واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۷ مهر ۱۳۹۳ (۶:۱۴ق.ظ)
در دانشگاه صنعتي اميرکبير؛ راه اندازي آزمايشگاه آناليز تصوير برداري پيشرفته با همکاري محقق ايراني دانشگاه کيوتو با همکاري محقق ايراني دانشگاه کيوتو ژاپن و دانشگاه صنعتي اميرکبير آزمايشگاه آناليز تصوير برداري پيشرفته در اين دانشگاه راه اندازي ميشود.
به گزارش خبرگزاري موج، دکتر علي اکتسابي، مجري طرح در سمپوزيوم علمي ايران و ژاپن در زمينه فناوري تصويربرداري پيشرفته و کاربردهاي آن که با حضور جمعي از محققان ايراني و ژاپني در محل دانشگاه صنعتي اميرکبير برگزار شد به کاربردهاي تصويربرداري پيشرفته در حوزههاي مختلف اشاره و با بيان اينکه ميتوان از اين روش در حوزههاي ميراث فرهنگي، کشاورزي و کنترل محيط زيست استفاده کرد، تصريح کرد: به عنوان نمونه در حوزه کشاورزي تلاش شده است تا با استفاده از روش تصوير برداري پيشرفته اقدام به اندازه گيري پارامترهاي مختلف چون مقدار نمک و آب زمين شود.
وي با بيان اينکه در اين روش تصويربرداري از طريق ماهواره اي هم انجام مي شود، ادامه داد: در آزمايشهاي اوليه اين مطالعات تلاش شد تا با نصب سنسورهايي بر روي تراکتورها، در حالي که اين ماشين ها در حال شخم زدن هستند عناصر فيزيکي و شيميايي زمين را اندازه گيري کنيم.
وي اندازه گيري و آناليز عناصر آب به روش اقتصادي را از مزاياي اين طرح عنوان و خاطر نشان کرد: در صورتي که آب از جايي وارد مزارع ميشود لازم است که عناصر مورد ارزيابي قرار گيرد که اجراي آزمايش هاي آناليز هزينه بر است در صورتي که با استفاده از روش نگارهگري با کمترين هزينه مي توان اقدام به آناليز آب کرد.
استاد ايراني دانشگاه کيوتو ژاپن با تاکيد بر اينکه بيشترين کاربري اين روش در خاور ميانه ميباشد، خاطرنشان کرد: در دانشگاه الازهر قرآن هاي نفيسي با قدمت بيش از 800 سال موجود است که در برخي از آنها به دليل ايجاد پارگي با چسب نواري اقدام به برطرف کردن پارگي اين قرآن شده است که برطرف کردن اين چسب ها چندين ميليون دلار سرمايه نياز است؛ بنابراين در اين راستا همکاري هايي را با دانشگاه الازهر در اين زمينه آغاز کرديم.
وي در ادامه به تخريب ارگ بم بر اثر زلزله اشاره و تصريح کرد: در صورتي که با استفاده از اين تکنيک قبل از وقوع زلزله تصوير سه بعدي تهيه شده بود بازسازي اين بناي تاريخي به بهترين نحو صورت مي گرفت.
وي ادامه داد: همچنين در اين راستا با همکاري دانشگاه صنعتي اميرکبير درصدد راه اندازي آزمايشگاه آناليز تصوير برداري پيشرفته هستيم.
اين محقق روش تصوير برداري در اين تکنيک را روش مالتي اسپکتروسکوپي دانست و توضيح داد: اين روش نوعي اسپکتروسکوپي است که قابليت به ارائه منحيهاي اسپکتروسکوپي با طيف رنگي 15 تا 20 را دارد. در اين تکنيک سنسورهاي مختلف بر روي فيلترهايي نصب مي شود و با تاباندن پرتوهايي و عبور آن از ميان فيلترها منحني اسپکتروسکوپي مورد نظر به دست مي آيد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]