واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: تحلیل الاهرام از حرکت تهران و ریاض به سمت تفاهم بر روی حل تهدیدات منطقهای /روحانی چشمانداز میانهرو تری نسبت به احمدینژاد دارد
بسیاری از ناظران بر این باورند که خلیج سیاسی میان ریاض و تهران وسیع تر از تغییر رویکردهای تاکتیکی است که در نیویورک میان وزرای خارجه ایران و عربستان صورت گرفت.
به گزارش نامه نیوز به نقل از روزنامه الاهرام مصر، وزرای خارجه ایران و عربستان در حاشیه برگزاری مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک به مدت 60 دقیقه به گفتوگو نشستند و درباره موضوعات کلیدی موجود در دستور کار مسائل منطقه ای در خاورمیانه مانند مبارزه با افراط گرایی به تبادل نظر پرداختند. این گفت وگو و دیدار به موضوع گروه تروریستی داعش در عراق و سوریه محدود نشد و به سوالاتی درباره قدرت و حوزه نفوذ نیز کشیده شد.
دو وزیر خارجه علاوه بر وضعیت عراق و سوریه، درباره یمن جایی که اعتراضات حوثی ها در صنعا به توافقنامهای میان شیعیان حوثی و عبدالربه منصور هادی، رئیس جمهور این کشور انجامید و همچنین لبنان، جایی که سعد الحریری، سیاستمدار شیعه پس از سه سال حضور در عربستان به این کشور بازگشت، نیز گفت وگو کردند.
این نخستین دیدار میان سعود الفیصل و ظریف از زمان ریاست جمهوری حسن روحانی در ایران بود. تصور می شود که روحانی چشم اندازه میانه روتری نسبت به سلفش، محمود احمدی نژاد ارائه دهد. وی همچنین نخستین رئیس جمهور ایران است که خواستار گفت وگو و دیپلماسی بر سر حل بحران پرونده فعالیت های هسته ای ایران شد.
ظریف دیدار با همتای سعودی خود در نیویورک را باز شدن صفحه جدیدی در روابط میان دو کشور خواند و با اشاره به بحران داعش در عراق، گفت: اهمیت و حساسیت ماهیت بحران کنونی و همچنین فرصت مقابله با آن را درک میکنیم. معتقدیم که باید از ارتکاب اشتباهات گذشته خودداری کرد تا بتوانیم با موفقیت با آن مقابله کنیم.
رئیس گروه ارتباطات دانشگه الاهرام در ریاض در این باره گفت: درک ایران و عربستان سعودی در این نشست مشخص شد، ممکن است این درک حاصل و نتیجه دیدارهایی است که در سطوح پایین تر میان مقامات دو کشور برگزار شد و یا اینکه مقدماتی برای دیدارهای آینده باشند.
وی افزود: سیاست هنر احتمالات است، حتی اگر هریک از طرفین دستور کار خود را دارند بخشی از آن میان ایران و عربستان مشترک است و آنچه که در این بین مهم است، لزوم تمرکز بر نکات قابل تفاهم است.
عبدالله الرفیعی، گفت: اجازه دهید به عنوان مثال به رابطه ایران و آمریکا نگاه کنیم، دو کشور در افغانستان و برای نابودی طالبان و در عراق برای حذف صدام حسین با یکدیگر همکاری کردند، اما در موضوع سوریه این دو کشور با یکدیگر اختلاف نظر داشتند.
وی در ادامه با تاکید بر لزوم دیپلماسی میان تهران و ریاض، گفت: باید با تهران و دیگر بازیگران منطقه ای دیپلماسی انجام بگیرد. تهدیدات متفاوتی در منطقه وجود دارد که نیازمند گفت وگو هستند.
دیالوگ میان تهران و ریاض نباید به موضوعات خاصی محدود شود و باید درباره موضوعات مختلفی انجام بگیرد.
۰۷ مهر ۱۳۹۳ - ۱۲:۵۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]