محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830295794
پوسترهای قدیمی سینماها را ببینید
واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: پوسترهای قدیمی سینماها را ببینید
زمانی در همین تهران، مردم با دیدن تصویری از چهره «جمشید آریا» و «سعید راد» بر سر در سینماها، برای دیدن فیلم صف میکشیدند. پوسترها در آن دوره، به عنوان اصلی ترین ابزار تبلیغات بود؛ ابزاری که حالا تاثیرگذاری خود را از دست داده است. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، سالها پیش، خیلیها فقط با دیدن پوستر یک فیلم، تصمیم می گرفتند بلیت آن را بخرند و در سالن سینما به تماشای آن بنشینند. قدرت بصری یک پوستر در آن دوران، به حدی بود که خیلی ها فقط با دیدن چهره ستاره ها و نقاشی هایی مرتبط با مضمون فیلم، جلوی سینماها صف می کشیدند. اینکه چه عواملی زمینه ساز شده تا مردم شور و شوق گذشته را برای دیدن فیلم در سینما نداشته باشند، بحث دیگری است، اما آنچه مشخص است، آنکه دوران اثرگذاری پوسترهای سینمایی، سالهاست تمام شده است.
پوسترها صفحات کاغذی است که بر روی آنها نوشته ها، طرح ها و نقاشی هایی برای انتقال یک پیام یا تبلیغ یک اثر هنری یا کالای تجاری چاپ می شود. ویژگی مهم یک پوستر، این است که باید بتواند با پیام و تصویرش، با مردم ارتباط بگیرد و توجه آنها را جلب کند. طراحی پوستر در ابتدا زیرمجموعه ای از هنر نقاشی بود و از این هنر برای طراحی استفاده می کردند. بعدها طراحی پوستر بخشی از هنر گرافیک شد و گرافیست ها با قابلیت هایی که این رشته برایشان داشت، توانستند تحول بزرگی در این زمینه به وجود بیاورند.
«ژول شره»، طراح فرانسوی، را «پدر هنر پوستر» میدانند. «تولوز لوترک» نیز پس از شره تحول بزرگی در این هنر پدید آورد و آن را به شکل مدرنش معرفی کرد. هنر او در این زمینه، آنقدر قابل توجه بود که با طراحی نخستین پوسترش در سال 1891 به شهرت رسید. در قدیم پوسترها را طوری طراحی میکردند که بتوان آن را به گردن اشخاص آویزان کرد. این پوسترها را که روی چوب چاپ میشد، به کسانی میدادند تا با آویختن به خود در شهر پرسه بزنند و مردم پیام تبلیغاتی آن را ببینند و بخوانند.
بهزاد غریبپور، طراح و گرافیست، درباره تاریخچه طراحی پوستر میگوید: نخستین نشانههای طراحی پوستر از نقاشی آغاز شد. نخستین طراحان پوستر فرانسویها بودند که از هنر نقاشی برای طراحی پوستر استفاده میکردند. در آن دوره، پوسترها برای تبلیغ برخی مکان ها طراحی می شد و بعدها کاربرد آنها وسیع تر شد و برای تبلیغ محصولات فرهنگی و تجاری نیز طراحی شد.
او میافزاید: زمان اطلاعرسانی یک پوستر باید خیلی کوتاه باشد. مخاطب در رویارویی با آن نباید معطل شود و بتواند از فونتهایی که برای طراحی آن استفاده شده، به پیامش دست پیدا کند. از طرف دیگر، یک پوستر خوب، پوستری است که فقط در یک لحظه تأثیرگذار نباشد، بلکه در ذهن بماند و این تأثیرگذاری را تا مدت ها در ذهن مخاطب حفظ کند. پوستر در مرحله نخست باید طوری طراحی شده باشد که مخاطب را به سمت خود جذب کند و بعدها هم ماندگاریاش را حفظ کند.
پوسترها با مضامین مختلفی از جمله شناختی (مکانها و اشخاص معروف)، خبری، آموزشی و تربیتی، فراخوان و اطلاع رسانی، اقتصاد و تجارت طراحی میشوند، اما جایگاه آن را در صنعت سینما نمیتوان نادیده گرفت. در جهان سینما، از همان سالهای ابتدایی، چهره ستاره های سینما که با رنگ و فرم، سعی در جذب تماشاچی به سالنهای سینما داشتند، بر سر در سینماها نقش بست و مردم را به دیدن فیلمها ترغیب کرد.
در ایران طراحی پوستر برای فیلمها نخستین بار بر پایه هنر نقاشان شکل گرفت. 21 مهر 1286، نخستین آگهی نمایش فیلم در عکاسخانه روسیخان (ایوانف) در روزنامه حبلالمتین (یکی از نشریههای مشروطهخواه) چاپ شد. پس از آن، آگهیهای مطبوعاتی پشت سر هم در روزنامه هایی چون «صور اسرافیل»، «صبح صادق» و به ویژه «ایران نو» چاپ شد. دو سال بعد، در پائیز 1288، نخستین پوستر سینمایی ایران که دعوت به تماشای فیلم در سینما فاروس (سینمای روسیخان) در خیابان لالهزار تهران بود، تولید شد.
پوستر فیلم «ستارخان» اثر مرتضی ممیز
از اواخر دهه 1290 تا اوایل 1300 به خاطر تلاطمات سیاسی در ایران و جهان از جمله قیام جنگل، سقوط سلسله قاجار، جنگ جهانی اول و انقلاب بلشویکی در روسیه معدود سالنهای سینما از رونق افتادند با فرو نشستن این اتفاقات از سال 1304 به بعد و تأسیس سالنهای جدید سینما، اعلانهای سینمایی نیز جان تازهای گرفتند.
«آبی و رابی» ساخته آوانس اوگانیانس از نخستین فیلمهای ایرانی بود که برایش پوستر طراحی کردند. پوستری که برای آن طراحی شده بود تصویری است از بازیگران فیلم که نگاه متعجب خود را به بیرون از کادر دوختهاند. پوستر فیلم «دختر لر» ساخته عبدالحسین سپنتا نیز از نخستین پوسترهای سینمایی ایران بود که توسط کمپانی امپریال بمبئی طراحی شده بود.
تا قبل از سال 1327 که سینماهای ایران از فیلمهای خارجی اشباع شده بودند، طراحان پوستر در ایران طرحهایی را برای این فیلمها تهیه میکردند. بعد از این دوره بود که خطاطان و نقاشان ایرانی دست به کار میشوند و برای فیلمهای داخلی پوستر طراحی میکنند. «با شرمسار» اسماعیل کوشان، «آخرین شب» حسین دانشور، «چهارراه حوادث» ساموئل خاچیکیان، «گلنسا» سرژ آزاریان و ... از جمله فیلمهایی هستند که تا قبل از دهه 40 و 50 که شروعی برای دوره جدیدی از پوستر در ایران بود، برایشان پوستر طراحی شد.
پوستر فیلم «کفشهای میرزا نوروز» اثر آیدین آغداشلو
طراحی پوستر در ایران با نام «مرتضی ممیز» گره خورده است. او با تعدادی از اساتید گرافیک توانست از دهه 40 به بعد این هنر را به صورتی مستقل از نقاشی معرفی کند. غریبپور در اینباره میگوید: اولین پوسترها در ایران در حدود سالهای دهه 40 شمسی طراحی شدند. اولین ابداعکننده و طراح پوسترها به این شکلی که میبینید مرتضی ممیز بود. او این هنر را منسجم و آکادمیک کرد. در آن سالها این هنر با نقاشی همسنگ بود.
معروفترین طراحی پوستر ممیز برای فیلم، پوستر فیلم «گوزنها» است. «گوزنها» در سال 1353 به کارگردانی مسعود کیمیایی ساخته شد و از آن به عنوانی یکی از بحثبرانگیزترین و برترین فیلمهای تاریخ سینمای ایران یاد میشود. غریبپور درباره این پوستر اظهار میکند: موضوع سینما خیلی به رونق بخش طراحی پوستر کمک کرد. من همیشه از پوستر فیلم «گوزنها» را که مرتضی ممیز آن را طراحی کرده است، به عنوان یکی از بهترین کارهایی که در این زمینه دیدهام، یاد میکنم. در این پوستر تمام عناصر، لوگو و طراحی آن کاملا فکر شده و دقیق است.
«ستارخان» (علی حاتمی)، «آرامش در حضور دیگران» (ناصر تقوایی)، «مغولها» (پرویز کیمیاوی) «غریبه و مه» (بهرام بیضایی) و «طبیعت بیجان» (سهراب شهید ثالث) از دیگر پوسترهای طراحی شده توسط ممیز هستند.
پوستر فیلم «تیغ و ابریشم» اثر آیدین آغداشلو
محسن دولو کاریکاتوریستی بود که از دهه 40 فعالیت حرفهای خود را در زمینه طراحی پوستر آغاز کرد. «ولگرد»، «چادرنشینها»، «آهنگ دهکده» و «آراس خان» از پوسترهای طراحی شده توسط این هنرمند هستند. او در سال 1347 که مجله هفتگی کاریکاتور را منتشر کرد، در زمینه طراحی پوستر فعالیت حرفهای و مستمر داشت.
ار میانههای دهه 40 و با پررنگتر شدن رشته گرافیک و استقلال آن و همچنین ساخت چند فیلم مهم از جمله «گاو» و «قیصر» طراحی پوستر در ایران وارد مرحله جدیدی شد. فرشید مثقالی با طراحی پوستر برای فیلمهای «گاو» و «پستچی» (داریوش مهرجویی)، «دار» (رضا علامهزاده) و «شازده احتجاب» (بهمن فرمانآرا) از هنرمندان شاخص این دوره بود.
ابراهیم حقیقی از دیگر گرافیستهای فعال در این حوزه است. حضور حقیقی در «سینمای آزاد» او را به طراحی پوستر برای فیلمهای مختلف سوق داد. او برای فیلمهای «گردش در یک روز خوش آفتابی» (حسن بنی هاشمی)، «انتظار» (امیرنادری) و «هفتتیرهای چوبی» (شاپور قریب) پوستر طراحی کرد.
پوستر فیلم «گوزنها» اثر مرتضی ممیز
پس از آغاز جنگ و آغاز دهه 60 نسل جدیدی از طراحان پوستر کارشان را آغاز کردند. در این دوره معمولا برای دو سلیقه خاص سینمادوستان، دو نوع پوستر تجاری و هنری برای فیلمها طراحی میشد که محل مناقشه بود و این رویه چند سال بعد منسوخ شد. از نیمه دوم دهه 60 که سینمای ایران با فیلم «دونده» به دنیا معرفی شد طراحی پوستر به زبان انگلیسی در دستور کار طراحان قرار گرفت.
محمدعلی باطنی و محمدعلی حدت از نامآوران این عرصه بودند که طراحی پوسترهای بسیاری برای سینمای ایران تا نیمههای دهه 70 به نام آنها ثبت شده است. اکران دوم «رضا موتوری» (مسعود کیمیایی)، «فرار از تله» (جلال مقدم)، «دونده» (امیر نادری)، «ترنج» (محمدرضا اعلامی) و «گنج» (محمدعلی سجادی) از آثار مهم حدت هستند.
آیدین آغداشلو نیز با نگاهی نو به طراحی پوستر، فضای جدیدی را به وجود آورد. از آثار مهم او پوستر فیلمهای «حاجی واشنگتن» (علی حاتمی)، «کفشهای میرزانوروز» (محمد متوسلانی)، «تیغ و ابریشم» (مسعود کیمیایی) و «هبوط» (احمدرضا احمدی) است.
پوستر فیلم «چهارشنبه سوری» اثر جواد آتشباری
در دهه 60 پوسترها ستارهمحور نبودند و بیشتر به مضمون فیلم اشاره داشتند. در دهه 70 این موضوع کمرنگتر شد و در دهه 80 کاملا از بین رفت. با کم شدن علاقه مردم به دیدن فیلم در سینماها و عوامل دیگر، پوسترهایی که در این دهه طراحی شدند به سمت ستارهها متمایل بودند و چهره آنها بخش بزرگی از پوستر را اشغال میکرد.
ورود ابزار و امکانات فنی و پدیدهای به اسم فوتوشاپ طراحی پوستر را در سالهای اخیر کاملا تغییر داده است.
غریبپور در ادامه به وضعیت این هنر در کشور اشاره میکند و میگوید: متأسفانه هر چه جلوتر رفتیم به تعداد ژانرهایی که به فضای طراحی پوستر وارد شد، اضافه شد و کیفیت هنری آثار پایین آمد. فراگیر شدن این هنر جنبههای مثبت و منفی زیادی داشت. از جمله جنبههای منفی آن این بود که از کنترل خارج شد و نتوانست مسیر مشخص خود را طی کند.
او معتقد است: این هنر در ایران حمایت عام نداشته و پس از یک مقطع خاص دیگر دیده نشد. فکر میکنم اگر بخش تجاری دوباره راه بیفتد و بخش فرهنگی هم در کنار آن باشد، بتوان با نگاه دوبارهای به این هنر به شکوفا شدنش کمک کرد.
زمانی پوسترها مهمترین وسیله تبلیغاتی برای سینما بودند اما حالا به حدی مهجور شدهاند که دیگر کسی آنها را نمیبیند و با دیدنشان برای دیدن یک فیلم و رفتن به سینما ترغیب نمیشود.
پوستر فیلم «گاو» اثر فرشید مثقالی
پوستر فیلم «دوئل» اثر سیامک فیلیزاده
پوستر فیلم «عقابها» اثر محمدعلی باطنی
پوستر فیلم «درباره الی» اثر امیر شیبان خاقانی
سه شنبه ۱ مهر ۱۳۹۳ - ۱۴:۳۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[مشاهده در: www.irinn.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]
صفحات پیشنهادی
هر شب فیلم دفاع مقدسی ببینید |اخبار ایران و جهان
هر شب فیلم دفاع مقدسی ببینید شبکه سه سیما همزمان با هفته دفاع مقدس از امشب ۲۹ شهریور تا ۶ مهر فیلمهایی همچون گلوگاه شیطان ضدگلوله شور شیرین ۳۳ روز ملکه و فرزند خاک را در کنداکتور قرار میدهد کد خبر ۴۳۵۷۳۴ تاریخ انتشار ۲۹ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۳ ۰۷ - 20 September 20«آرایش غلیظ» را در سینما ببینید/ یک نمایش شناور با پارسا پیروزفر
فرهنگ و هنر سینمای ایران پیشنهادیی برای آخر هفته فرهنگی آرایش غلیظ را در سینما ببینید یک نمایش شناور با پارسا پیروزفر دیدن فیلم سینمایی آرایش غلیظ نمایش بر پهنه دریا سریال معراجی ها و شرکت در یک کنسرت آذری پیشنهادهای این هفته فرهنگی ما برای شما مخاطبان و علاقهمندانطراحی پوسترهای غزه در جشنواره هنرهای تجسمی جوانان
پنجشنبه ۲۰ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۲ ۴۸ هنرمندان جوان در رشته پوستر بیستویکمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان پوسترهایی با موضوع غزه طراحی کردند به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا بخش پوستر بیستویکمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان با موضوع غزه و با تم فرهنگی و ملی برگزار شد و هنرمندسینماهای گنبدکاووس و آزادشهر روز جمعه نیم بها هستند
سینماهای گنبدکاووس و آزادشهر روز جمعه نیم بها هستند گنبدکاووس- ایرنا- مدیر سینماهای شهرستان های گنبدکاووس و آزادشهر گفت به مناسبت روز ملی سینما دو سینمای این شهرستانها بصورت نیم بها فعالیت خواهند کرد امیرحسین سیفی روز پنج شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود سینمای شهر گنبدکاووگزارش فارس از هفته آغاز فیلم چین در ایران پیشرفت غافلگیر کننده ایوبی برای اختصاص یک بیستم سینماهای چین به فیلم
گزارش فارس از هفته آغاز فیلم چین در ایرانپیشرفت غافلگیر کننده ایوبی برای اختصاص یک بیستم سینماهای چین به فیلمهای ایرانیهفته فیلم چین در حالی با حضور برخی از مقامات و هنرمندان سینمایی ایران و چین در موزه سینما آغاز شد که پیشنهاد رئیس سازمان سینمایی برای نمایش فیلمهای ایرانی در سساکنان قدیمی آبادان در سال۱۳۳۷
ساکنان قدیمی آبادان در سال۱۳۳۷ پس از کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ که منجر به سقوط دولت مصدق شد دولت ارتشبد زاهدی قرارداد کنسرسیوم بین دولت ایران و شانزده شرکت نفتی خارجی امضا کرد که حق بهرهبرداری از منابع نفتی ایران را به طرف های خارجی میداد به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر "تلاش برای ماندگاری صداهای قدیمی
چنگیز حبیبیان تلاش برای ماندگاری صداهای قدیمی خواننده موسیقی پاپ گفت با بازپخش دوباره صداهای ماندگار خوانندگان قدیمی را زنده کنیم چنگیز حبیبیان خواننده موسیقی پاپ در گفتگو با خبرنگار موسیقی باشگاه خبرنگاران در خصوص شیوه ماندگار کردن خوانندگان قدیمی گفت خوانندگان قدیمی سبکبزرگان هنر گرد هم آمدند/ دلهای شکسته هنرمندان قدیمی ترمیم میشود
فرهنگ و هنر موسیقی و هنرهای تجسمی جشن 2 سالگی موسسه هنرمندان پیشکسوت بزرگان هنر گرد هم آمدند دلهای شکسته هنرمندان قدیمی ترمیم میشود جشن دومین سالگرد تأسیس موسسه هنرمندان پیشکسوت با حضور جمعی از هنرمندان قدیمی شب گذشته در تالار وحدت برگزار شد جشنی برای تأسیس موسسه ای که به گاولین آمار فروش از فیلمهای جدید سینماها
جمعه ۲۸ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۲ ۱۰ اکران فیلمهای جدید در سینماها در حالی با استقبال نسبتا خوبی آغاز شده که فروش بالای شهر موشها 2 همچنان ادامه دارد به گزارش خبرنگار سینمایی ایسنا علی سرتیپی با اعلام فروش 40 میلیونی فیلم جدید فریدون جیرانی ابراز امیدواری کرد که رونق سینماها با آغانیمیشن ایرانی «همسنگران2» را ببینید
انیمیشن ایرانی همسنگران2 را ببینید پخش مجموعه انیمیشنی همسنگران2 به مناسبت هفته دفاع مقدس از شبکه پویا آغاز شد به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس فرهنگی جام نیوز مجموعه «همسنگران 2» داستان زندگی یک گروه رزمنده در دوران دفاع مقدس است که با توجه به روحیدر جشنواره فیلم تورنتو عنوان شد: چین به دنبال خلق هالیوودی جدید/افزایش تعداد سینماها به ۷۰ هزار سالن
در جشنواره فیلم تورنتو عنوان شد چین به دنبال خلق هالیوودی جدید افزایش تعداد سینماها به ۷۰ هزار سالنرئیس کمپانی چینی لجندری ایست در جشنواره فیلم تورنتو عنوان کرد که در چشمانداز آینده سینمای چین افزایش تعداد سالنهای نمایش آن به ۷۰ هزار سالن و همچنین ساخت پروژههایی عظیم در حد سیبا صبر و حوصله «معراجیها» را ببینید
شنبه ۲۹ شهریور ۱۳۹۳ - ۰۹ ۳۲ پندار اکبری - بازیگر سریال معراجیها - خطاب به بینندگان این سریال گفت یک هفته طول میکشد تا بینندگان از ماجرای معراجیها سر دربیاورند بنابراین امیدوارم این سریال را با صبر و حوصله تماشا کنند بازیگر نقش محمد در معراجیها در گفتوگو با خبرنگار سنمایش آثار ایرانی در سینماهای چین یک شوخی نیست!
نمایش آثار ایرانی در سینماهای چین یک شوخی نیست محمد عزیزی کشوری مانند چین با بیش از ۱ ۳ میلیارد نفر جمعیت و دارا بودن بیش از ۲۰ هزار سالن سینما که روز به روز در حال افزایش است در ازای حفظ بازاری قوی و پر مخاطب نسبت به کالاهای چینی در ایران تمیتواند در یک تبادل فرهنگی و اقتصالالهزار و سینماهایش در گذرِ زمان
پنجشنبه ۲۰ شهریور ۱۳۹۳ - ۰۰ ۱۷ در آستانه 21 شهریور ماه روز ملی سینما عباس بهارلو مورخ سرشناس سینما در یادداشتی لالهزار و سینماهایش را در گذر زمان مورد ارزیابی قرار داد به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا در این یادداشت که اختصاصا در اختیار ایسنا قرار گرفتهدعوای کلاه قرمزی و فامیل دور را جمعه ببینید
دعوای کلاه قرمزی و فامیل دور را جمعه ببینید تاریخ انتشار چهارشنبه 19 شهریور 1393 ساعت 17 12 | شماره خبر 1639551798900108704 تعداد بازید 0 مجموعه کلاه قرمزی جمعه 21 شهریور به دعوای کلاه قرمزی و فامیل دور می پردازد مجموعه «کلاه قرمزی» که قرار است جمعه 21 شهریوردعوای عروسکها را در کلاه قرمزی ببینید
دعوای عروسکها را در کلاه قرمزی ببینید فرهنگ > تلویزیون - نسیم آنلاین نوشت مجموعه کلاه قرمزی امروز دعوای عروسکها را پخش میکند مجموعه کلاه قرمزی که امروز جمعه روی آنتن میرود در چند بخش و با حضور عروسکهای محبوب خود مثل کلاه قرمزی و فامیل دمخالفت سینماهای جهان با اکران نسخه کامل فیلم «فون تریه»
سهشنبه ۲۵ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۵ ۵۶ فیلم نیمفومنیا جدیدترین ساخته لارس فن تریه کارگردان جنجالی دانمارکی با حذفیات قابل توجه در کشورهای مختلف اکران میشود به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا فیلم نیمفومنیا که در ابتدا بصورت دو قسمتی ساخته شده بود با ایجاد تغییراتی از س-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها