تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 24 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم، بزرگ‏ترين ـ فرمود ـ يا با عظمت‏ترين نام خداوند است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815580899




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سفیر ایران در دربار لویی چهاردهم/ تصویر


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:


سفیر ایران در دربار لویی چهاردهم در سال 1715 حضور پیدا کرد و ضیافتی که به افتخار وی ترتیب داده شد. پس از سفارت جنوا و سیام(تایلند) سفارت ایران سومین و آخرین سفارتی بود که استوارنامه‌اش توسط لویی چهاردهم در تالار آینه ورسای پذیرفته شد و لویی چهاردهم از این آخرین فرصت برای نشان دادن شکوه و جلال سلطنت خود بهره برد. اما این یک مراسم دیپلماتیک نامعمول و عجیب بود…

در تاریخ ۱۹ فوریه ۱۷۱۵ ساعت ۱۱ صبح، محمد رضا بیگ ، سفیر کبیر ایران سوار بر اسب با هیات همراه خود و نماینده ویژه ارتش شاه به کاخ ورسای وارد می‌شود. جمعیتی انبوه در ورسای محل برگزاری این مراسم، از خیابان پاریس تا محوطه داخل کاخ حضور داشتند که برای دیدن مراسم ورود این فرستاده ویژه آمده بودند. درون کاخ ورسای و تالار آینه مملو از جمعیت درباریان بود که در آنچهار ردیف صندلی چیده و هر یک از افراد جایگاهی مشخص داشت و تنها افرادی حق شرکت در مراسم را داشتند که پوشش‌های ارزنده و گران به تن داشتند.

تالار آینه پر بود از هدایای مهمانان خارجی. در پشت تالار شاه بر تخت خود تکیه زده و لویی پانزدهم حکمران آینده فرانسه و معلم مخصوصش مادام ونتدر، دوک اورلئان و شاهزادگان ونجیب زادگان دارنده خون سلطنتی، دورش را احاطه کرده بودند. آنتونیو کویپل نقاش و دبیر فرهنگستان ثبت در جایگاه مخصوص برای ثبت این رویداد مهم ایستاده بودند.

به هدف تاثیرگذاری و خودنمایی بیشتر لویی چهاردهم تن پوشی مجلل به تن کرده بود. لباسی مشکی پوشیده از طلا و الماس به ارزش مجموع ۱۲. ۵ میلیون لیور (واحد پول فرانسه در آن زمان). لباس لویی چنان سنگین بود که وی پس از صرف شام مجبور به تعویض آن شد. همراهان او به‌‌ همان اندازه پوشش‌هایی مجلل و فاخر بر تن داشتند. . دافین پسر ارشد شاه و ولیعهد فرانسه نیز با انبوهی از جواهرات پوشیده شده بود. دوک اورلئان پوشش مخمل آبی جواهردوزی شده با مروارید و الماس بر تن داشت همانند فرزندان پادشاه و شاهزادگان. دوک دومین و کنت دو تولوز نیز پوششی از الماس و مروارید و سنگ‌های قیمتی بر تن داشتند!

در این زمان سفیر ویژه ایران همراه با یک مترجم وارد تالار آینه می‌شود. او تظاهر به دانستن زبان فرانسه می‌کند و ابراز می‌دارد که از حضور مترجمش ناخرسند است. سفیر ایران پس از یک دیدار رسمی طولانی مدت با لویی در مراسم ضیافت شامی که به افتخار وی ترتیب داده شده بود شرکت کرده و پیش از ترک ورسای به دیدار لوی پانزدهم جوان و دیگر افراد که خود می‌خواهد می‌رود.

هدف از این ماموریت ویژه، نامشخص است. هنگامی که او (محمد رضا بیگ) در تاریخ ۷ فوریه به پاریس عزیمت کرد، محمد رضا بیگ تا آن زمان هیچ مجوز رسمی‌ای (استوارنامه) نداشته و لویی چهاردهم، استوارنامه سفیر را از شخص وی دریافت می‌کند. او در شهر همراه با بانتمپس سرآشپز ارشد لویی ساکن می‌شود. اما محل سکونت در قیاس با آنچه هنگام تقدیم استوارنامه‌اش نشان داده بود، آنچنان برازنده نبود. اینچنین نقل می‌شود که او تنها یک خانزاده بود که این صحنه نمایش را برای وصول به اهداف شخصی خود اجرا کرده بود! لویی جهاردم پادشاه فرانسه برای آخرین بار وی را در تاریخ ۱۳ اوت ملاقات می‌کند و این آخرین ماموریت دیپلماتیک او بود. «سفارت ویژه» از اثر ادبی زیبا و هنری مونتسکیو «نامه های ایرانی» منتشر شده در ۱۷۲۱ الهام گرفته است.



31 شهریور 1393 ساعت 13:57





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن