تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 10 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):شيعيان ما كسانى‏اند كه در راه ولايت ما بذل و بخشش مى‏كنند، در راه دوستى ما به يكديگر ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1802999985




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مدارس واگذار مي‌شود با دانش‌آموز يا بي‌دانش‌آموز!


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: مدارس واگذار مي‌شود با دانش‌آموز يا بي‌دانش‌آموز!
حاشيه‌هاي واگذاري مدارس دولتي به مؤسسان مدارس غيردولتي حتي نشست خبري وزير آموزش و پرورش را كه به مناسبت آغاز سال تحصيلي جديد برگزار مي‌شد نيز تحت تأثير قرار داد و وزير واگذاري مدارسي را كه دانش‌آموز در آن وجود دارد به بخش غيردولتي خلاف قانون خواند.
نویسنده : نفيسه ابراهيم زاده انتظام 


حاشيه‌هاي واگذاري مدارس دولتي به مؤسسان مدارس غيردولتي حتي نشست خبري وزير آموزش و پرورش را كه به مناسبت آغاز سال تحصيلي جديد برگزار مي‌شد نيز تحت تأثير قرار داد و وزير واگذاري مدارسي را كه دانش‌آموز در آن وجود دارد به بخش غيردولتي خلاف قانون خواند. اين در حالي است كه فراگيري اين سياست واگذاري مدارس با دانش‌آموز را نيز در مواردي لاجرم مي‌كند.
با وجودي كه وزير آموزش و پرورش در برگزاري نشست خبري به مناسبت سال تحصيلي جديد از بازگشايي رسمي مدارس جا ماند با اين حال ديروز هم زنگ جشن شكوفه‌ها را نواخت و هم در جمع اصحاب رسانه حاضر شد.
علي اصغر فاني در اين نشست تأكيد كرد: آموزش و پرورش در سال جاري پنج سياست ساماندهي و بهسازي منابع انساني، توسعه مشاركت‌ها در آموزش و پرورش، ارتقاي مديريت آموزشگاهي، تمركززدايي و عملياتي كردن بودجه را پيگيري خواهد كرد.
    قرائت شفاف قانون به ضرر كيست؟
اما در يك نگاه بي‌طرف و صرفنظر از ساماندهي نيروي انساني، در طول 13 ماهي كه از مسئوليت فاني در آموزش و پرورش مي‌گذرد، توسعه مشاركت‌ها را مي‌توان پربحث‌ترين گزينه از بين سياست‌هاي پنج‌گانه ياد شده از سوي وزير خواند. همه اعم از افكار عمومي، كارشناسان و صاحب نظران عرصه تعليم و تربيت، برون‌سپاري مسئوليت‌هايي كه تعهدات مالي آموزش و پرورش را كم و تا حدودي از فشار كسري بودجه مزمن آن مي‌كاهد، ضرورت مي‌دانند.
با اين حال توسعه مشاركت‌ها و وارد كردن بخش خصوصي به حريم تعليم و تربيت راه رفتن در مسيري است كه دوطرف آن پرتگاه‌هاي عميقي هستند و اتفاقاً ملت ايران در زمان استبداد تجربه هر دو را دارد و به لحاظ اينكه انقلاب را پاسدار و امين عدالت آموزشي مي‌دانند، ورود به اين حوزه با مسامحه‌كاري و بروز اشتباه همخواني ندارد. يكي از اين پرتگاه‌ها پولي شدن و در پي آن انحصاري شدن آموزش و پرورش است. به طوري كه تحصيل به امتياز ويژه بچه پولدارها تبديل مي‌شود. دوم تبديل شدن آموزش و پرورش به بنگاه اقتصادي و حاكميت ليبراليسم بر آن است. به طوري كه ماهيت و قداست تعليم و تربيت در ميان معادلات سودده و زيان‌ده از بين مي‌رود. به بيان ساده‌تر سهل‌انگاري در سياستگذاري، برنامه‌ريزي و اجراي فرآيند گسترش مشاركت‌ها در آموزش و پرورش، منشور انقلاب در تحقق عدالت آموزشي را هدف مي‌گيرد. به همين دليل حساسيت‌ها روي توسعه مشاركت بالاست و اجراي آن، ظرافت‌هاي مديريتي فراواني مي‌طلبد.  با اين وجود، توسعه مشاركت‌ها از جمله سياست‌هايي است كه فاني از زمان مسئوليت خود در آموزش و پرورش تاكنون تمام قد پاي آن ايستاده است و ما ترجيح مي‌دهيم باور كنيم او و تيمش فرايند مطالعه شده‌اي را در اين توسعه دنبال مي‌كند تا به فكر ورود بخش خصوصي و كم كردن فشار مالي روي آموزش و پرورش به هر قيمتي هستند. وي در نشست روز گذشته جزئيات و ماحصل پافشاري خود را ظرف 13ماه گذشته روي توسعه مشاركت‌ها اين طور بيان كرد: روزي كه آموزش و پرورش را تحويل گرفتم 5/8 درصد دانش‌آموزان در غيردولتي تحصيل مي‌كردند و در اين بيش از يك سال، قريب به 12 درصد دانش‌آموزان در مدارس غيردولتي تحصيل خواهند كرد كه اقدام بزرگي است.  