واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد : گسترش سامانه های آبیاری نوین و توسعه شبکه ها/ افزایش عملکرد تولید در واحد سطح خبرگزاری پانا: وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر گسترش سامانه های آبیاری نوین و توسعه شبکه ها گفت : باید عملکرد تولید را در واحد سطح افزایش دهیم.
۱۳۹۳ يکشنبه ۳۰ شهريور ساعت 14:46
1393 630 - 1:50 PM تهران/ واحد مرکزی خبر/ اقتصادی 1393/06/30
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر ، محمود حجتی امروز در نشست معاونان ، مدیران و مسئولان استان هایی که با مشکل کم آبی روبرو هستند ، گفت : توسعه شبکه های نوین ابیاری یکی از راه حل هاست و بهره وری را در واحد سطح افزایش می دهد و مکانیزاسیون ، تامین بذر و پشتیبانی نهاده ها نیز موثر است.
وی افزود : البته اگر بقیه موارد را رها کنیم ، بحران آب حل نمی شود و با مدیریت آب باید ساماندهی کرد و اگر فقط عملیات بهزراعی را انجام دهیم ، افزایش محصول داریم اما به این معنی نیست که بحران آب نداریم و حتی افزایش محصول
به معنی مصرف بهینه آب نیست.
حجتی اظهار داشت : در برخی موارد دچار یک بعدی نگری می شویم ، چقدر گفته شد که چرا اساس را فقط روی سدسازی گذاشتیم و به بقیه موارد توجه نکردیم و امروز هم می گوییم که زیاد سد ساختیم.
وزیر جهادکشاورزی افزود : امروز هم عده ای تصور می کنند
باید همه اراضی را به آبیاری تحت فشار تجهیز کنیم تا مشکل حل شود که این رویکرد هم کارامد نیست و اینکه مدام
دنبال رفع کل مشکلات باشیم ، دچار مشکل می شویم و پشت مشکلات می مانیم.
حجتی گفت : مجموع منابع آب را ابتدا شناسایی و براورد کنیم و متناسب با ان برنامه ریزی شود و اگر 400 میلیارد مترمکعب هم بارندگی داریم ، 100 میلیارد آن قابل استحصال است.
حجتی تاکید کرد : با گسترش آبخیزداری هم می توانیم
میزان تبخیر را کاهش دهیم و با ایجاد پوشش گیاهی و نفوذ
آب در خاک ، این طرح ها را ساماندهی کنیم.
وی تصریح کرد : برداشت آب در 269 دشت را باید ساماندهی کنیم و نکته دیگر ، مردمی کردن کارهاست به ویژه در دشت ها با خود مردم کار کنیم.
حجتی گفت : امسال در سه خراسان ، سمنان ، البرز و تهران میزان بارش خیلی کم شده است و باید با همکاری مردم بالادست حوضه های ابریز عملیات آبخیزداری انجام دهیم و میزان برداشت اب را مدیریت کنیم.
به گفته حجتی بیشتر مشکلات و بحران مربوط به سفره های زیرزمینی و برداشت های غیرمجاز است و حدو 170 هزار چاه غیرمجاز داریم.
وزیر جهادکشاورزی از مسئولان حوزه آبخیزداری خواست اطلاعات علمی کامل و گزارش های موجود را ارائه کنند و در
در دشت هایی که مشکل کمبود آب داریم ابتدا نسخه خاص همان دشت را برای برداشت آب تهیه کنیم ، آب موجود را بهینه مصرف کنیم ، مکانیزاسیون کشاورزی هم مد نظر باشد، و بحث دیگر هم گسترش فعالیت های اجتماعی و سیاست گذاری عملیاتی در مزارع است که به تفاهم ملی نیاز دارد.
حجتی گفت : وقتی یک محصولی مانند هندوانه تولید می کنیم باید بررسی شود که ایا اقتصادی و در حد نیاز است و یا برای صادرات تولید کنیم آیا باید این محصول را بکاریم ؟
وی اظهار داشت : آیا تولید مازاد برخی محصولات اصلاً اقتصادی است ؟ باید برای این مسائل برنامه ریزی شود.
حجتی گفت : بخشی از تولیدات را باید به سمت گلخانه ای ببریم چون برای تولید یک کیلوگرم خیار ، 600 لیتر آب مصرف می کنیم که در گلخانه 50 تا 60 لیتر می شود.
حجتی تاکید کرد : اصلاح روش های آبیاری ، الگوی کشت
، توسعه گلخانه ها و مدیریت مصرف منابع اب ضروری است و
70 درصد تولید محصولات کشاورزی دنیا با روش دیم است و 30 درصد هم آبیاری می شود.
وزیر جهاد کشاورزی گفت : در ایران حداکثر 10 درصد تولید محصولات ، دیم است و 90 درصد آبیاری می شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]