واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی سیستان و بلوچستان 4080 روستای سیستان و بلوچستان فاقد هرگونه شبکه وسامانه آبرسانی هستند نیکشهر، زاهدان- ایرنا- مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب روستایی سیستان و بلوچستان گفت: چهار هزار و 80 روستای این استان فاقد هرگونه شبکه و سامانه آبرسانی هستند که این امر سبب نارضایتی مردم و بروز مشکلاتی در سطح روستاها شده است.
به گزارش ایرنا، نصرالله چاری در چهاردهمین نشست شورای اسلامی سیستان و بلوچستان که در خصوص بررسی مسائل و مشکلات آب روستاهای استان برگزار شده بود اظهار داشت: استان سیستان و بلوچستان، استانی روستازا است که بطور میانگین سالانه قریب به 200 روستا به آن اضافه می شود.
وی افزود: بودجه سالانه آب و فاضلاب روستایی قریب به 370 میلیارد ریال است که جوابگوی نیازها نیست و کمبود اعتبارات باعث شده تا میانگین زمان برخورداری آب در روستاها کمتر از 12 ساعت در شبانه روز باشد.
وی گفت: براساس برآورد اولیه حدود یک هزار روستا با کمبود شدید آب و سفره های زیرزمینی و فرسودگی شبکه مواجه هستند.
مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی سیستان و بلوچستان با بیان اینکه شاخص برخورداری از آب آشامیدنی در روستاهای کشور 78 درصد است افزود: این شاخص در سطح روستاهای سیستان و بلوچستان 63 درصد است یعنی 15 درصد کمتر از شاخص کشوری است.
چاری گفت: پایین ترین شاخص ملی متعلق به شهرستان چابهار با 30 درصد است.
وی بیان کرد: در سطح کشور بیشترین روستاهایی که با تانکر آبرسانی سیار می شوند متعلق به سیستان و بلوچستان است.
مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی سیستان و بلوچستان افزود: هم اینک دو مجتمع سد زیردان و سد پیشین برای آبرسانی به روستاهای حوزه شهرستان چابهار در دست اجرا است که می تواند مشکل آب بسیاری از روستاها را حل کنند.
وی گفت: مجتمع شرق به غرب بمپور در ایرانشهر می تواند 65 روستا را از نعمت آب آشامیدنی سالم بهره مند کند.
وی افزود: نیاز به عزم جدی و جمعی است و باید تلاش کنیم که بودجه کافی را جذب کنیم و در صدد هستیم پروژه های در دست اجرا را زودتر به اتمام برسانیم.
رییس شورای اسلامی سیستان و بلوچستان نیز در این جلسه اظهار داشت: تامین آب از مهمترین نیازهای مردم روستایی است و باید به هر طریق ممکن مسوولان برای رفع مشکلات تلاش و کوشش کنند.
عبدالعزیز بلوچزهی افزود: متاسفانه تعداد زیادی از روستاهای استان از آب محروم و فاقد شبکه آب رسانی می باشند.
وی با بیان اینکه بعضی از روستاها در شبانه روز فقط یک ساعت آب دارند خاطرنشان کرد: آبرسانی سیار پاسخگوی نیاز مردم نیست.
وی بیان کرد: در روستاهایی که دارای شبکه آبرسانی هستند مشکل فرسودگی و شکستگی لوله ها وجود دارد که لازم است به این امر هم رسیدگی شود.
وی بر تقویت ناوگان آبرسانی سیار، اختصاص اعتبار ویژه برای کف شکنی و لایروبی چاه های آب شرب، افزایش تعداد تانکرهای آبرسانی سیار تاکید کرد و افزود: مجتمع آبرسانی به بیش از 50 روستای لاشار و روستاهای بخش مرکزی نیکشهر می تواند بسیاری از مشکلات بی آبی روستاها را حل کند.
7306 / 653
26/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]