وزير آموزش و پرورش در ادامه در پاسخ به پرسش خبرنگاري درباره واگذاري و تغيير كاربري مدارس دولتي به غير انتفاعي توضيح داد: مدرسه‌اي كه دانش‌آموز دارد، واگذار نمي‌شود مگر مدرسه‌اي كه خالي باشد و براي افزايش بهره‌وري مديريت آن مدرسه را واگذار كنيم. اگر مدرسه‌اي بوده كه بر خلاف قوانين ما و دستور‌العمل‌هاي موجود واگذار شده و تغيير كاربري داده، اگر گزارش‌ها به دست ما برسد، اقدامات لازم را انجام خواهيم داد و با آن برخورد مي‌كنيم.  در حالي كه در اختيار گرفتن مدارس خالي و احياناً متروكه مورد استقبال بخش خصوصي نيست و البته تعداد اين دست مدارس اگر هم باشند آنقدر نيست كه مرضيه گرد، معاون وزير با بيان آن افكار عمومي را متأثر كند. از طرفي واگذاري مدارس نوساز كه هزينه كمتري نسبت به ساير مدارس دارند به بخش خصوصي توجيه‌پذير نيست. بنابراين به نظر مي‌رسد فراگيري اين سياست واگذاري مدارس با دانش‌آموز را نيز در مواردي لاجرم مي‌كند.  تجربه نشان داده ورود مديريت نشده بخش خصوصي به نهادهاي خدماتي، ماهيت آن نهاد را دستخوش تغييراتي مي‌كند و بخش خصوصي مساوي با سود مالي بيشتر است. حالا اگر منفذي براي نفوذ آن باز شود، به سهم قانوني خود از نهاد مقصد راضي نمي‌شود.
    يك سالگي ساماندهي نيروي انساني
در ادامه فاني با بيان اينكه بيش از 18 هزار فرهنگي در اول مهر بازنشسته و تعدادي هم در طول سال تحصيلي بازنشسته مي‌شوند، عنوان كرد: به‌رغم اينكه نيروي جديد وارد نكرديم و دانشجو معلمان هنوز فارغ‌التحصيل نشده‌اند، تمامي مدارس و واحدهاي آموزشي و تربيتي با نيروي انساني موجود آموزش و پرورش ساماندهي شده‌اند.  وي افزود: حتي در پرداخت اضافه كاري 15 درصد كاهش داشته‌ايم كه نشان مي‌دهد ساماندهي نيروي انساني در دولت يازدهم به خوبي انجام شده است.
وزير آموزش و پرورش افزود: ‌اخيراً معاونت توسعه مديريت و منابع انساني وزارت آموزش و پرورش بخشنامه‌اي را ارسال كرده و اجازه داده است تا مربيان پيش‌دبستاني واجد شرايط با يكديگر تشكيل تعاوني دهند و ما در صورت امكان فضاي آموزشي لازم را در اختيارشان بگذاريم تا بتوانند پيش‌دبستاني‌هاي غير دولتي داير كنند. در اين صورت تعدادي از اين مربيان مي‌توانند كار خود را با اداره پيش‌دبستاني‌هاي غيردولتي شروع كنند.
    آموزش و پرورش با كسي شوخي ندارد
فاني درباره يكي از گزارشات منتشر شده در نشريات مبني بر جداسازي دانش‌آموزان در يك مدرسه اظهار كرد: اگر مدرسه‌اي باشد كه دانش‌آموزان را از هم جدا كرده و بخشي از آنها را در حياط مدرسه تحت آموزش قرار داده باشد، حكم مدير آن مدرسه را لغو مي‌كنم. اين موضوع به هيچ وجه براي آموزش و پرورش قابل قبول نيست كما اينكه هنوز روي صحت آن شك دارم و گفته‌ام اگر چنين موردي هست، گزارش كنند.  وي افزود: در آموزش و پرورش با كسي شوخي نداريم همان طور كه دو مدير مدرسه را در تابستان امسال اخراج كرديم. بنابراين وقتي به عنوان مثال از مديران مدارس مي‌خواهيم از اوليا به هنگام ثبت‌نام وجهي به اجبار دريافت نكنند، با جديت آنها را مطرح كرده و با كسي در اين زمينه شوخي نداريم.  وزير آموزش و پرورش در واكنش به فيلم منتشر شده از يك معلم كه دانش‌آموزانش را به شدت تنبيه مي‌كرد، گفت: اين فيلم‌ها مربوط به سال‌هاي قبل بوده و به اسم ما مي‌نويسند. ما خودمان هم با تنبيه بدني و مسائلي از اين دست مخالفيم و با آن در صورت مشاهده برخورد مي‌كنيم.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۳۱ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۰:۴۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن