواهد و اصولا آسايش و خوشبختى خود را در آسايش و خوشبختى ديگران جستجو كند به این مطلب امتیاز دهید بهباید خودمان را محکوم کنیم نه دیگران را
سعید مستغاثی در نشست نقد و بررسی فیلم طبیب باید خودمان را محکوم کنیم نه دیگران را ما باید خودمان را محکوم کنیم نه دیگران را چون آن ها برای ما که فیلم نمی سازند ما باید بتوانیم اثری در خور این بزرگان بسازیم به گزارش حوزه سینما باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی سیزدهمین جشنومقابله با دخالت دیگران در زندگی خود
مقابله با دخالت دیگران در زندگی خود با ازدواج شرایط زندگی افراد تغییر میکند و از جمله این شرایط نقشهای فرد در زندگی جدید است فرد علاوه بر نقشهایی که در خانواده خود داشته از جمله فرزند خواهر یا برادر بعد از ازدواج مقابله با دخالت دیگران در زندگی خود نیز نقش همسر عروس یا دامباید نفت مسجد سلیمان آسیب شناسی شود حموله: از نفت رفتم تا پشتیبانی تیم قوی شود!/ تیم مال خودمان است و دیگران ر
باید نفت مسجد سلیمان آسیب شناسی شودحموله از نفت رفتم تا پشتیبانی تیم قوی شود تیم مال خودمان است و دیگران را اخراج میکنیمسرپرست مستعفی تیم فوتبال نفت مسجد سلیمان گفت از نفت استعفا کردم تا پشتیبانی تیم قوی شود سلطانعلی حموله در گفت و گو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس در موردبا ترکیب غرفه ایران در فرانکفورت2014 آشنا شوید/ از گل و بلبل تا خودنویسهای بیچاره و ماهگرفتهها
با ترکیب غرفه ایران در فرانکفورت2014 آشنا شوید از گل و بلبل تا خودنویسهای بیچاره و ماهگرفتهها فرهنگ > کتاب - از میان حدود 11 هزار ناشر تنها 63 ناشر و با 850 عنوان کتاب اعلام آمادگی کردند که پس از کارشناسی آثار حدود 200 اثر به نمایندگی از ایران در نمایشگاه فرانسیزدهمین جشن انجمن منتقدان و نویسندگان خانه تئاتر برگزیدگان خود را شناخت
سیزدهمین جشن انجمن منتقدان و نویسندگان خانه تئاتر برگزیدگان خود را شناختسیزدهمین جشن انجمن منتقدان و نویسندگان خانه تئاتر ایران عصر روز پنجشنبه سوم مهرماه در حضور هنرمندان تئاتر اعضای انجمن و اصحاب رسانه در تالار ایوان شمس برگزار شد ● گزارش تصويري مرتبط------------------مهرانه مهین ترابی: تا همیشه اینقدر از این سوال خودم ناراحتم که وقتی به یاد می آورمش، خیلی شرمنده می شوم!
مهرانه مهین ترابی تا همیشه اینقدر از این سوال خودم ناراحتم که وقتی به یاد می آورمش خیلی شرمنده می شوم خودش می گوید که زندگی واقعی برایش غیرقابلتحمل است مگر آنکه بتواند به داستانها پناه ببرد مهرانه مهین ترابی ستاره سال های نه چندان دور تلویزیون ماست که خیلی ها خاطرات بخودمان هم نمیدانیم با چه چیزی طرفیم!
جمعه ۲۸ شهریور ۱۳۹۳ - ۰۸ ۲۳ یک هنرمند خوشنویس با تاکید بر لزوم توجه وزارت ارشاد و انجمن خوشنویسان به جنبه علمی هنر خوشنویسی گفت بیتوجهی به مباحث علمی در این زمینه باعث شده حتی برخی از خوشنویسان هم معنی حرکتی که با قلم انجام میدهند را ندانند علی گنجی به بهانه برگزاری نمایشگاهافراد بیادعا در حوزه سینمای دفاع مقدس دین خود را به این سینما ادا میکنند
حامد بهداد در گفتگو با باشگاه خبرنگاران مطرح کرد افراد بیادعا در حوزه سینمای دفاع مقدس دین خود را به این سینما ادا میکنند حامد بهداد گفت کسانی که ادعایی در حوزه سینمای دفاع مقدس نداشتند و خود را پشت شهدا و بسیجیها پنهان نکردند دین خود را به جنگ و سینمای جنگ ادا کردند حامد بماجرای لغو کنسرت یک خود فروخته!
ماجرای لغو کنسرت یک خود فروخته سیروان خسروی خوانندهی پاپ متولد تهران و اصالتا کُرد است چندی پیش تعدادی از هموطنان کُرد با ایجاد کمپینی این هنرمند را یک کُرد خودفروخته نامیدند کمپینی که موجب شد کنسرت این هنرمند در سنندج نیز لغو شود خبرگزاری ایسنا سیروان خسروی خوانخودت را مهمان حساب کن + پوستر
توصیههای مرحوم حاج آقا دولابی خودت را مهمان حساب کن پوستر در دنیا اگر خودت را مهمان حساب کنی و حق تعالی را میزبان همه غصه ها می رود به گزارش خبرنگار معارف باشگاه خبرنگاران این پوستر با موضوع سبک زندگی گزیده ای از سخنان عارف بزرگوار مرحوم حاج آقا دولابی درباره آداب مهمانی وکرسی های آزاد اندیشی، دانشگاه را به کارکرد اصلی خود نزدیکتر می کند
یکشنبه ۶ مهر ۱۳۹۳ - ۰۹ ۱۷ سرپرست وزارت علوم تحقیقات و فناوری گفت در سال تحصیلی جدید برای برگزاری کرسیهای آزاداندیشی تقویت مبانی ارزشی و تثبیت آرمان ها و ارزش های انقلاب درارتباط با دانشگاه برنامههای اجرایی کوتاه مدت و بلندمدت در نظر گرفته شده است به گزارش سرویس دانشگاهیديدار يک معلم بعد از 38 سال با دانش آموزان خود در يکي از روستاهاي بوير احمد
۷ مهر ۱۳۹۳ ۲۰ ۵۵ب ظ ديدار يک معلم بعد از 38 سال با دانش آموزان خود در يکي از روستاهاي بوير احمد عبدالمجيد نوري زاده در سال 1355 به عنوان معلم ابتدايي وارد روستاي مهريان از توابع ياسوج شد و حدود 2سال در اين روستا تدريس و اينک پس از سال ها با استقبال پرشور و هيجان انگيز وارد اينحجتالاسلام خاموشی در نشست «از همسانگزینی تا همسری»: دولت به طور مستقیم به مسائل جوانان نپردازد/ بز
حجتالاسلام خاموشی در نشست از همسانگزینی تا همسری دولت به طور مستقیم به مسائل جوانان نپردازد بزرگترها نباید از مسئولیت خود درباره ازدواج جوانان شانه خالی کنندرئیس سازمان تبلیغات اسلامی گفت بنده از کارکرد سنتی ازدواج دفاع میکنم و بزرگترها نباید نسبت به مسئولیت فرزندانشان دربارسردار شادمانی: آمریکا بدنیال بازگرداندن اعتبار خود است نه سرکوبی داعش
یکشنبه ۶ مهر ۱۳۹۳ - ۰۹ ۳۴ رئیس اداره عملیات ستاد کل نیروهای مسلح سرکوب گروه داعش را بهانه ساختگی آمریکا دانست به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا - منطقه همدان- سردار علی شادمانی در همایش قافله خورشید و تجلیل از فرماندهان گروه داعش را دست پرورده آمریکا خواند و گفهرگز دوست ندارم خودم را تکرار کنم
آهو خردمند در گفتگو با باشگاه خبرنگاران هرگز دوست ندارم خودم را تکرار کنم بازیگر فیلم مهمان داریم گفت شغل اول و آخرم بازیگری است اما شرایط موجود مرا به سمت نقاشی و ترجمه سوق میدهد آهو خردمند بازیگر سینما و تلویزیون در گفتگو با خبرنگار رادیو تلویزیون باشگاه خبرنگاران پیرامووزیر آموزش و پرورش به همراه معلمان دوران تحصیل خود در صبحی دیگر
وزیر آموزش و پرورش به همراه معلمان دوران تحصیل خود در صبحی دیگر وزیر آموزش سیما به همراه معلمین دوران تحصیل خود در برنامه صبحی دیگر شبکه آموزش سیما حضور می یابد به گزارش خبرنگار رادیو تلویزیون باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی شبکه آموزش سیما دکتر فانی وزیر آموزش-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها