تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 30 آبان 1403    احادیث و روایات:  حضرت زهرا (س):خدای تعالی ایمان را برای پاکیزگی از شرک قرار داد ، و نماز را برای دوری از تکبر ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831533590




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

زباله ، زخم ناهنجار برسیمای پرجاذبه مازندران


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: زباله ، زخم ناهنجار برسیمای پرجاذبه مازندران ساری - ایرنا - شمال نیوز در مطلبی با عنوان ˈ زباله زخم ناهنجار بر سیمای پرجاذبه مازندران ˈ به قلم ˈ کوروش غفاری ˈ به بررسی معضل زباله در استان مازندران پرداخت.


روند رو به گسترش تولید پسماندها از یک سو و فقدان استراتژی و قانونمندی لازم برای مدیریت این مواد از سوی دیگر، بسیاری از مناطق استان زیبای مازندران را با مشکلات جدی مواجه کرده وخطرات زیست محیطی زیادی را برای تمامی موجودات زنده و منابع حیاتی آنان به همراه داشته است. صرف نظر از جمع آوری پسماندها در داخل استان که نسبتاً مطلوب انجام می شود، در بیشتر موارد دفع آن ها مشکلات عدیده ای را در پی داشته و فقدان سیستمهای امحاء این پسماندهای گوناگون باعث شده تقریبا تمامی زباله های تولیدی در مازندران بصورت کاملا غیر بهداشتی و بصورت ابتدایی و سنتی در مناطق زیبای جنگلی دپو یا دفن شوند که آثار مخرب اینگونه اقدامات غیرعلمی و غیرمنطقی بر تمامی جوانب زیست بوم مازندران کاملا مشهود و ملموس است. امروزه گستردگی و شدت آلودگی های زیست محیطی در مازندران به گونه است که نقطه ای را نمی توان یافت که ازتاثیرات مخرب این آلودگی ها مبری باشد.
بعبارت دیگر تقریباً تمامی عرصه های طبیعی، گردشگری و زیست محیطی استان از سواحل دریا و حاشیه رودخانه ها گرفته تا حواشی جاده ها و محورهای مواصلاتی و فضای شهری و روستایی گرفتار انواع پسماندها وآلودگی های شیمیایی و بیولوژیک است. با وجودی که سالهاست صیانت از محیط زیست و مدیریت پسماند بصورت گسترده در ادبیات توسعه ای مدیران استان مطرح بوده و حتی بعنوان یک پیش شرط مهم و راهبردی برای استقرار صنایع در دستور کار قرار دارد متاسفانه مشاهده می شود علی رغم حساسیت و شکنندگی زیست بوم مازندران معضل زباله چون زخم کهنه سیمای پرجاذبه مازندران را مخدوش ساخته است.
به اعتقاد کارشناسان تولید زباله های خانگی ، فاضلاب های خانگی و صنعتی ، ساخت و سازهای غیراصولی که منجر به تخریب منابع طبیعی می شود، مصرف انواع سموم کشاورزی و نفوذ آن به طبیعت بویژه در آب های زیرزمینی و ورود میلیونی گردشگر و مسافر که افزایش تولید زباله را در پی دارد ، سبب شد تا مشکل زیست محیطی استان به بحرانی منجر شود که رهایی از آن نیازمند رهیافت های ملی است. بر اساس آمارهای رسمی ، روزانه بیش از دو هزار و 800 تن زباله در استان مازندران تولید می شود که این میزان، در ایام گردشگری مانند تابستان و نوروز که استان شاهد حضور بیش از 20 میلیون مسافر می باشد ، احتمالا تا دو برابر افزایش می یابد.
بخش زیادی از زباله های تولیدی خانگی در استان همچنان به روش دپو کردن در یک مکان جمع آوری می شود ، روشی که به خاطر کمبود زمین از اوایل دهه 70 ناکارآمدی خود را با رسیدن به مرحله بحرانی در شهر بابل نشان داد. ارسال این زباله ها به مناطق کوهستانی و جنگلی که در سال های اخیر به عنوان یک روش مد نظر قرار گرفت ، علاوه بر هزینه های میلیاردی ، تهدیدی جدی برای اکوسیستم و زیست بوم استان است که به اعتقاد کارشنان هم اکنون به مرحله بحرانی رسیده است.
به هر تقدیر سابقه مسئله زباله های خانگی در مازندران نشان از بی سامانی و نبود برنامه ای مشخص برای دفع این فوری ترین تهدید ناشی از گسترش زندگی شهرنشینی در استان دارد. بررسی ها نشان می دهد شیرابه زباله ها حاوی فلزات سنگین و آلودگی های میکروبی می باشد که این عوامل باعث تغییرات اسیدیته محیط های پذیرنده شده و علاوه بر آن منابع آبی و خاکی استان را نیز مورد تهاجم قرار می دهند. مسئله ای که با توجه به وضعیت دموگرافیکی مازندران که دارای تراکم بالای جمعیتی است و مراکز حساس زیستی این استان مانند رودخانه ها و مناطق جنگلی حفاظت شده نیز به مراکز جمعیتی نزدیک هستند که این موضوع زیست بوم های استان را در وضعیت خطرناکی قرار داده است.
تراژدی بحران زباله در مازندران به گونه ای است که مسوولان امر هنوز نتوانسته اند به یک تصمیم مدیریتی مشخص و اجرایی در باره چگونگی دفع بهداشتی ، سوزاندن ، گرفتن انرژی برق ، کمپوست و مانند آن، دست یابند و در نتیجه، این طلای کثیف اکنون به بلایی برای جان ساکنان این خطه رویایی تبدیل شده است.
خلاصه کلام اینکه؛ استان مازندران پس از پیروزی انقلاب اسلامی 22 استاندار به عنوان نماینده عالی دولت های مختلف به خود دیده است که هر یک از آنان یکی از ماموریت های اصلی خود را توجه به محیط زیست و حل معضل زباله اعلام کرده بودند ، اما تاکنون با رفتن 21 نفر از آنان نه تنها این مشکل حل نشده بلکه به مرحله بحرانی نیز رسیده است.
بررسی های نشان می دهد که مسوولان استانی در یک دهه گذشته به عنوان تجربه اندوزی در باره چگونگی اداره مسایل شهری از جمله مدیریت زباله، دستکم 35 سفر خارجی به کشورهای اروپایی بویژه آلمان داشتند ولی ظاهرا هیچ یک از این سفرها حاوی تجربه قابل اجرا برای استان نبوده است.
در این سفرها از استاندار گرفته تا شهرداران ، اعضای شورای اسلامی شهرها و مدیران کل استانی مرتبط با زباله نظیر سازمان همیاری ها و شهرداری ها ، معاونت امور اجتماعی استانداری حضور داشتند و یکی از مهم ترین برنامه های اعلام شده آنان نیز " آشنایی با آخرین تکنولوژی در روند تولید ، تفکیک ، جمع آوری ، حمل و دفن زباله " یا تبدیل این طلای کثیف به کود یا انرژی بود. برهمین اساس درآخرین سال دولت گذشته نیز هیاتی متشکل از مدیران استان با هدف رایزنی و چگونگی استفاده از نیروگاه زباله سوز، به کشور چین سفر کرد .کشوری که پس از اروپا به عنوان مقصدی برای تجربه اندوزی مدیران مرتبط با مسایل زباله و پسماندهای استان مازندران تبدیل شده است. اکنون شهروندان مازندرانی این پرسش را مطرح می کنند که آیا سرانجام " اژدهای زرد " قادر خواهد بود طلای کثیف تلنبار شده در دشت ها و کوهستان های مازندران را ببلعد و کابوس غرق شدن در تعفن زباله ها را به رویای داشتن سرزمینی سرسبز و پاک بدل سازد؟!ک/1
608


27/06/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن