واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳۱ شهريور ۱۳۹۳ (۱۰:۳۰ق.ظ)
وزير بهداشت در نشست با مديران بيمارستان هاي خصوصي: نيازمند تغيير نگاه مردم به جامعه پزشکي هستيم دکتر هاشمي گفت: دولت در صدد است با واقعي کردن تعرفه خدمات پزشکي، گرفتاري هاي جامعه پزشکي را به حداقل رسانده و اضطراب و نگراني را از مردم و جامعه پزشکي دور کند.
به گزارش خبرگزاري موج، وزير بهداشت در دومين نشست با مديران بيمارستان هاي خصوصي اعلام کرد: در يک سال گذشته و در حوزه بهداشت و درمان با تلاش دولت و همت شخص رياست جمهوري، خدمات موثري در حوزه سلامت ارائه شد.
دکتر سيد حسن هاشمي با بيان اين که عمده توجه دولت يازدهم در طول اين يک سال حمايت مالي از مردم در مراکز دولتي و کاهش هزينه هاي پرداختي از سوي آنها بود، خاطرنشان کرد: هرچند بخش زيادي از خدمات ارائه شده تا کنون در حوزه درمان بوده، ولي حوزه پيشگيري و بهداشت براي وزارت بهداشت از اولويت بيشتري برخوردار است. به اين ترتيب از دو ماه گذشته تا کنون اقدامات موثري در اين حوزه و بخصوص در شهرهاي زير 20 هزار نفر در راستاي وعده هاي دولت به مردم مناطق محروم در حال ارائه است.
وي با اشاره به اين که در بخش بهداشت و پيشگيري وظيفه سنگين تري بر دوشمان است، ادامه داد: در اين حوزه با فرهنگ مردم سر و کار داريم. در حال حاضر در حاشيه شهرها کوچکترين امکانات بهداشتي و زيرساختي وجود ندارد ضمن اين که از نظر پرسنل و نيروي انساني نيز در اين حوزه در مضيقه هستيم.
در واقع مي توان گفت کشور ما از نظر نيروي انساني همراه پزشکي اعم از پرستار، بهيار، کمک بهيار، و پرسنل خدماتي با کمبودهايي مواجه است. به طوري که بخش عمده اي از اين نيروها دانش کافي در حوزه پيشگيري و بهداشت را ندارند.
وزير بهداشت با تاکيد بر اين که دولت در ادامه مسير خدمتش، تلاش مي کند اين مشکلات را به حداقل برساند، بيان داشت: بخش عمده اي از وظيفه ما اعتماد بخشي به مردم و جامعه پزشکي است. چون تا به حال اغلب مسيرها در جهت بدبين کردن مردم به جامعه پزشکي بوده به طوري که در خيلي از موارد لکه هاي کوچک بي جهت بزرگ شدند و اين وضعيت نيازمند تغيير نگاه مردم به جامعه پزشکي است. البته در راه تغيير اين نگاه به نسبت موفق عمل کرده ايم به طوري که در حال حاضر نگرش مردم به جامعه پزشکي قابل قياس با دو سال گذشته نيست.
دکتر هاشمي در ادامه سخنانش اظهار کرد: يکي از مشکلات عمده اي که منجر شد نوع نگاه مردم به پزشکان تا حدي خدشه دار شود، واقعي نبودن تعرفه ها و ارزش گذاري خدمات پزشکي بود. هدف اصلي دولت در اين راستا واقعي کردن تعرفه ها متناسب با درآمد مردم است.
وزير بهداشت تاکيد کرد: فراموش نکنيم که واقعي کردن خدمات و تعرفه هاي پزشکي در شرايط اقتصادي امروز کشور، براي دولت کار آساني نيست و ضرورت دارد براي پيشبرد اين هدف همه با هم به جلو برويم و بر عليه هم نباشيم. بايد به سمتي برويم که هم حقوق جامعه پزشکي و هم حقوق مردم رعايت شود. ضمن اين که فرصت پيش آمده تا گرفتاري هاي جامعه پزشکي را به حداقل برسانيم و در آينده به نقطه اي برسيم که اضطراب و نگراني از مردم و جامعه پزشکي دور شود.
دکتر هاشمي در ادامه سخنانش افزود: اجراي تعرفه ها بر طبق کتاب جديد ارزش گذاري خدمات پزشکي کار راحتي نيست ولي بايد اميدوار بود، چون طي کردن اين راه اجتناب ناپذير است. بايد نشان دهيم اگر دولت براي واقعي شدن تعرفه هاي پزشکي هزينه مي کند، اين هزينه دستاوردهاي بسياري خواهد داشت.
وي با تاکيد بر اين که در ادامه مسير بايد بيمه ها را نيز نسبت به اجراي تعرفه ها بر حسب ارزش گذاري جديد خدمات پزشکي متقاعد کنيم، توضيح داد: اجراي کتاب جديد تعرفه گذاري خدمات پزشکي به مراکز و بيمارستان هاي خصوصي کمک فراواني مي کند بخصوص اين که همه موظف مي شوند دريافت ها را در داخل محيط بيمارستان و بر اساس پرونده بيمار اخذ کنند و خارج از آن وجهي از بيمار دريافت نشود و اين يعني کاهش پديده زيرميزي.
به گفته وزير بهداشت بيمارستان هاي خصوصي در راستاي تعرفه گذاري جديد خدمات پزشکي مي توانند خود اقدام به راه اندازي بخش هاي نظارتي کنند و نيازي به حضور ناظران ما نيست. در عين حال ضروري است که روسا و مديران هر بخش براي اجراي دقيق تعرفه هاي جديد، به مسؤولان اين امر آموزش هاي جديد را ارائه دهند.
وي پيشنهاد کرد: ما از بخش خصوصي استقبال مي کنيم که اگر ظرفيت خالي در اين بخش وجود دارد، در قالب همکاري با بخش دولتي سرمايه گذاري کند و اين ظرفيت ها را در اختيار ما قرار دهد.
دکتر هاشمي با بيان اين که در حال حاضر اين نگراني وجود دارد که با اجراي طرح تحول نظام سلامت، سزارين در بخش هاي دولتي کاهش يافته و به سوي مراکز خصوصي سوق پيدا کند، ادامه داد: اين نوع زايمان چه در بخش هاي دولتي و چه در بخش هاي خصوصي از طريق فرهنگ سازي بايد به حداقل برسد.
وزير بهداشت همچنين خاطرنشان کرد: طرح تحول نظام سلامت به ضرر بيمارستان ها و بخش هاي خصوصي نيست. طبق برآوردها، ضريب اشغال تخت هاي بيمارستان هاي دولتي با اجراي اين طرح، معادل 3 تا 4 درصد بيشتر شده و هرچند تراکم بيماران در بخش هاي اورژانس افزايش يافته، ولي اين وضعيت در کل تهديدي براي بخش خصوصي محسوب نمي شود.
به گفته دکتر هاشمي جامعه پزشکي تا به حال معلول بدرفتاري ها و تصميمات غلط زيادي قرار گرفته است. پس چاره اي نداريم که اين تصميمات غلط را اصلاح و از خود مراقبت کنيم. در عين حال ضروري است به سياست گذاران ثابت کنيم که مسير درستي را براي رسيدن به اهدافمان انتخاب کرده ايم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]